Home » Reizen » The Natural

Bestemming: Curaçao, Caribisch gebied
Reisduur (vanaf): 7 dagen

The Natural Curaçao, is gelegen op het Caraïbische eiland Curaçao. Het is een Clothing Optional mini resort.

 

Prijzen of stel een vraag

The Natural Curaçao, is gelegen op het Caraïbische eiland Curaçao. Het is een Clothing Optional mini resort.

Clothing Optional houdt in dat u zelf beslist of u met of zonder badkleding wilt zwemmen of zonnen op de ligbedden op één van de terrassen bij het zwembad of op het balkon van de accommodaties.
Houdt u er dus rekening mee dat het naturisme hier beperkt is. U kunt alléén bloot zonnen bij zwembad of op eigen balkon. De stranden zijn geen officiële naaktstranden.

Ps de foto in de header is van Relaxed Guided Dives. Wilt u relaxed duiken in Curaçao? Neem contact op met Relaxed Guided Dives of vraag ons naar de mogelijkheden!

The Natural is een Clothing Optional mini resort, dit houdt in dat u zelf beslist of u met of zonder badkleding wilt zwemmen of zonnen op de ligbedden op één van de terrassen bij het zwembad of op het balkon van de accommodaties.

Houdt u er dus rekening mee dat het naturisme hier beperkt is. U kunt alléén bloot zonnen bij het zwembad of op eigen balkon. Als u rondloopt wordt u geacht ten minste een sarong om te slaan. De stranden zijn geen officiële naaktstranden.

De 5 losstaande 2-kamer bungalows zijn van alle gemakken voorzien. Vanaf het balkon waar een lounge set en ligbedden zich bevinden, heeft u een uitzicht over de prachtige natuur. De altijd aanwezige wind zorgt voor een natuurlijke koeling. Door de houten luxaflex in de kozijnen te openen is het in de bungalows heerlijk koel.

Het gehele complex is eco vriendelijk gebouwd. Zij gebruiken zonnepanelen om zoveel mogelijk in hun eigen energiebehoefte te kunnen voorzien, het water wordt opgevangen, gezuiverd en hergebruikt voor de beplanting. Alle materialen zijn voor zover mogelijk op milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

Het geheel afgeschermde 1 hectare grote terrein is hoog gelegen, midden in een groen gebied, waar de rust, mooie flora en fauna te vinden zijn. Ook is er uitzicht over de zoutpannen. De omgeving van The Natural kenmerkt zich door de mooie natuur met o.a. flamingo’s en papegaaien en de afwezigheid van massatoerisme en criminaliteit.

Het gebied rondom The Natural is een favoriete plek voor snorkellaars, wandelaars en mountainbikers.

De 1-kamer studio, het 2-kamer appartement en de Deluxe bungalow (met 2 slaapkamers met ieder een Kingsizebed geschikt voor 4 personen)  zijn net als de bungalows smaakvol ingericht en voorzien van eigen keuken, badkamer, balkon, TV, airco en kluis. In alle accommodaties kunt u kosteloos gebruik maken van draadloos internet.

Studio 
Een 2-persoons studio met airconditioning, televisie, internet, kluisje, badkamer met warm en koud water, buitenkeuken en zitje. Deze studio is gelegen tussen de privé woning van de eigenaar en het 4-persoonshuis.

2-Kamer appartement 
Een vrijstaand 2-kamer appartement met een eigen opgang voor 2 personen. Dit appartement heeft een balkon met lounge set, eetkeuken, aparte slaapkamer voorzien van airconditioning, badkamer met warm en koud water, televisie, internet en kluisje.

Deluxe Bungalow
Een volledig ingerichte huis voor 4 personen is van alle gemakken voorzien. Twee slaapkamers met airconditioning, badkamer met warm en koud water, eetkamer, woonkamer, compleet uitgeruste keuken, televisie, internet en kluisje. Op het balkon staat een luxe lounge set waarin u geniet van het prachtige uitzicht en de verkoelende wind waar het ook ‘s avonds aangenaam vertoeven is.

