Cap d’Agde Appartementen

Bestemming: Frankrijk, Middellandse zeekust
Reisduur (vanaf): 7 dagen

Cap d’Agde behoort tot de bekendste naturisten centra ter wereld. Het bestaat uit verschillende appartementen-complexen en hotels.

Omdat het privé woningen zijn lopen de prijzen ook erg uiteen. De prijzen op deze website zijn slechts een indicatie en de juiste prijzen zijn op aanvraag.

Prijzen of stel een vraag

Cap d’Agde Appartementen behoort tot de bekendste naturisten centra ter wereld. Het bestaat uit verschillende appartementen-complexen en hotels.

Dit groots opgezette vakantiedorp biedt veel ruimte met een heerlijk zandstrand en een schilderachtig achterland. Internatuur kent geen terrein dat veelzijdiger is, met een zeer bruisend nachtleven. U kunt in Cap d’ Agde mensen ontmoeten die er een zeer extravagante levensstijl op na houden.

Wij reserveren onze woningen bij Peng France en bij Resid. Daarnaast bieden wij ook Hotel Eve, Hotel Natureva en Hotel Ozz’Inn aan.

Bijzonderheden:
Cap d’Agde is een erotisch getint resort en derhalve ons inziens minder geschikt voor gezinnen met kinderen. Swingers zullen zich in Cap d’Agde wel thuis voelen, gezien de vele parenclubs. Dit geldt met name voor Port Nature.

Peng France en Resid

Woontypen:
Onderstaande types zijn privé woningen en kunnen onderling verschillen. De appartementen zijn zeer eenvoudig en sommige zijn wat verouderd. De inrichting is per appartement verschillend, aangezien de appartementen in privé-bezit zijn. De benamingen van de huisjes zijn ingedeeld in de ligging van de accommodaties. N = uitzicht hebben op noord/noord-westen, S = zuid/zuid-westen, E = oosten, P = haven (port).

Omdat het privé woningen zijn lopen de prijzen ook erg uiteen. De prijzen op deze website zijn slechts een indicatie en de juiste prijzen zijn op aanvraag. Let op: In Frankrijk moet je je accommodatie classificeren om in aanmerking te komen voor een goedkopere toeristenbelasting van € 0,99 tot € 3,99 per persoon per dag (afhankelijk van de luxe van de accommodatie). Heb je geen classificatie voor je accommodatie dan betaal je € 4,40 per persoon per dag voor de toeristenbelasting. De meeste accommodatie is niet geclassificeerd, dit kan nog tot mei gebeuren.

De collines 4 en 5 van Port Nature liggen in het drukste gebied. Alle woningen hebben een terras of balkon. Sommige balkons zijn bij de woning getrokken, zodat u binnen meer ruimte heeft (Frans balkon). Alle woningen zijn voorzien van een kitchenette, een badkamer met bad/douche, wasbak en toilet, terras, balkon of Frans balkon. Airco is tegen betaling en op aanvraag bij de “+” woningen.

Studio 2S/2P/2E / circa 11 m² / 1-2 personen
Studio met 2 x 1-persoonsbed, 2-persoonsslaapbank of 2-persoonsopklapbed in de woonkamer. In Port Venus is deze circa 16 m².

Type 2+ / circa 15 m² / 1-2 personen
Gerenoveerde studio met 2-persoonsopklapbed of 2-persoonsslaapbank. Kitchenette met 4- pitskookplaat, combimagnetron. Sommige hebben een vaatwasser.

Studio 3N/3S / circa 15 m² / 1-2 personen
Studio zelfde als type 2S/2N alleen dan met extra bed of 1-persoonsslaapbank.

Studio 4N/4S/4P/ circa 17 m² / 2-4 personen
Studio met 2-persoonsopklapbed of 2-persoonsslaapbank, klein stapelbed of 2 bedden in een alkoof (klein vertrek). Woon/eetkamer, verder gelijk aan type 3, maar met een ruimer balkon. In Port Ambonne is dit appartement circa 38 m² en heeft een 2-persoonsbed (geen stapelbed) in een aparte slaapkamer.

Type 4+ / circa 24 m²/ 2-4 personen
Gerenoveerd appartement met 2-persoonsslaapbank in de woon/eetkamer, 2-persoonsbed in een aparte ruimte met plafondventilator. In Heliopolis is het 2-persoonsbed in een alkoof en hebben sommige een vaatwasser en Sat. TV.

