Home » Reizen » Monte Naturista O Barao

Bestemming: Portugal

Monte Naturista O Barao is een gezellige camping in de provincie Alentejo, Portugal. Ze hebben campingplaatsen, maar verhuren ook houten bungalows die ze lodges noemen.

 

Prijzen of stel een vraag

In de provincie Alentejo, op anderhalf uur rijden van de luchthaven Lissabon, ligt Monte Naturista O Barao.

Dit is een naturisten camping dat gerund wordt door het Nederlandse echtpaar Jeff & Laura. Het is een naturistencamping in de natuur waar u heerlijk tot rust kunt komen. Ook in de winter zijn hier overwinteraars te vinden vanwege het milde klimaat. Het dichtsbijzijnde naaktstrand is minder dan 1 uur rijden.

Monte Naturista O Barao bestaat in 2020 15 jaar. Het is een gezellige vriendelijke naturistencamping in de mooie en pure provincie Alentejo in Portugal. Soms lijkt het net of de tijd hier heeft stil gestaan. Alle accommodaties zijn inclusief bedlinnen en handdoeken.

Casa Aguia / ca. 55 m² / 1-4 personen
Casa Águia, wat arend betekent, ligt centraal op de camping. Het zicht is mooi en uitgestrekt over het Alentejaanse landschap. Met zijn 55 m2 en zijn vele terrassen is deze casa één van de grootste die ze hebben. Het heeft een woonkamer, keuken, 2 slaapkamers, badkamer en terras. Ideaal voor een gezin met kinderen.

Lodge Coruja / ca. 55 m² / 2-6 personen
De lodge Coruja, wat uil betekent, ligt aan de rand van de camping. Het zicht is mooi en uitgestrekt over het Alentejaanse landschap. Met zijn 55 m2 en 22m2 aan terrasgrootte is deze lodge één van de grootste die ze hebben. Het heeft een woonkamer, keuken, 2 slaapkamers, badkamer en terras. Ideaal voor een gezin met kinderen.

Lodge Cegonha / circa 55 m² / 1-4 personen
De lodge Cegonha, wat ooievaar betekent, ligt aan de rand van de camping. Het zicht is mooi en uitgestrekt over het Alentejaanse landschap. Met zijn 55 m2 is deze lodge één van de grootste die ze hebben. Het heeft een woonkamer, grote keuken, 1 slaapkamer, badkamer en terras.

Lodge Cuco / circa 36 m² / 1-4 personen 
De lodge Cuco is vernoemd naar de eigenzinnige vogel de Koekoek. De lodge ligt aan de rand van de camping. Het zicht is er mooi en uitgestrekt over het Alentejaanse landschap. Hij is 36 m2 groot en heeft een fijn terras van zo’n 20 m2.

Lodge Pica Pau / circa 25 m² / 1-2 personen
Pica Pau betekent Specht in het Portugees. Deze lodge ligt aan de rand van de camping. Het zicht is mooi en uitgestrekt over het Alentejaanse landschap. Hij is 25 m2 en heeft een terras van 10 m2.

Shepherd’s hut Pastor en Rafeiro/ circa 22 m² / 1-2 personen
De shepherd’s Pastor is voor 1 of 2 personen. Het heeft een slaapkamer, overdekte buitenkeuken, WC en een douche. Dit huisje is geïnspireerd op de Alentejaanse herders en hun karakteristieke herdershond (Rafeiro) die met hun geiten, schapen of koeien door weides en velden zwerven en de nacht doorbrengen in hun trekkershutten.

Lodge Trepadeira / circa 16 m² / 1-2 personen
De Trepadeira is vernoemd naar het kleine vogeltje de Boomklever. Deze eenvoudige lodge ligt onder de kurkeiken. Hij is 16 m2 en heeft een terras van 8 m2. Het heeft geen WC en douche; het badhuis is 50m verderop.

Monte Naturista O Barao is erg geschikt om te overwinteren. Vraag naar de mogelijkheden hiervoor.

Wij hebben voor u Monte Naturista O Barao bezocht en vonden het een heerlijke camping.

Faciliteiten & Ontspanning:
– Zoutwaterzwembad van 15 x 6 meter
– Bar en bistro
– Lounge voor de koelere avonden met open haard.
– Gratis WIFI bij bar en terras.
– Finse Sauna (gratis in de winter)
– Massages op afspraak
– Jeu de boules banen
– Meertje met vissen en schildpadden

In de bar/bistro is het mogelijk om te ontbijten, lunchen en te dineren. Hier kun je lekker in het zonnetje of in de koelte van de schaduw een bakje koffie drinken of genieten van een heerlijke lunch of diner. Er is gratis wifi, een bibliotheek en een gezellige open haard.

