Bestemming: Curaçao, Caribisch gebied
Reisduur (vanaf): 7 dagen

The Natural Curaçao is een Clothing Optional resort voor rustzoekers, natuurliefhebbers en duikers, die niet houden van massatoerisme. Iedereen boven de 14 jaar is welkom en het staat je vrij om gekleed of bloot op het terrein te verblijven. Deze keuze is ook ideaal voor stellen, waarvan de ene partner zich ongekleed en de andere partner zich  gekleed beter op zijn / haar gemak voelt. 

Prijzen of stel een vraag

Clothing Optional houdt in dat u zelf beslist of u met of zonder badkleding wilt zwemmen of zonnen op de ligbedden op één van de terrassen bij het zwembad of op het balkon van de accommodaties.
Houdt u er dus rekening mee dat het naturisme hier beperkt is. U kunt alléén bloot zonnen bij zwembad of op eigen balkon. De stranden zijn geen officiële naaktstranden.

The Natural Curaçao is centraal gelegen op een van de mooiste plekken van Curaçao. 12 maanden per jaar temperaturen rond de 30 graden Celsius, heel weinig regen en een ligging buiten de orkaangebieden zorgen ervoor dat deze bestemming het hele jaar door perfect is.

Het weidse uitzicht op de natuur is overweldigend en het gekwetter van de vele vogels in combinatie met de opgaande zon zorgen er ’s ochtends voor dat je ontwaakt in het paradijs.

Ps de foto in de header is van Relaxed Guided Dives. Wilt u relaxed duiken in Curaçao? Neem contact op met Relaxed Guided Dives of vraag ons naar de mogelijkheden!

Het gehele complex is eco vriendelijk gebouwd. Zij gebruiken zonnepanelen om zoveel mogelijk in hun eigen energiebehoefte te kunnen voorzien, het water wordt opgevangen, gezuiverd en hergebruikt voor de beplanting. Alle materialen zijn voor zover mogelijk op milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

Het geheel afgeschermde 1 hectare grote terrein is hoog gelegen, midden in een groen gebied, waar de rust, mooie flora en fauna te vinden zijn. Ook is er uitzicht over de zoutpannen. De omgeving van The Natural kenmerkt zich door de mooie natuur met o.a. flamingo’s en papegaaien en de afwezigheid van massatoerisme en criminaliteit.

Het gebied rondom The Natural is een favoriete plek voor snorkellaars, wandelaars en mountainbikers.

Studio 

De studio heeft directe toegang vanaf de parkeerplaats en vanaf het terras directe toegang tot het zwembad. Het terras is voorzien van een zitje en een lounge set. De keuken is buiten, maar wel overdekt en beschut.

Er is een aparte badkamer en een gecombineerde zit / slaapkamer.

Airconditioning, ventilator, TV, kluisje, volledig ingerichte keuken met koelkast, kookplaat, koffiezetapparaat, waterkoker en magnetron. 

2-Kamer appartement 

Het appartement is gelegen op een van de hoogste plekken van het resort met directe toegang tot de parkeerplaats. Het terras heeft een zitje en ligbedden.

Het appartement heeft een aparte slaapkamer en badkamer. De woonkamer heeft aansluitend een keuken met eetbar.

Airconditioning, TV, kluisje, volledig ingerichte keuken met koelkast, kookplaat, koffiezetapparaat, waterkoker en magnetron.

Deluxe Bungalow

Deze bungalow is de grootste en meest luxueuze van het complex.

De Deluxe Bungalow beschikt over 2 zeer ruime slaapkamers, beiden uitgerust met een king-size bed. Verder heeft deze bungalow een zeer ruime woonkamer met een open eetgedeelte. Een ruime badkamer en een compleet ingerichte keuken. Vanaf het privé terras heeft u direct toegang tot het zwembad.

U kunt deze bungalow huren voor 2 personen, maar gezien de 2 ruime slaapkamers is hij ook zeer geschikt voor 4 personen.

Airconditioning, TV, kluisje, volledig ingerichte keuken met koelkast, kookplaat, koffiezetapparaat, waterkoker en magnetron.

Bungalows 

De 5 ruime en luxe bungalows zijn voorzien van shutters en zijn goed op de wind gebouwd.

Deze tropisch uitziende bungalows hebben een ruime slaapkamer, luxueuze badkamer en een grote eet / woonkamer. Het grote terras is voorzien van een lounge set en luxe ligbedden en biedt een weids uitzicht.

Airconditioning, TV, kluisje, volledig ingerichte keuken met koelkast, kookplaat, koffiezetapparaat, waterkoker en magnetron.

