Bestemming:Kroatië
Reisduur (vanaf): 7 dagen

De MS Silva is een zeilschip die langs de Dalmatische eilanden zeilen. De reizen zijn geheel naturistisch in de ongerepte natuur van Kroatië. Overdag kunt u heerlijk zonnebaden en zwemmen en wordt u door de bemanning met Kroatisch eten verwend. ’s Avonds kunt u wandelen over de boulevards van romantische havenstadjes en bezienswaardigheden bekijken.

 

Prijzen of stel een vraag

06.07 – 13.07 2024 / 13.07 – 20.07 2024 / 03.08 – 10.08 2024

De MS Silva is een zeilschip die langs de Dalmatische eilanden zeilen. De reizen zijn geheel naturistisch in de ongerepte natuur van Kroatië.

Overdag kunt u heerlijk zonnebaden en zwemmen en wordt u door de bemanning met Kroatisch eten verwend. ’s Avonds kunt u wandelen over de boulevards van romantische havenstadjes en bezienswaardigheden bekijken.

MS Silva
Dit zeilschip is een motorzeilboot van 21 meter lang en 7 meter breed. Het is in 1914 gebouwd en in 1980/81 omgebouwd tot passagiersschip. In 2013 is het gerenoveerd. Er kunnen maximaal 28 personen aan boord. De hutten hebben 2 of 3 bedden (stapelbedden) en een wasbak met koud stromend water. Er zijn 4 douches met toilet en 1 apart toilet. Er is beperkt 220 volt aanwezig om uw mobiele telefoon, video/fotocamera etc. op te laden en om te scheren. Er is op het hoofddek een kombuis waar u kunt relaxen, een eetruimte en een keuken. Er zijn 2 kajaks die de gasten mogen gebruiken. U kunt van boord af in het water springen om te zwemmen en te duiken. Boven op het dek is het goed vertoeven in de zon met een koel windje. De verzorging is 6 dagen op basis van halfpension en 3 keer is het avondeten inclusief. De drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen en die dient u ter plaatse bij de kapitein aan het einde van de reis af te rekenen.

Er wordt gevaren vanuit de haven Krilo Jesenice, dit ligt tussen Split en Omis in.

Route 1 (6 t/m 13 juli 2024):
Krilo – Milna (eiland Brač) – Eiland Hvar – Vela Luka (eiland Korčula) – Eiland Lastovo – Lumbarda/Račišče (eiland Korčula) – Sumartin (eiland Brač) – Pučišče (eiland Brač) – Krilo.

Route 2 (13 t/m 20 juli 2024):
Krilo – Milna (eiland Brač) – eiland Vis – Jelsa (eiland Hvar) – Stari Grad (eiland Hvar) – Stomorska (eiland Šolta) – Postira (eiland Brač) – Krilo.

Route 3 (3 t/m 10 augustus 2024):
Krilo – Trogir – Primošten – NP Kornati – Tribunj – Rogoznica – Maslinica (eiland Šolta) – Postira (eiland Brač)* – Krilo.

* Als het weer en de omstandigheden het toelaten verblijft u de laatste nacht op het eiland Brač.

Geef dit bij interesse aan bij opmerkingen of neem contact met ons op via info@internatuur.nl of 026 361 7134.

Faciliteiten & Ontspanning:
Het volgende kunt u kopen: Mineraalwater, bier, wijn, limonade, cola, sap, thee, koffie, kileur, andere alcoholische dranken. U zet de rekening op uw kamernummer en betaalt alles aan het einde van de zeiltocht.
Graag diëten, allergieën etc. van te voren opgeven.

MS Silva
Er zijn 2 kayaks die de gasten mogen gebruiken. U kunt van boord af in het water springen om te zwemmen en te duiken. Boven op het dek is het goed vertoeven in de zon met een koel windje.

Ontbijt: 08.00 uur
Middageten: rond 12.30 uur
Avondeten: 19.00 – 19.30 uur

Tussen 08.30 – 11.00 uur: varen naar de volgende bestemming.
Tegen 16.30 uur vertrek naar volgende haven.

Met eigen auto:
Vanaf Utrecht is het circa 1700 kilometer rijden naar Krilo.  U kunt met eigen auto naar Krilo rijden. In Krilo is parkeergelegenheid, u betaalt hier €65,- per week voor uw auto. Deze parkeerplaats is 500 meter van de haven.

