Bestemming: Kroatië
Reisduur: 10 dagen

WACHTLIJST!!

Voor de kust van Kroatië, bij het kleine dorp Vrsar, liggen een aantal eilanden, waarvan één de bakermat van het naturisme aan de Adriatische kust is: Koversada.

De singlereis is van 8 juni tot en met 18 juni 2023. Het is mogelijk om voor en/of na de singlereis bij Koversada op eigen gelegenheid te verblijven of bij een andere naturisten accommodatie in Kroatië.

Stel een vraag

De singlereis in het voorjaar van 2023 gaat naar Koversada, Kroatië.

!!Wachtlijst!!

Koversada is niet alleen het eerste maar ook het grootste naturistenterrein in Kroatië. In 2021 bestond Koversada alweer 60 jaar! Ondanks de vele gasten vindt men hier toch zijn eigen rustige plekje om te zonnen en te ontspannen. Koversada bestaat uit een hoofd­gedeelte met een verbinding naar het eiland, waaraan het terrein haar naam dankt en de nederzetting ‘Blesicka’. Koversada ligt bij de toegang tot het Limfjord, aan de overkant kunt u Valalta zien liggen. Het strand van het in totaal 120 ha. grote terrein is circa 5 km. lang en zoals overal in Istrië rotsachtig. Wij raden u daarom aan om waterschoenen mee te nemen.

Verblijf

Accommodatie tijdens deze reis is in een Paviljoenwoning op basis van halfpension (exclusief drank).

Koversada Villa’s / Paviljoenwoningen / circa 20m²

De accommodatie is heel eenvoudig. Ze zijn schoon en netjes en je hebt je eigen badkamer met föhn, douche en toilet. In iedere kamer is een bed (2-pers. Of 2 x 1-pers.), nachtkastjes en een mini-koelkastje aanwezig. Buiten is een klein balkonnetje of terras met tuinmeubels met tuinzicht. Beddengoed, handdoeken en eindschoonmaak is inbegrepen.

Faciliteiten:
• Restaurants (waaronder pizzeria vis-en grill restaurant)
• Café/bistro, barretjes
• Winkeltjes en supermarkt
• Stranddouches
• Pinautomaten
• Dagelijks sportanimatie en ’s avonds amusementsprogramma voor alle leeftijden in het hoogseizoen.
• Gratis WIFI over het hele terrein

Ontspanning:
• Tennis, tafeltennis en minigolf tegen betaling
• Jeu de boules
• Volleybal en basketbal
• Roeien
• Windsurfen
• Zonneplateaus

Programma

8 juni  Vlucht van Rotterdam naar Pula, transfer naar Koversada.

9 juni  Vandaag staat Rovinj op het programma, dat vroeger op een eiland lag. In 1763 hebben ze er een schiereiland van gemaakt. De schilderachtige aanblik van de oude stadskern met zijn hellende straatjes maakt het een geliefde toeristenbestemming. Daarna hebben we een wijnproeverij en lunch voordat we teruggaan naar Koversada.

10 juni Een heerlijke relaxdag staat op het programma vandaag. Zwemmen, wandelen, boekje lezen; het kan allemaal.

11 juni Vandaag hebben we een rondleiding in Pula. De geschiedenis van deze oude stad gaat terug tot de 5e eeuw voor Christus. Er zijn veel oude bezienswaardigheden, waaronder religieuze en Romeinse bouwwerken. Er zijn nog zo’n 20 verdedigingsforten uit de 18e en 19e eeuw in en rond de stad, enkele vervallen tot ruïne. In één van de forten is het Aquarium gevestigd. Aan het begin van de middag is er een ham- en salami proeverij met een lunch. Salami is van origine Italiaans, maar Istrië behoorde vroeger tot Italië, vandaar dat je veel Italiaanse invloeden tegenkomt.

12 juni Na alle indrukken van gisteren is het vandaag weer tijd om te relaxen op Koversada.

13 juni  Wij proberen iedere singlereis een naturisten boottocht te organiseren en vandaag is de dag van de blote boottocht in Kroatië. We gaan aan boord en varen het Limfjord in, dat Koversada van Valalta scheidt. Onderweg hebben we een lunch en een stop op een naaktstrand.