Safaritent
Deze glamping-tenten (=luxe kamperen) zijn voorzien van een hemelbed met klamboe, een ingerichte keuken, badkamer met koud en warm water en een overdekte porch met eettafel en ligbedden. De tenten liggen wat lager en hebben wat minder uitzicht dan de bungalows, maar wel weer meer beschutting. Aangezien het terrein erg heuvelachtig is, zijn de tenten minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Ventilator, kluisje, volledig ingerichte keuken met koelkast, kookplaat, koffiezetapparaat, waterkoker en magnetron.

Faciliteiten:

– Handdoeken worden 2x per week gewisseld. Schone lakens 1x per week.
– Groot zwembad met luxe strandbedden en terras.
– Wifi-internet toegang.

– Van maandag tot en met zaterdag (tussen 8 en 9 uur) gratis thee-/koffie op het terras van het hoofdhuis.
– Bibliotheek met boeken en spelletjes

Faciliteiten tegen betaling:
– Ontbijt van 08:00 tot 10:00 uur  ($13 p.p.) (Minimaal 24 uur van tevoren te resereven)
– Hello/Goodbye ontbijt (eerste en laatste ochtend ontbijt voor $24 p.p.) (Vooraf te boeken)
– Wasmachine (muntjes te koop $5,30)
– Transfer luchthaven $26,50 per enkele reis (Vooraf te boeken, let op! taxi’s zijn erg duur op Curaçao).
– Er worden verschillende massages aangeboden zoals relax, deep tissue, wrap en scrub

Vliegtuig:
Naar Curaçao word bijna dagelijks rechtstreeks gevlogen door de KLM vanuit Amsterdam. De KLM heeft de mogelijkheid om economy classe of business classe te vliegen.
Ook kunt u elke dag rechtstreeks vliegen naar Curaçao met Tuifly vanuit Amsterdam. Tuifly heeft de mogelijkheid om economy classe of comfort classe te vliegen. Vanaf 3 november 2023 gaat Corendon 5x per week vliegen naar/van Curaçao. Een vlucht naar Curaçao duurt circa 9 uur en 35 minuten.

Vervoer op Curaçao:
Er zijn verschillende vervoer mogelijkheden op Curaçao. De taxi’s hebben geen meter, maar de prijzen naar de meeste bestemmingen zijn van tevoren min of meer vast geteld. Vraag hier naar voordat u de taxi in stapt. De taxi’s zijn te herkennen door de letters TX op het kentekenplaat.U kunt het eiland ook rond met de bus. Er zijn twee soorten bussen, de grote gele of de blauwe bussen die men “konvooi” noemt. Er rijden ook wat kleinere bussen rond die men “bus” noemt en die te herkennen zijn aan de aanduiding BUS op het kentekenplaat. Deze kleinere busje rijden zonder vaste dienstregeling en de grotere bussen rijden meestal 1 keer per uur.

Voor het huren van een auto dient u minimaal 2 jaar in bezit te zijn van een Nederlands rijbewijs en een van een Creditcard. De minimale leeftijd is 23 jaar.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het hele pakket.

Curaçao vormt samen met Aruba, Bonaire en Sint Maarten de Nederlandse Antillen. Curaçao is met een oppervlakte van 472 vierkante kilometer het grootste. Op het breedste punt is Curaçao 16 kilometer breed. Het is een langgerekt, droog en licht heuvelachtig eiland. De noordkust van Curaçao is ruig en rotsachtig, met hoge golven. Langs de zuidkust liggen goudkleurige stranden, elf kilometer lang in totaal. De zuidkust bestaat uit baaien en inhammen en langgerekte stranden aan de westkant. De grootste baai is echter te vinden aan de zuidoostkant bij Willemstad, de hoofdstad en de grootste haven van het eiland. Curaçao heeft 150.000 inwoners. Willemstad is de enige stad op het eiland, met 130.000 mensen.

In de zee rondom Curacao komen prachtige koraalriffen voor en het aantal vissoorten is zeer gevarieerd. Enkele bijzondere vissen zijn de barracuda, een snoeksoort die een lengte van twee meter kan bereiken, en de murene, een aalsoort die ook twee meter lang kan worden. Ook haaien komen vrij veel voor. Het water is echter zo voedselrijk dat ze geen gevaar voor de mens opleveren.

Tijdsverschil:
Curaçao kent geen zomer en wintertijd, het is hier 5 uur vroeger dan in Nederland; wanneer wij zomertijd hebben is dit 6 uur.

