Sun Eden

Sun Eden

Sun Eden in Zuid-Afrika is een mooie naturistencamping met woningen van steen in traditionele Zuid-Afrikaanse...

 • Afrika
 • Zuid-Afrika
Bekijk deze accommodatie

Een rondreis – voor naturisme – in Zuid-Afrika

Geniet van naturisme in Zuid-Afrika! Dit prachtige land grenst in het oosten aan Swaziland (430 kilometer), in het noordoosten aan Mozambique (491 km), in het noorden aan Zimbabwe (225 km) en Botswana (1840 km) en in het noordwesten aan Namibië (855 km). In 1947 nam de (toen) Unie van Zuid-Afrika formeel het onbewoonde Prince Edward Island en Marion Island voor de kust van Kaapstad in bezit. Andere bekende eilanden voor de kust zijn Santa Cruz bij Port Elizabeth en Robbeneiland bij Kaapstad.

Voor naturisme in Zuid-Afrika maakt u gebruik van onze expertise

Accommodatie bij de B&B in Houtbay op basis van logies

Kamer Christine

Dit is de kleinste tweepersoonskamer. U heeft een eettafel, kitchenette met waterkoker en eierkoker. Er is geen mogelijkheid om te koken. De kamer is voorzien van een badkamer met douche en toilet. U kunt zitten op het buitenterras.

Kamer Jane

Dit is de grootste tweepersoonskamer. Deze is ruimer dan Christine en heeft een bad in de badkamer. U heeft een uitzicht over Houtbay wanneer u in bad zit. Verder heeft deze kamer dezelfde indeling als Christine.

Aangezien men vaak ’s avonds laat aankomt, zullen Charl & Erna het ontbijt voor de eerste dag in uw kitchenette klaarzetten. Voor de rest van het verblijf in deze B&B voor naturisme in Zuid-Afrika, dient u voor uw eigen ontbijt te zorgen.

Accommodatie bij Sun Eden

U verblijft op Sun Eden in Zuid-Afrika, een traditioneel familieresort voor gezinnen die genieten van naturisme. U slaapt u in een stenen chalet voorzien van eigen braai-plaats of een safaritent, compleet ingericht en dicht bij het sanitair. Deze accommodaties zijn van eenvoudig tot wat luxer, maar allemaal volledig uitgerust: keuken, woonkamer, slaapkamer(s), badkamer (behalve de safaritent) en een terras met zitje. Sun Eden beschikt verder nog over een zwembad, poolbar, spa-bad, pub, sun-café (restaurant), winkel en een ruime speelweide voor de kinderen. Bij Sun Eden kunnen wij halfpension of volpension regelen.

Uw internationale rondreis

Wij organiseren samen met onze partners Amanda en Lofty uit Zuid-Afrika, een internationale rondreis voor u wanneer u interesse heeft in naturisme. Terwijl u in Sun Eden verblijft, gaat u de Cullinan Diamantenmijn bezoeken en op safari in Dinokeng Game Reserve waar u de Big Five (olifant, neushoorn, buffalo, leeuw en luipaard) ontmoet.

Op weg naar een ander safaripark, Pilanesberg Game Reserve zult u een bezoek brengen aan Maropeng Cradle of Humankind en de Sterkfontein-grotten. Op de weg terug naar Sun Eden wordt Lesdi Cultural Village bezocht. Zo krijgt u een goede indruk van de verschillende Zuid-Afrikaanse culturen.

Een ander uitstapje gaat naar Graskop, waar u een bezoek brengt aan God’s window (als het weer dat toelaat), Bourke’s Luck Potholes en de drie Rondawels bij de Blyde River Canyon.

Kijk bij Sun Eden voor de mogelijke accommodaties. Bij Pilanesberg verblijft u in een privéhuis met zwembad waar bloot gerecreëerd kan worden. Alleen bij Graskop moet u de zwembroek aanhouden.

Zuid-Afrika staat bekend om haar safari’s en wijnen. Tijdens uw reis geniet u bijvoorbeeld van de volgende activiteiten:

 • Gamedrives en wildlife
 • Wijnroutes
 • Johannesburg: Apartheid-museum, Hector Pierterson-museum, markten, Soweto, Gold Reef City
 • Kaapstad: centrum, Tafelberg, Robbeneiland, walvissen spotten, pinguïns en/of zeehonden bekijken, Kirstenbosch-botanische tuinen, cheetah farm, Lion park

Wanneer u voor naturisme in Zuid-Afrika bent, maakt u bijvoorbeeld gebruik van de volgende faciliteiten:

B&B Houtbay:

 • Tuin met zwembad en sauna
 • Braai (typisch Zuid-Afrikaanse BBQ/grill)
 • Buitendouche met uitzicht over de baai
 • Gemeenschappelijk terras en keuken

Sun Eden

 • Een zwembad
 • Pool-bar
 • Indoor spa-bad
 • Pub
 • Restaurant sun-café
 • Kraaines winkeltje
 • Speelweide voor de kinderen
 • Bare Boma, grillplaats om gezellig samen te braaien (breng uw eigen eten mee)

Dagelijks kunt u vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Johannesburg en Kaapstad vliegen met KLM. Er zijn ook vluchten met een tussenstop. Het is ongeveer 11,5 uur vliegen.

De data voor de internationale groepsreis in 2022 zijn:

7-21 oktober 2022

Het is mogelijk om uw verblijf ervoor of erna te verlengen in Sun Eden of om het te combineren met Hout Bay en de Garden Route.

B&B Houtbay & Garden Route op basis van logies

In samenwerking met Charl & Erna van B&B Houtbay in Zuid-Afrika kunnen wij een reis samenstellen langs de Garden Route met locaties die geschikt zijn voor naturisme. Dit is echter op aanvraag. Hier krijgt u een idee van de mogelijkheden:

De rondreis zoals hier beschreven, is slechts een voorstel, en dit kan ook aangepast worden op Johannesburg. In bepaalde periodes is het aan te raden Malaria-voorzorgsmaatregelen te treffen. Neemt u hiervoor contact op met de GGD of uw huisarts.

Een aantal feiten over het land

 • Zuid-Afrika is een republiek in het zuiden van het Afrikaanse continent. Het land ligt in het zuidelijke halfrond.
 • Wanneer het in Nederland zomer is, dan is het daar winter en als het daar zomer is, dan is het in Nederland winter.
 • Men rijdt in Zuid-Afrika aan de linkerzijde.
 • Kaap de Goede Hoop (nabij Kaapstad) is de naam van het zuidwestelijke punt van Afrika.
 • Voor de kust van Kaapstad ligt Robbeneiland. Op dit eiland heeft Nelson Mandela vastgezeten.

Tijdsverschil

Zuid-Afrika kent geen zomer- en wintertijd. Hierdoor is het in de maanden april tot en met oktober in Zuid-Afrika een later dan in Nederland en is er in de winter geen tijdsverschil.

Taal

De belangrijkste officiële talen zijn het Zuid-Afrikaans en het Engels. In de grote steden en toeristencentra kunt u zich in het Engels goed redden. Nederlands wordt door velen verstaan.

Munteenheid

Het betaalmiddel in Zuid-Afrika is de Rand. U kunt bij alle geldautomaten pinnen, mits uw pinpas is voorzien van een Cirrus- of Maestro-logo. Ook creditcards worden geaccepteerd.

Klimaat

Het klimaat in Zuid-Afrika is sterk afhankelijk van het gebied waar u zich bevindt tijdens de rondreis. In het westen heerst een woestijnklimaat, met uitzondering van het gebied rond Kaapstad. Daar heerst een mediterraan klimaat. In de winter valt er echter wel wat regen in het Kaapgebied. Het zuiden en oosten kent een zeeklimaat met neerslag in alle jaargetijden. In het binnenland is de winter droog.

Hieronder staan de richtprijzen voor de rondreizen door Zuid-Afrika vermeldt welke zeer geschikt zijn voor wanneer u interesse heeft in naturisme. Dit zijn richtprijzen, omdat deze kunnen wijzigen door de wisselkoers. De prijzen zijn voor de rondreizen inclusief het verblijf, vervoer ter plaatse en de maaltijden. De vluchten en een eventuele verlenging van de reis kunnen wij bijboeken, indien gewenst. Hiervoor sturen wij u graag een reisvoorstel.

Rondreis oktober, november en december 2022

Prijs singles: € 3.744,- p.p.

Prijs voor twee personen: € 6.120,00 (€ 3.060,00 p.p.)

Rondreis januari, februari en maart 2022

Prijs singles: € 3.600,-

Prijs voor twee personen: € 5.950,00 (€2.975,- p.p.)

Plan uw rondreis door Zuid-Afrika

Wilt u van het naturisme genieten in Zuid-Afrika? Neem ons dan in de arm; wij plannen graag uw rondreis door dit prachtige land en voorzien u van het beste advies voor locaties waar u bloot van uw vakantie geniet. Neem telefonisch contact met ons op via 026-361 71 34 of stuur een e-mail naar info@internatuur.nl.

Reisorganisatie Internatuur