Home » Reizen » MS Mirabella

Bestemming: Kroatië

De MS Planka is een geheel naturistische cruise met extra lange middagpauzes in verlaten baaien om zo lekker lang bloot te kunnen zwemmen.

 

Prijzen of stel een vraag

De MS Planka is een geheel naturistische cruise met extra lange middagpauzes in verlaten baaien om zo lekker lang bloot te kunnen zwemmen.

U kunt van de boot afspringen er er uiteraard makkelijk op terug klimmen. De overnachtingen vinden zoveel mogelijk plaats in kleine vissersdorpjes of verlaten baaien.

MS Mirabella
MS Mirabella is een motorzeilboot uit bouwjaar 1950 van 25,50 meter lang en is in 2005 opnieuw gerenoveerd. Er kunnen maximaal 26 personen aan boord in de 11 hutten. Er zijn twee dekken waar de hutten zich bevinden. Op het hoofddek zijn vier hutten met een Frans bed (140×190 cm) en een 3e bed daarboven. Daarnaast zijn er op het hoofddek twee 2-persoonshutten met een stapelbed. Op het bovendek zijn vijf 2-persoonshutten met een stapelbed. Alle hutten hebben een eigen douche/toilet en airconditioning die je zelf kan regelen. Er is beperkte ruimte in een hut, dus wij raden aan dat u een sporttas meeneemt die u kan opvouwen in plaats van een harde koffer.

Periode
Van 24-07-2021 tot 31-07-2021.

Route
Trogir – Eiland Brač – Eiland Korčula-Eiland Lastovo – Eiland Vis – Eiland Biševo & Blauwe Grotten op Eiland Hvar – Eiland Šolta – Eiland Drvenik – Veli – Trogir

Zaterdag: Trogir – Eiland Brač

U wordt tussen 12:00 en 14:00 uur op het schip verwacht in de haven van Trogir. U wordt welkom geheten met een welkomstdrankje en u zal de bemanning en medepassagiers leren kennen. Rond 15.00 uur zal het anker gelicht worden en u zal dan naar het eiland Brač gaan varen. Op dit eiland bevindt zich één van de mooiste mediterrane stranden waar u de eerste duik kunt nemen. Helaas is het dragen van badkleding hier verplicht. Aan boord kunt u genieten van een diner en er zal verder gevaren worden naar de haven Bol. 

Zondag: Eiland Brač-Eiland Korčula
Vandaag is de bestemming eiland Korčula. Al vroeg in de morgen is het de tijd om naar een mooie plek te varen. Daar kan een duik genomen worden en wordt de lunch geserveerd. Vroeg in de middag wordt er naar het stadje Korčula gevaren. Dit is de hoofdstad van het eiland met dezelfde naam. Korčula heeft één van de mooiste oude binnenstadjes van Dalmatië en wordt ook wel “klein Dubrovnik” genoemd. U heeft circa 2 uur de tijd om deze leuke oude stad te ontdekken. Daarna gaan we naar een kleine baai varen om weer een duik in het water te kunne nemen.

Maandag: Eiland Korčula-Eiland Lastovo
Het eiland Lastovo is circa 3 uur varen vanaf het eiland Korčula. Dit eiland is tientallen jaren gesloten geweest voor toeristen, omdat hier tijdens het voormalig Joegoslavië een militaire basis gestationeerd was. Een paar jaar geleden is dit archipel tot National Park verklaard (circa € 4 entrance fee per persoon, ter plaatse te betalen). We meren eerst aan in de baai van Sveti Mihajlo bij het dorp Lastovo, waar u ruim de tijd heeft om Lastovo te verkennen, dat op amper 1 km van de aanlegplaats van het schip ligt. Na de lunch aan boord gaan we naar de baai Velo Lago. Hier zullen we overnachten.