Type 6N/6S / circa 24m² / 4-6 personen
Appartement met 2-persoonsbed in een aparte slaapkamer, twee stapelbedden (cabine) en een 2-persoonsslaapbank in de woon/eetkamer. Heliopolis heeft geen aparte slaapkamer maar stapelbed in een alkoof. In Port Soleil is het appartement circa 28 m² en in Heliopolis staat het 2-persoonsbed in de woonkamer.

Type 6+ / circa 45 m² / 4-6 personen
Gerenoveerd appartement in Port Nature met plafondventilator, 2 slaapkamers, 1 met 2-persoonsbed, 1 met aparte bedden of stapelbed.

Villa / circa 27 m² / 2-6 personen
Geschakelde beneden- of bovenwoning met woon/eetkamer met 1- of 2-persoonsslaapbank, cabine met stapelbed, 2-persoonsbed in aparte slaapkamer (Port Venus) op mezzanine (Heliovillage) of gekoppeld aan de woonkamer (Port Nature), apart toilet.

Villa+ / circa 27 m² / 2-4 personen
Een luxere uitvoering van de bovenstaande villa.

Duplex
Beneden: woonkamer met 2-persoonsslaapbank, kitchenette. Boven: 2 slaapkamers en een badkamer.

Faciliteiten & Ontspanning

Faciliteiten: Open van medio mei tot eind september:
– Grote winkelcentra in Heliopolis, Port Ambonne en Port Nature.
– Supermarkten.
– Viswinkel.
– Slagers en bakkers.
– Kappers, kiosken en boetiekjes.
– Benzinepomp.
– Bank.
– Visa en Mastercard mogelijkheden.
– Verschillende restaurants.

Ontspanning:
– Tennisbanen.
– Watersporten.
– Beachvolleybal.
– Zwembaden (sommige tegen betaling).
– Zonneterrassen.
– Parenclubs en disco’s tegen betaling.
– 2 kilometer lang zandstrand.
– 18-holes golf baan (gekleed, tegen betaling).

Auto:
Cap d’Agde is circa 1250 km vanaf Utrecht.
Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Frankrijk te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Frankrijk zijn van goede kwaliteit. Op de snelwegen wordt geregeld aangegeven waar de dichtstbijzijnde benzine stations/restaurant, picknick gebieden zijn. Houdt u er rekening mee dat je op de Franse snelwegen tol moet betalen. Bij de tolpoorten kunt u met creditcard of contant betalen.

Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto.

Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Vliegtuig:
Circa 2 uur vliegen naar Toulouse en daar dient u een huurauto te nemen. U kunt ook met overstap naar Perpignan of Béziers vliegen en dan kunnen wij eventueel een transfer voor u regelen.

Trein:
U kunt met NS Hispeed tot aan Agde gaan en dan een transfer nemen.

Taal:
De officiële taal in Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Net als in Nederland betaalt men in Frankrijk met de Euro. Bij de meeste banken kunt u met creditcards en Travellercheques terecht. Met een Nederlandse bank- of giro pinpas welke een maestro of cirrus teken vermeldt, kunt u bij de geldautomaten terecht. De pasjes van American Express, Diners Club, Via, Master en Eurocard worden in bijna alle restaurants, winkels en benzinestations geaccepteerd.

Klimaat:
Het Middellandse Zeeklimaat wordt gekenmerkt door hete zomers en milde winters. Dit komt doordat het warme zeewater na de zomer de ergste kou tempert. Ook in de zomer is dit een zonnige streek met meer dan 2000 zonuren per jaar. Aan de Middellandse zeekust is het in de zomermaanden heerlijk weer. De temperatuur loopt vanaf mei gestaag op tot ver boven de 20 graden Celsius. Aan dit deel van de Franse kust kan het echter ook flink waaien en af en toe kan er een buitje vallen.

             
 Klimaattabel Middellandse Zeekust              
 

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

 Gemiddelde temperatuur

19

22

26

29

28

25

20

 Gemiddeld aantal uren zon per dag

8

8

9

10

9

8

6

 Gemiddeld aantal dagen neerslag

12

10

8

5

6

7

Studio 2S

Geschikt voor 1-2 personen. Oppervlakte circa 15 m²

Studio 3S

Geschikt voor 1-3 personen. Oppervlakte circa 15 m²

Heliopolis 4S

Geschikt voor 1-4 personen. Oppervlakte circa 17 m²

Port Nature 4+

Geschikt voor 2-4 personen. Oppervlakte circa 24 m²

Port Nature 6+

Geschikt voor 2-6 personen. Oppervlakte circa 45 m²

PN Villa Duplex++

Geschikt voor 2-4 personen. Oppervlakte circa 27 m²

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10.00-14.00 uur

 

Reisorganisatie Internatuur