In de omgeving zijn er leuke stadjes, stranden, musea en restaurantjes. Er is ook een dierenpark in de omgeving die u kunt bezoeken. Bij Monte Naturista O Barao kunnen ze alles vertellen over leuke activiteiten in de omgeving.

Per auto:
Monte Naturista O Barao is circa 2267 km van Utrecht.
Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Portugal te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Portugal zijn van goede kwaliteit. Op de snelwegen wordt geregeld aangegeven waar de dichtstbijzijnde benzine stations/restaurant, picknick gebieden zijn. Houdt u er rekening mee dat je op de Franse, Spaanse en Portugese snelwegen tol moet betalen als u met eigen auto gaat. Bij de tolpoorten kunt u met creditcard of contant betalen.

Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat.

Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Met het vliegtuig:
Circa 3 uur  naar Faro of Lissabon. Vanuit Faro of Lissabon is het circa anderhalf uur rijden. Wij bemiddelen onder andere voor Transavia, TAP en Ryanair. Wij raden u het huren van een auto aan om zo meer van de omgeving te zien. Als u naar het strand wilt gaan, heeft u zeker een huurauto nodig.

Informatie over de vluchtdagen en de autohuur kunt u bij ons opvragen.

Portugal is een geliefd vakantieland bij de Nederlanders, maar qua naturisme is er niet veel mogelijk. Monte Naturista O Barao ligt in de zuidelijke provincie Alentejo van Portugal. Het landschap van de Alentejo is zeer gevarieerd. De Atlantische Oceaan is circa 30 minuten rijden. Wij hebben Praia do Salto bezocht, een erg mooi naaktstrand, dat circa 45 minuten rijden was.

Het is in Portugal 1 uur vroeger dan in Nederland.

Portugese keuken:
De Portugese keuken lijkt wel wat op de Spaanse keuken. Het meest bekende zoete gerecht uit Portugal is Pastel de Belém, dit is een soort gebakje met pudding en moet u echt geproefd hebben! Veel vis en schaaldieren zijn terug te vinden in de Portugese keuken.

Taal:
De grote meerderheid van de bevolking spreekt Portugees, waaronder verscheidene dialecten. Het Portugees is een Romaanse wereldtaal en buiten Portugal wordt het ook gesproken in Brazilië, Angola, Guinee-Bissau, Sao Tomé en Principe, Oost-Timor, Kaapverdië, Mozambique, en andere gebieden, zoals Goa en Malakka (Cristao). Het wordt ook gesproken door een minderheid in Macau, waar het een officiële taal is.

Munteenheid:
Portugal maakt deel uit van de Europese Unie en u kunt hier ook met de Euro betalen.
Vrijwel alle pasjes om mee te pinnen worden geaccepteerd. Creditcards worden ook geaccepteerd.
Klimaat:
De zomers in Alentejo zijn heet en droog, terwijl de winters nat maar mild zijn. De lente en de herfst zijn er eerder aangenaam, met gematigde temperaturen. Het klimaat is nergens anders in Portugal zo warm als in Alentejo. … De temperaturen kunnen echter nog veel verder oplopen, tot meer dan 35°C.

       
Klimaattabel Evora, Alentejo, Portugal       
 aprmeijunjulaugsepokt
Gemiddelde maximale temperatuur19222730312822
Gemiddeld aantal uren zon per dag7910121187
Gemiddeld aantal dagen neerslag129623511
Gemiddeld temperatuur zeewater161719202121

Casa Aguia

Geschikt voor 1-4 personen.

Lodge Coruja

Geschikt voor 2-6 personen.

Lodge Cegonha

Geschikt voor 1-4 personen.

Lodge Cuco

Geschikt voor 1-4 personen.

Lodge Pica Pau

Geschikt voor 1-2 personen.

Shepherd’s hutten Pastor en Rafeiro

Geschikt voor 1-2 personen.

Lodge Trepadeira

Geschikt voor 1-2 personen.

De prijzen zijn op basis van 2 personen. De toeslag voor een extra persoon is €8,- p.p. er nacht.

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

Van juni t/m september zijn wij op zaterdag gesloten.