14 juni  Vandaag gaan we de stadje Poreč en Vrsar bekijken. Van oorsprong is Poreč een Romeinse stad, het heeft een mooie boulevard en een historisch centrum. Grote delen van de stad zijn door de eeuwen heen intact gebleven. Hierdoor ogen de Romeinse en Venetiaanse bouwwerken authentiek. Het bekendste bouwwerk in Parenzo is de Euphrasiusbasiliek. Deze basiliek is in de zesde eeuw na Christus gebouwd en is vernoemd naar de Byzantijnse bisschop Euphrasius. 

15 juni Twee drukke dagen hebben we achter de rug, dus vandaag is het weer tijd om te relaxen.

16 juni  We gaan er weer op uit met de bus. Deze keer gaan we Gračišće bekijken. Een mooie tocht van circa 40 minuten brengt ons naar deze plaats in de heuvels van centraal Istrië. Hier is één goed bewaard geheim verborgen, de stad Gračišće vol geschiedenis, oude gebouwen en rotsachtige straten. De hele stad werd uit de rotsen gehouwen en het grootste deel van de stad heeft zijn oorspronkelijke uiterlijk eeuwenlang behouden. Daarna hebben we een olijfolie-proeverij en lunch in de plaats Vodnjan. Wie het spoor van de gouden druppels olijfolie van eerste persing volgt, zal ontdekken waarom de olijfolieproducenten van Vodnjan tot de top van de wereld behoren. Met veel liefde en toewijding hebben generaties lang de mildheid en schoonheid van het klimaat omgezet in het vloeibare mediterraanse goud. Dit brengt zowel gezondheid als gastronomisch plezier, omdat het bij elke gelegenheid kan worden gebruikt en elk gerecht kan verrijken. Vodnjan verrast iedereen die het vindt!

17 juni  De tijd vliegt, dit is alweer de laatste relaxdag van onze reis.

18 juni Transfer naar de luchthaven van Pula voor onze vlucht terug naar Rotterdam.

Het programma kan door omstandigheden gewijzigd worden. Iedere dag is gezamenlijk ontbijt en diner inbegrepen.

Prijzen
De prijs voor deze singlereis inclusief het programma zoals beschreven, alle transfers, excursies, Nederlandse begeleiding, 10 dagen op basis van halfpension en de lunches waar beschreven bij de excursies. 

Accommodatie Singlereis van 8 t/m 18 juni 2023
Vertrek vanaf Rotterdam/The Hague Airport

08/06-18/06         10 dagen          Paviljoenwoning:  €1.938,00

De reis gaat door en is op dit moment volgeboekt, er is een wachtlijst waar u op kunt.

Annulerinsgvoorwaarden gelden pas wanneer zeker is dat de reis doorgaat:
– Bij annulering tot 20 december 2022: 25% van de reissom;
– Bij annulering van 1 december 2022 tot en met 31 januari 2023: 50% van de reissom;
– Bij annulering van 1 februari tot en met 28 februari 2023: 75% van de reissom;
– Bij annulering van 1 maart tot en met 31 maart 2023: 85% van de reissom;
– Bij annulering na 1 april 2023: 100% van de reissom.

Als er ook een vlucht is geboekt, dan is de annulering van de vlucht altijd 100% kosten.

Vlucht

De vlucht is bij de prijs inbegrepen. De transfers zijn ook inbegrepen. Andere vluchten zijn mogelijk, maar als die andere tijden hebben, komen er extra transferkosten (€ 80,- per taxi enkele reis, maximaal 4 personen) bij of autohuur.

Vlucht vanuit Rotterdam/The Hague Airport met Transavia
08 juni   Rotterdam/The Hague – Pula         13.35-15.20 uur
18 juni   Pula – Rotterdam/The Hague          15.40-17.30 uur

De vlucht is bij de prijs inbegrepen, maar het kan zijn dat als we 15 stoelen geboekt hebben, dat de prijs duurder wordt. Wij hebben bij de vluchten 20 kilo ruimbagage ingeboekt en ook de stoelen gereserveerd.

LET OP: Vluchtprijzen kunnen wij niet garanderen.