Vluchtinformatie:
Het is ongeveer 2 uur vliegen naar Kroatië. Wij bemiddelen voor Transavia. Het is mogelijk om met het vliegtuig naar Split te vliegen.

Extra informatie:
Mocht u met de auto komen: Op de Oostenrijkse en de Sloveense snelwegen is het verplicht om een Autobahnvignet te hebben. Dit Oostenrijkse vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB. Het  Sloveense vignet is bij de grens verkrijgbaar.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het hele pakket.

Kroatië ligt aan de Adriatische Zee en grenst in het noorden aan Slovenië en Hongarije, in het oosten aan Servië en Montenegro en in het zuiden aan Bosnië-Herzegovina. Aan de overkant van de zee ligt Italië. De oppervlakte van Kroatië bedraagt 56.542 km². Dit is ongeveer net zo groot als België en Nederland samen.

Kroatië telt ongeveer 4.4 miljoen inwoners. De Kroaten zijn een zeer gastvrij volk. De ingetogenheid gekoppeld aan hun grote gastvrijheid zorgen ervoor dat een toerist zich thuis voelt in dit prachtige land. Maar naast gastvrij, vriendelijk en hulpvaardig, zijn Kroaten vooral een zeer trots volk.

Bezienswaardigheden:
Dubrovnik is een oude havenstad in Dalmatië wat bekend staat om zijn monumenten, indrukwekkende stadsmuren en gastvrije sfeer. Het eiland Hvar heeft een lange traditie van kunst en cultuur, bezit één van de oudste theaters van Europa en heeft mooie lavendelvelden. Sčedro heeft in de zomer gemiddeld 30 mensen op het eiland wonen en de 2 beschermde baaien geven een mooi uitzicht op zee.

Taal:
Naast het Kroatisch kunt u in de toeristische gebieden goed met Engels, Duits of Italiaans terecht. Langs de kust wordt met een dialect gesproken dat op het Venetiaans lijkt. De Kroatische taal hoort bij Slavische taalfamilie.

Munteenheid:
De officiële munteenheid van Kroatië is de kuna (kuna = 100 lipa’s). De meeste winkels accepteren ook euro’s. Vanaf 1 januari 2023 wordt de euro in Kroatië ingevoerd en kunt u gewoon met euro’s overal betalen.
Vreemde valuta kunnen worden gewisseld bij banken, wisselkantoren, postkantoren en de meeste reisbureaus, hotels en campings.
In grotere plaatsen kunt u bijna overal met Travellercheques en creditcards terecht. Ook ‘pinnen’ kan in de grotere plaatsen. Zorg altijd voor voldoende contant geld. In sommige gebieden zijn banken en postkantoren schaars.

Klimaat:
Kroatië is een zonnig land. De zon laat zich zo’n 2500 uren per jaar zien en de gemiddelde temperatuur in de zomer is 23 °C. In Kroatië bestaan twee klimaatzones; in het binnenland overheerst een continentaal klimaat, gedeeltelijk ook bergklimaat. In het binnenland zijn de winters streng en nat en de zomers heet en droog. In de bergen valt veel regen en sneeuw Het gebied langs de Adriatische kust heeft een aangenaam mediterraan klimaat met vele zonuren, droge warme zomers en milde natte winters.

 

             
 Klimaattabel Kroatië              
  apr mei jun jul aug sep okt
 Gemiddelde temperatuur 17 21 25 28 28 24 18
 Gemiddeld aantal uren zon per dag 6 7 8 10 9 7 5
 Gemiddeld aantal dagen neerslag 8 8 9 7 7 7

De onderstaande prijzen zijn per persoon (gebaseerd op 2 personen) voor de volledige cruise van 7 nachten / 8 dagen.

Type Prijs 
2-personen € 800,- per persoon
3-personen € 475,- per persoon
1-persoon € 1.295,-

Ter plaatse dient u € 40,- per persoon te betaling voor de haven- en toeristenbelasting.

Inclusief:
– Volpension
– Welkoms snack
– Kapiteinsdiner
– Duitstalige gids in de havens tijdens in- en ontscheping.

NB: Vanaf 1 januari 2023 wordt de euro in Kroatië ingevoerd en kunt u gewoon met euro’s overal betalen.

MS Silva

De salon van de MS Silva

Het is ook mogelijk 14 dagen te cruisen van 3 tot 17 juli 2021. U ontvangt dan de korting 14=13. Geef dit bij interesse aan bij opmerkingen of neem contact met ons op via info@internatuur.nl of 026 361 7134.

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

 

Reisorganisatie Internatuur