Home » Reizen » Naturist Cruise Opatija

Bestemming: Kroatië
Reisduur: 8 dagen

Naturist cruise langs de Kroatische kust en eilanden beloofd bezoeken aan historische steden en fascinerende eilanden. Tijdens de reis zal er veel gelegenheid zijn om bloot te kunnen zonnen en zwemmen. Vaar mee en geniet van alle eilanden langs de prachtige kustlijn. Naturisme is welkom en wordt verwacht aan boord, behalve in de haven en tijdens de maaltijden.

 

 

Prijzen of stel een vraag

Naturist cruise langs de Kroatische kust en eilanden beloofd bezoeken aan historische steden en fascinerende eilanden. Tijdens de reis zal er veel gelegenheid zijn om bloot te kunnen zonnen en zwemmen. Vaar mee en geniet van alle eilanden langs de prachtige kustlijn. Naturisme is welkom en wordt verwacht aan boord, behalve in de haven en tijdens de maaltijden.

Dag 1 Opatija-Baška of Punat:
Het vertrek is om 13:00 uur en wordt gevolgd door een lunch aan boord. In de middag is er een zwempauze in de kristalheldere zee bij naturistenkamp Bunculuka. We vervolgen onze route naar het eiland Krk – het grootste Kroatische eiland. Krk heeft een immense variëteit in zijn dorpen groot en klein, zachte groene promenades kale rotsachtige wildernis, kleine eilanden en honderden verborgen baaien en stranden. In de late namiddag aankomst in Baška of Punat (afhankelijk van de haven en de weersomstandigheden). U heeft vrije tijd om te genieten van de café-bars en restaurants langs de waterkant. De overnachting is in de haven van Baška of Punat.

Dag 2 Baška of Punat-Rab:
Na het ontbijt vaart u richting het eiland Rab, bekend als het “eiland van de liefde”. Er is een zwempauze op het Ciganka (zigeuner) strand – een van de 3 zandstranden voor naturisten in Lopar met ongewoon gevormde zandduinen. Cruise langs het eiland Rab genietend van uw lunch. ’s Middags kunt u zwemmen op het naturistenstrand Kandarola, een van de oudste naturistenstranden ter wereld, waar de Britse koning Edward VIII en Wallis Simpson een naaktduik namen (sommige historici zeggen dat het Britse koningshuis hier met naturisme is begonnen). In de late namiddag komen we aan in Rab, de stad die omringd is door middeleeuwse muren, Romaanse kerktorens, kerken, paleizen, stenen straatjes en oude gevels. Geniet van de “galerie” in de straten en op de pleinen waar veel schilders en kunstenaars hun werken tentoonstellen. Als de tijd het toelaat wandelt u naar de Kamenjak heuvel om van de prachtige zonsondergang te genieten. We overnachten in de stad Rab.

Dag 3 Rab-Olib:
We vertrekken vroeg uit Rab richting Olib eiland – gelegen in het noordelijke deel van de Zadar archipel. Er is een zwemstop in een van de naturistenbaaien. Olib is het enige dorp op dit gelijknamige eiland en het is vaak een verrassing voor bezoekers dat er verschillende waardevolle archeologische vindplaatsen zijn die teruggaan tot het Romeinse Rijk. We overnachten in Olib.

Dag 4 Olib-Telašćica:
Na het ontbijt en een ochtendzwempartij vaart u richting Dugi Otok (Lang Eiland) en Natuurpark Telašćica. Vanwege haar intense schoonheid, rijkdom en belang, werd deze baai omringd door 13 eilanden en eilandjes, samen met 6 eilandjes in de baai van Telašćica zelf, uitgeroepen tot een natuurpark in 1988. De toegang tot het natuurpark Telašćica dient ter plaatse te worden betaald (ca. EUR 10,- per persoon). U heeft vrije tijd om de witte kliffen en het meer te verkennen. Het kapiteinsdiner is aan boord en we overnachten in Telašćica.

Dag 5 Telašćica-Molat of Ilovik:
We vertrekken vroeg naar het eiland Molat of Ilovik (afhankelijk van de beschikbare ruimte in de kleine havens), gevolgd door een zwemstop op het eiland Krava – een Robinson Crusoe type eiland. De lunch is aan boord en wordt gevolgd door een zwempauze op de eilanden Krknata, op slechts enkele meters afstand van het eiland Krava en Dugi otok. We overnachten in Molat of Ilovik.