Taal:
Nederlands is de officiële taal van Curaçao, maar Papiamento wordt het meest gesproken. Dit is een mengsel van Nederlands, Portugees, Spaans en Afrikaans.
Veel mensen spreken ook Engels.

Munteenheid:
De Antilliaanse gulden is de officiële munteenheid van het eiland, ook kan er betaald worden met de Amerikaanse dollar, creditcard zoals visa of mastercard. Geld opnemen; pinnen met een Nederlandse bank -/giropas of creditcard kan bij de meeste banken.

Klimaat:
De zogenaamde ABC eilanden, Aruba, Bonaire en Curaçao liggen geografisch en klimatologisch gezien op eenzelfde lijn, met tropische temperaturen, gemiddeld overdag tussen de 28-30°C. De passaatwind, kenmerkend voor de benedenwindse eilanden, zorgt voor een aangename, verkoelende bries. De eilanden vallen buiten de zogenaamde ‘hurricane-belt’, de orkaanzone. Het ‘natte’ seizoen, de meeste regen valt in de periode juni tot en met november.Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen.

                         
 Klimaattabel Curaçao                        
  jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
 Gemiddelde temperatuur 28 28 28 29 30 30 30 30 30 30 29 28
 Gemiddeld aantal uren zon per dag 9 9 9 9 9 9 10 10 9 9 8 8
 Gemiddeld aantal dagen neerslag 6 3 1 1 2 3 3 4 3 5 7 7
 Gemiddelde temperatuur zeewater 27 26 26 26 27 27 27 27 28 28 27 27
                         

 

 

Studio

Geschikt voor 1-2 personen. Oppervlakte ca. 50 m²

2-kamer Appartement

Geschikt voor 1-2 personen. Oppervlakte ca. 40 m²

Bungalow

Geschikt voor 2-3 personen. Oppervlakte ca. 120 m²

Safaritent

Geschikt voor 2 personen. 

Populaire bestemmingen

Alle accommodaties zijn persoonlijk door ons bezocht. Wij helpen u graag bij uw keuze!

Casa del Palo

Casa del Palo

Appartement Luna

Appartement Luna

Origan Village

Origan Village

Cortijo Naturista con Vistas

Cortijo Naturista con Vistas

Casa Los Olivos Vista

Casa Los Olivos Vista

La Tuquette

La Tuquette

Finca Candelaria

Finca Candelaria

Domaine Alicia

Domaine Alicia

Corsica Natura

Corsica Natura

Finca Soñada

Finca Soñada

Lagun Sunset Resort All Natural

Lagun Sunset Resort All Natural

Castillo de Papagayo type 1

Castillo de Papagayo type 1

Sea Nat

Sea Nat

Rosenfelder Strand

Rosenfelder Strand

Quinta do Maral

Quinta do Maral

Samonatura

Samonatura

Monte Naturista O Barao

Monte Naturista O Barao

Casa Ronda

Casa Ronda

Valalta

Valalta

Cypress Cove

Cypress Cove

Magnolias Natura

Magnolias Natura

Parque Vacacional Eden

Parque Vacacional Eden

Villa Blanca

Villa Blanca

Monte Marina

Monte Marina

El Templo del Sol

El Templo del Sol

El Portus

El Portus

El Zorro

El Zorro

Hotel Vera Playa Club

Hotel Vera Playa Club

Costa Natura

Costa Natura

Almanat

Almanat

Euronat

Euronat

Aphrodite Village

Aphrodite Village

Club Oasis

Club Oasis

Origan Village

Origan Village

Creuse Nature

Creuse Nature

La Chiappa

La Chiappa

Riva Bella

Riva Bella

Bagheera

Bagheera

Club Corsicana

Club Corsicana

U Furu

U Furu

Hotel Vritomartis

Hotel Vritomartis

Koversada

Koversada

Ulika

Ulika

Solaris

Solaris

Le Betulle

Le Betulle

Pizzo Greco

Pizzo Greco

Terme Banovci

Terme Banovci

De Reenert

De Reenert

La Sablière

La Sablière

Casa de Cinco Hermanos

Casa de Cinco Hermanos

La Gagère

La Gagère

Sun Eden

Sun Eden

Glen Eden Sun Club

Glen Eden Sun Club

Bunculuka

Bunculuka

Laguna Del Sol

Laguna Del Sol

Bare Oaks

Bare Oaks

Domaine Laborde

Domaine Laborde

Lake Como, Florida

Lake Como, Florida

Payabay, Roatán Island, Honduras

Payabay, Roatán Island, Honduras

Lavinia Naturist Resort

Lavinia Naturist Resort

Le Colombier

Le Colombier

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

 

Reisorganisatie Internatuur