Dinsdag: Eiland Lastovo – Eiland Vis
Na een zwempauze en lunch gaat u vandaag naar het tweede “verboden” eiland van onze reis, namelijk eiland “Vis”. Net als Lastovo was het eiland Vis tot het eind van de jaren 1980 gesloten voor buitenlandse bezoekers. Ooit was dit de landingsbaan van een luchtmachtbasis. Interessant zijn ook de tunnelachtige onderzeese bunkers die hier te zien zijn. Ooit als bescherming tegen vijanden. Vandaag dienen ze als bescherming tegen slecht weer voor de vissers. We overnachten in de haven van Vis, de belangrijkste stad van het eiland. Vis is een charmante stad met romantische steegjes en cafés.

Woensdag: Eiland Vis – Eiland Biševo & Blauwe Grotten op Eiland Hvar
Op slechts een paar zeemijlen van Vis ligt het eilandje Biševo met de beroemde “Blauwe Grotten” (Modra Špilja). De tocht naar de grot vindt plaats met kleine bootjes, entreeprijs incl. boottocht ca. € 14  per persoon, ter plaatse te betalen. Na het bezoek aan de Blauwe Grot zetten we koers naar het eiland Hvar. Voor de overnachting meren we aan in de baaien vlak voor de stad Stari Grad. Deze baaien kleuren turquoise groen. Het is echt een paradijs!

Donderdag: Eiland Hvar – Eiland Šolta
Voor het ontbijt kunt u ’s ochtends genieten van een verfrissend bad. Daarna gaat u naar het nabijgelegen Stari Grad, de oudste stad en nederzetting op het eiland Hvar. Stari Grad (vertaald: oude stad) was ooit de belangrijkste stad van het eiland. De bezienswaardigheden zijn goed bewaard gebleven. U heeft ongeveer twee uur om de stad te verkennen voordat u naar het eiland Šolta gaat. Šolta is één van de kleinere Dalmatische eilanden en staat bij kenners bekend om zijn eersteklas, donkere olijfolie. Hier ankeren we en brengen we de nacht door.

Vrijdag: Eiland Šolta – Eiland Drvenik – Veli – Trogir
Na het ontbijt gaat u naar het laatste eiland van uw reis, Drvenik Veli. U brengt uw laatste zwempauze van deze reis door in de baai van een klein eiland. Daarna vaart u naar Trogir en hier komt u laat in de middag aan. In Trogir kunt u nog genieten van de unieke sfeer en de steegjes van de oude stad. De stad wordt niet voor niets “Museumstad” genoemd en staat onder bescherming van UNESCO. U krijgt een rondleiding door de oude stad, gevolgd door een diner aan boord.

Zaterdag: Ontscheping
Na het ontbijt is het tijd om het schip voor 09:00 uur te verlaten. Na het ontbijt uitstappen
tot 9:00 uur.

Opmerkingen
– Mocht een aanlegplaats te warm zijn voor de nacht dan kan er uitgeweken worden naar een andere baai om gebruik te kunnen maken van elektriciteit voor generatoren.    Zo kan er gebruik gemaakt worden van de airco.
– Waar mogelijk worden overnachtingen en ontmoetingen met andere schepen vermeden.
– De route kan aangepast worden wanneer dit nodig is i.v.m. bijvoorbeeld lokale- of weersomstandigheden. De route kan ook omgekeerd uitgevoerd worden.
– Binnen in de salon en wanneer het schip in de haven ligt is het dragen van kleding (tenminste badkleding) verplicht. U kunt bloot recreëren op het zonnedek in de rustige     baaien en bij de (onofficiële) naaktstranden.

Inclusief
– Welkomst snack
– Volpension
– Kapiteinsdiner
– Stadsrondleiding in Trogir
– Duitstalige reisleiding in de haven en tijdens de in- en ontscheping

Exclusief
– De reis van en naar het schip.
– Toeristenbelasting en havengelden, deze betaalt u ter plaatse bij inscheping en zijn € 28,- per persoon per week.