De transfers en excursies worden door een grote bus uitgevoerd. Mocht u liever een andere vlucht willen, of eerder willen aankomen op Koversada of later vertrekken, dan komen er extra transferkosten bij. U zou dan een eigen huurauto kunnen overwegen, want een transfer is niet goedkoop (€ 80,- per taxi enkele reis, max 4 personen). Het ontbijt en diner zijn bij de prijs inbegrepen en bij de 4 excursies ook de lunch. Bij het diner heeft u voor het voor-, hoofd- en nagerecht een keuze. Daarnaast is een ¼ liter wijn of een glas bier en water inclusief, net als de koffie of thee na. Wilt u meer drinken of iets anders, dan is dit voor eigen rekening. Er zijn 2 toegangsbewijzen voor het zoutwatercircuit. Het verblijf is in een Appartement. De bedden zijn opgemaakt op de aankomst dag en handdoeken zijn inbegrepen. Iedereen krijgt wifitoegang. Mocht u een andere accommodatie willen, dan kunnen wij Koversada vragen wat de meerkosten daarvan zijn.

Kroatië ligt aan de Adriatische Zee en grenst in het noorden aan Slovenië en Hongarije, in het oosten aan Servië en Montenegro en in het zuiden aan Bosnië-Herzegovina. Aan de overkant van de zee ligt Italië. De oppervlakte van Kroatië bedraagt 56.542 km². Dit is ongeveer net zo groot als België en Nederland samen.
Kroatië telt ongeveer 4.4 miljoen inwoners. De Kroaten zijn een zeer gastvrij volk. De ingetogenheid gekoppeld aan hun grote gastvrijheid zorgen ervoor dat een toerist zich thuis voelt in dit prachtige land. Maar naast gastvrij, vriendelijk en hulpvaardig, zijn Kroaten vooral een zeer trots volk.

Voor de kust van Kroatië, bij het kleine dorp Vrsar, liggen een aantal eilanden, waarvan één de bakermat van het naturisme aan de Adriatische kust is: Koversada.
Vrsar zelf heeft haar aanzicht als kleine vissersplaats behouden, echter rondom Vrsar is een moderne vakantiebestemming ontstaan met hotels en restaurants. Voor de kust van Vrsar liggen 18 onbewoonde eilandjes die begroeid zijn met zeldzame mediterrane planten.
Op de riva (kade) van Vrsar worden gedurende de zomermaanden enkele malen toeristische feesten georganiseerd. Liefhebbers van smakelijk eten en drinken kunnen kiezen uit enkele tientallen eethuizen en restaurants in Vrsar en omliggende dorpen.

Er worden specialiteiten van vis en zeevruchten, specialiteiten uit de Istristische keuken en wildgerechten aangeboden met de daarbij behorende huiswijnen .

Taal:
Naast het Kroatisch kunt u in de toeristische gebieden goed met Engels, Duits of Italiaans terecht. Langs de kust wordt met een dialect gesproken dat op het Venetiaans lijkt. De Kroatische taal hoort bij Slavische taalfamilie.

Munteenheid:
De officiële munteenheid van Kroatië is de kuna (kuna = 100 lipa’s). De meeste winkels accepteren ook euro’s. Vanaf 1 januari 2023 wordt de euro in Kroatië ingevoerd en kunt u gewoon met euro’s overal betalen.
Vreemde valuta kunnen worden gewisseld bij banken, wisselkantoren, postkantoren en de meeste reisbureaus, hotels en campings.
In grotere plaatsen kunt u bijna overal met Travellercheques en creditcards terecht. Ook ‘pinnen’ kan in de grotere plaatsen. Zorg altijd voor voldoende contant geld. In sommige gebieden zijn banken en postkantoren schaars.

Klimaat:
Kroatië is een zonnig land. De zon laat zich zo’n 2500 uren per jaar zien en de gemiddelde temperatuur in de zomer is 23 °C. In Kroatië bestaan twee klimaatzones; in het binnenland overheerst een continentaal klimaat, gedeeltelijk ook bergklimaat. In het binnenland zijn de winters streng en nat en de zomers heet en droog. In de bergen valt veel regen en sneeuw Het gebied langs de Adriatische kust heeft een aangenaam mediterraan klimaat met vele zonuren, droge warme zomers en milde natte winters.

 

       
 Klimaattabel Kroatië       
 aprmeijunjulaugsepokt
 Gemiddelde temperatuur17212528282418
 Gemiddeld aantal uren zon per dag67810975
 Gemiddeld aantal dagen neerslag8897778
        

 

Koversada Villa’s / Paviljoenwoningen / circa 20m²

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

Gesloten
29 mei 2023.