Dag 6 Molat of Ilovik-Mali Lošinj:
Na het ontbijt en het ochtendduik varen we naar het eiland Mali Lošinj met een korte stop op Ilovik (“het eiland van bloemen”), verder naar Lošinj, bekend als het “zonneschijn eiland” en een van de meest populaire eilanden in de noordelijke Adriatische Zee, beroemd om de geur van pijnbomen en het heldere water. Bij aankomst maakt u een wandeling langs de haven of naar de aromatische tuin van Lošinj of bezoekt u het pittoreske stadje Veli Lošinj in de buurt. We overnachten in Mali Lošinj.

Dag 7 Mali Lošinj-Cres:
Na een ochtendduik, vertrekken we naar het eiland Cres, een lang en smal eiland bedekt met eiken-, beuken- en dennenbossen, evenals wijn- en olijfgaarden. Cres en Mali Lošinj waren vroeger één eiland, maar de Romeinen hebben een kanaal gegraven en ze van elkaar gescheiden. Het is alweer de laatste avond, dus het is tijd voor een afscheidsfeest. Een mooie gelegenheid om adressen uit te wisselen met andere passagiers die inmiddels nieuwe vrienden zijn geworden. Geniet ’s avonds van een BBQ party aan boord.

Dag 8 Cres-Opatija:
Vroeg in de ochtend vertrekken we richting Opatija en geniet onderweg van het fantastische panorama van Opatija Riviera. Na het ontbijt is het tijd om te onschepen.

Er zal worden gevaren met het schip MV Kalipsa of een gelijkwaardig schip.

Het schip MV Kalipsa Traditional Ensuite werd in 1952 in de vaart genomen en is in 2004/2005 gerenoveerd. Het heeft een capaciteit van 24 passagiers in 12 hutten. Het schip is 6m breed en ruim 25m lang. De salon en de hutten beschikken over airco.

Met eigen auto:
Vanaf Utrecht is het circa 1.300 kilometer rijden naar Opatija.  U kunt met eigen auto naar Opatija rijden.

Vluchtinformatie:
Het is ongeveer 2 uur vliegen naar Kroatië. Wij bemiddelen voor Croatia Airlines en Transavia. Het is mogelijk om met het vliegtuig naar Rijeka te vliegen en aan boord van het schip te gaan. Vlucht- en transferprijzen zijn op aanvraag.

Extra informatie:
Mocht u met de auto komen: Op de Oostenrijkse en de Sloveense snelwegen is het verplicht om een Autobahnvignet te hebben. Dit Oostenrijkse vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB. Het  Sloveense vignet is bij de grens verkrijgbaar.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor het hele pakket.

De onderstaande prijzen zijn per persoon (gebaseerd op 2 personen) voor de volledige cruise van 7 nachten / 8 dagen van 12 tot 19 juni.

DekPrijs 12-19 juni
Bovendek€ 710,-
Benedendek€ 655,-

Ter plaatse dient u € 40,- per persoon te betaling voor de haven- en toeristenbelasting.

Het is ook mogelijk om met 3 personen in een hut te verblijven. De 3e persoon in een hut ontvangt 30% korting. Kinderen onder de 10 jaar krijgen 50% korting en singles betalen 150% van de per persoons prijs.

Inclusief:
– Dagelijks ontbijtbuffet
– 3 lunches
– Captain’s diner en een BBQ. De overige dagen eet u op eigen gelegenheid in de haven
– Rondleidingen in Korcula en Stari Grad
– Handdoeken en lakens
– Olijfolie en wijn proeverij aan boord
– Thee en koffie in de middag
– Onbeperkt water beschikbaar
– Gratis WIFI

Optionele toeslagen:
– Entree bij Nationaal Park circa € 10,- p.p.
– Babybedje € 50,-
– Parkeerplaats € 10,- tot € 15,- per dag
– Strandlakens € 10,-
– Engels ontbijt € 40,- per persoon per cruise
– Extra handdoekenpakket € 3,-
– Extra strandlaken € 5,-
– Dagelijkse schoonmaak van hut € 15,- p.p. per cruise

 

Hut 2 personen

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

Bekijk prijzen