Creuse Nature Jongerenreis 2023

Bestemming: Frankrijk
Reisduur: 9 dagen

Creuse Nature ligt in de Limousin. De Limousin is een regio in het hartje van Frankrijk. Het Limousin is een koeienras dat sinds eind 17e eeuw in deze provincie wordt gefokt als werkras.

 

 

 

Prijzen staan bij tabblad Prijs    stel een vraag

Creuse Nature ligt in de Limousin. De Limousin is een regio in het hartje van Frankrijk en bestrijkt zo’n 5565 km².

Het Limousin is een koeienras dat sinds eind 17e eeuw in deze provincie wordt gefokt als werkras. Deze koeiensoort komt oorspronkelijk uit het Centraal Massief. Ook op de weilanden om Creuse Nature heen zijn deze koeien te vinden. Het Limousin is een groot ras; een koe wordt 150-160 cm hoog en een stier 170-180 cm. Het Limousin is blondrood tot roodbruin en heeft korte hoorns.

Liefhebbers van de natuur, die graag tijdens hun uitstapjes genieten van de tradities van de handwerkslieden, voelen met deze streek gelijk een grote affiniteit. In de omgeving van Creuse Nature kunt u dan ook heerlijk wandelen. Tussen het groen van de bossen en de wouden kronkelen hier ook rivieren zoals de Creuse, de Vienne en de Dordogne.

Op een afstand van 5 tot 25 kilometer zijn er leuke uitstapjes te maken voor jong en oud. Naar picknick -en speelplaatsen bij een oude watermolen, of bij een oud klooster langs de petite Creuse, een vertakking van de Creuse. Aan de petite Creuse vindt u ook het kasteel van Boussac, waar George Sans haar roman Jeanne schreef. Hier hangen prachtige wandtapijten uit de collectie van de beroemde Tapisserie d’Aubusson. In Boussac is iedere week een gezellige weekmarkt.

Accommodaties

Voor de Internatuur Jongerenvakantie gesponsord door NFN Open & Bloot, dien je je eigen tent, luchtbed, slaapzak en campingstoel mee te nemen. De bus is groot genoeg, dus het kan allemaal mee. Eigen bord, bestek en mok is ook handig om mee te nemen.

 

 

Faciliteiten & Ontspanning

Faciliteiten van Creuse Nature:
– Bakker komt in hoogseizoen
– Restaurant (dagmenu)
– Bar
– Recreatieruimte
– Twee golfbanen in de omgeving tegen betaling
– Wasruimte
– WIFI bij bar
– Bibliotheek

Ontspanning op Creuse Nature:
– Kinderspeelplaats
– Verwarmd binnenzwembad
– Buitenzwembad met kinderbad
– Volleybal.
– Jeu de boulesbaan
– Vissen
– Fietsen
– Af en toe een show- of muziekavond
– Aquagym
– Handboogschieten
– Animatie voor jong en oud tijdens schoolvakanties

Bus:
De bus zal in de nacht van 18 op 19 augustus vertrekken van Maastricht. Er is voldoende ruimte om te slapen in de bus, zodat je de volgende morgen, zaterdag 19 augustus, uitgerust wakker kan worden op Creuse Nature. Op 26 augustus vertrekt de bus ’s morgens, zodat ’s avonds de bus weer in Maastricht aankomt. Hij vertrekt en komt aan bij het treinstation in Maastricht. Er is de mogelijkheid om zowel met de trein als met de auto (om afgezet te worden) te komen op deze manier. De busreis is bij de reis inbegrepen, je krijgt geen korting als je met eigen auto gaat.

Auto:
Creuse Nature is circa 805 km vanaf Utrecht.
Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Frankrijk te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Frankrijk zijn van goede kwaliteit. Op de snelwegen wordt geregeld aangegeven waar de dichtstbijzijnde benzine stations/restaurant, picknick gebieden zijn. Houdt u er rekening mee dat je op de Franse snelwegen tol moet betalen. Bij de tolpoorten kunt u met creditcard of contant betalen.

Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto.

Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Taal:
De officiële taal in Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Net als in Nederland betaalt men in Frankrijk met de Euro. Bij de meeste banken kunt u met creditcards en Travellercheques terecht. Met een Nederlandse bank- of giro pinpas welke een maestro of cirrus teken vermeldt, kunt u bij de geldautomaten terecht. De pasjes van American Express, Diners Club, Via, Master en Eurocard worden in bijna alle restaurants, winkels en benzinestations geaccepteerd.

Klimaat:
Limousin is een regio aan de westzijde van het Centraal Massief in Frankrijk. Limousin en de hoofdstad Limoges hebben een mild klimaat. Al in de lente begint de zon met schijnen, de zomers zijn er heerlijk warm. Omdat Limoges op het Centraal Massief ligt kan het er soms dagenlang regenachtig zijn.  De gemiddelde neerslag per maand is echter nooit meer dan 100 mm.

       
 Klimaattabel Limousin       
 aprmeijunjulaugsepokt
 Gemiddelde temperatuur15182225242117
 Gemiddeld aantal uren zon per dag6689875
 Gemiddeld aantal dagen neerslag15151210101212

De Internatuur jongerenvakantie gesponsord door NFN Open & Bloot van 18-26 augustus inclusief busreis kost € 410,- per persoon inclusief busreis op basis van halfpension (ontbijt en diner). Boek je uiterlijk 31 mei, dan is er een vroegboekkorting en betaal je € 390,- per persoon.

Je dient wel je eigen tent en luchtbed/slaapzak mee te nemen en bord/beker/bestek.

Wat zit er bij de prijs inbegrepen?

  • Kennismakingsborrel vooraf in Nederland met de hele groep
  • Er zijn twee activiteiten inbegrepen bij de reis. Overige activiteiten zijn een eigen keuze.
  • Een plekje om je meegebrachte tentje neer te zetten
  • Ontbijt en diner
  • Een feestavond in Frankrijk
  • Een reünie in oktober
  • Een bar waar je water, frisdrank en o.a. bier en wijn kan kopen tegen een mooie prijs!

Internatuur is aangesloten bij ANVR, SGR & Calamiteitenfonds. Er komt dus een bijdrage van € 7,50 per persoon bij voor administratiekosten, SGR-bijdrage en bijdrage Calamiteitenfonds.

Ben je tussen de 18 en 27 jaar én heb je een geldige NFN-jaarkaart, én wil je graag mee? Stuur een e-mail aan jongerenvakanties@internatuur.nl met de volgende gegevens:
– Je voor- en achternaam volgens paspoort
– Je geboortedatum
– Je adres
– Je mobiele telefoonnummer

Kampeerplaats

Creuse heeft huurcaravans en accommodaties en kampeerplaatsen. De jongeren staan allemaal bij elkaar op een eigen plek in de buurt van de grote gezamenlijke tent.

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

10 april: Gesloten.