Faciliteiten & Ontspanning:
Alle overnachtingen zijn op basis van volpension. Er zijn 2 handdoeken per persoon inbegrepen, een welkomstsnack, kapitein’s diner, Duits-sprekende begeleiding in de haven bij in- en uitchecken. De hutten hebben een eigen douche/toilet en airco. Er is een zonnedek van 100m2 met 14 ligbedden, tafel met banken aan dek voor 18 personen en een salon met airco voor 26 personen.

Met eigen auto:
U kunt met eigen auto naar Trogir  rijden. Vanaf Utrecht is het circa 1300 kilometer rijden naar Rijeka.

Vluchtinformatie:
Het is ongeveer 1 uur en 40 minuten vliegen naar Split, mogelijk vanuit Rotterdam of Amsterdam. Er wordt alleen op dinsdag, donderdag en zondag gevlogen vanuit Amsterdam en iedere dag vanuit Rotterdam. Vlucht- en transferprijzen zijn op aanvraag. Wij kunnen ook een extra overnachting in Split of Trogir voor u regelen.

Extra informatie:
Mocht u met de auto komen: Op de Oostenrijkse en de Sloveense snelwegen is het verplicht om een Autobahnvignet te hebben. Dit Oostenrijkse vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB. Het  Sloveense vignet is bij de grens verkrijgbaar.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het hele pakket.

Kroatië ligt aan de Adriatische Zee en grenst in het noorden aan Slovenië en Hongarije, in het oosten aan Servië en Montenegro en in het zuiden aan Bosnië-Herzegovina. Aan de overkant van de zee ligt Italië. De oppervlakte van Kroatië bedraagt 56.542 km². Dit is ongeveer net zo groot als België en Nederland samen.

Kroatië telt ongeveer 4.4 miljoen inwoners. De Kroaten zijn een zeer gastvrij volk. De ingetogenheid gekoppeld aan hun grote gastvrijheid zorgen ervoor dat een toerist zich thuis voelt in dit prachtige land. Maar naast gastvrij, vriendelijk en hulpvaardig, zijn Kroaten vooral een zeer trots volk.

Bezienswaardigheden: U gaat langs de vele eilandjes voor de kust. Zoveel mogelijk wordt er in vissersdorpjes of verlaten baaien geslapen.

Taal:
Naast het Kroatisch kunt u in de toeristische gebieden goed met Engels, Duits of Italiaans terecht. Langs de kust wordt met een dialect gesproken dat op het Venetiaans lijkt. De Kroatische taal hoort bij Slavische taalfamilie.

Munteenheid:
De officiële munteenheid van Kroatië is de kuna (kuna = 100 lipa’s). De meeste winkels accepteren ook euro’s.
Vreemde valuta kunnen worden gewisseld bij banken, wisselkantoren, postkantoren en de meeste reisbureaus, hotels en campings.
In grotere plaatsen kunt u bijna overal met Travellercheques en creditcards terecht. Ook ‘pinnen’ kan in de grotere plaatsen. Zorg altijd voor voldoende contant geld. In sommige gebieden zijn banken en postkantoren schaars.

Klimaat:
Kroatië is een zonnig land. De zon laat zich zo’n 2500 uren per jaar zien en de gemiddelde temperatuur in de zomer is 23 °C. In Kroatië bestaan twee klimaatzones; in het binnenland overheerst een continentaal klimaat, gedeeltelijk ook bergklimaat. In het binnenland zijn de winters streng en nat en de zomers heet en droog. In de bergen valt veel regen en sneeuw Het gebied langs de Adriatische kust heeft een aangenaam mediterraan klimaat met vele zonuren, droge warme zomers en milde natte winters.

 

       
 Klimaattabel Kroatië       
 aprmeijunjulaugsepokt
 Gemiddelde temperatuur17212528282418
 Gemiddeld aantal uren zon per dag67810975
 Gemiddeld aantal dagen neerslag889777

Hut

2-persoonshut MS Planka

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

Van juni t/m september zijn wij op zaterdag gesloten.