Bungalows 
5 losstaande bungalows, die zijn bedoeld voor 2 personen, maar ook geschikt zijn voor 3 personen indien de slaapbank in de woonkamer wordt gebruikt. Er is een aparte slaapkamer met airconditioning, badkamer met warm en koud water, volledig ingerichte keuken, televisie, internet en kluisje aanwezig. Het ruime balkon biedt u een heerlijke plek om te relaxen op de lounge banken of op de luxe ligbedden, ondertussen genietend van het weidse uitzicht.
Er is veel zorg besteed aan de inrichting en de afwerking van de bungalows. Het gebruik van hoogwaardige materialen geven een luxe uitstraling, waarin u zich kunt ontspannen en genieten van de vogels en de natuur om u heen.

Safaritent
Er zijn 2 luxe safaritenten op het terrein van The Natural gezet. Deze glamping-tenten (=luxe kamperen) zijn voorzien van een hemelbed met klamboe, een ingerichte keuken, badkamer met koud en warm water en een overdekte porch met eettafel en ligbedden. Er is gratis internet en een kluisje. De tenten liggen wat lager en hebben enen wat minder mooi uitzicht dan de bungalows, maar wel meer beschutting. Aangezien het terrein erg heuvelachtig is, zijn de tenten minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Faciliteiten:
– Zwembad (10×5 m) met licht gezout water, douche en 2 terrassen met zonnebedden
– Zonnescherm/luifel voor 4 zonnebedden
– Bibliotheek met boeken en spelletjes

Faciliteiten tegen betaling:
– Ontbijt (USD13 p.p.)
– Snorkels en vinnen
– Wasmachine
– Hello/Goodbye ontbijt (eerst en laatst ochtend ontbijt voor USD24 p.p.) (Vooraf te boeken)
– Er worden verschillende massages aangeboden zoals relax, deep tissue, wrap en scrub

Vliegtuig:
Naar Curaçao word bijna dagelijks rechtstreeks gevlogen door de KLM vanuit Amsterdam. De KLM heeft de mogelijkheid om economy classe of business classe te vliegen.
Ook kunt u elke dag rechtstreeks vliegen naar Curaçao met Tuifly vanuit Amsterdam. Tuifly heeft de mogelijkheid om economy classe of comfort classe te vliegen. Een vlucht naar Curaçao duurt circa 9 uur en 35 minuten.

Vervoer op Curaçao:
Er zijn verschillende vervoer mogelijkheden op Curaçao. De taxi’s hebben geen meter, maar de prijzen naar de meeste bestemmingen zijn van tevoren min of meer vast geteld. Vraag hier naar voordat u de taxi in stapt. De taxi’s zijn te herkennen door de letters TX op het kentekenplaat.U kunt het eiland ook rond met de bus. Er zijn twee soorten bussen, de grote gele of de blauwe bussen die men “konvooi” noemt. Er rijden ook wat kleinere bussen rond die men “bus” noemt en die te herkennen zijn aan de aanduiding BUS op het kentekenplaat. Deze kleinere busje rijden zonder vaste dienstregeling en de grotere bussen rijden meestal 1 keer per uur.

Voor het huren van een auto dient u minimaal 2 jaar in bezit te zijn van een Nederlands rijbewijs en een van een Creditcard. De minimale leeftijd is 23 jaar.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het hele pakket.

Curaçao vormt samen met Aruba, Bonaire en Sint Maarten de Nederlandse Antillen. Curaçao is met een oppervlakte van 472 vierkante kilometer het grootste. Op het breedste punt is Curaçao 16 kilometer breed. Het is een langgerekt, droog en licht heuvelachtig eiland. De noordkust van Curaçao is ruig en rotsachtig, met hoge golven. Langs de zuidkust liggen goudkleurige stranden, elf kilometer lang in totaal. De zuidkust bestaat uit baaien en inhammen en langgerekte stranden aan de westkant. De grootste baai is echter te vinden aan de zuidoostkant bij Willemstad, de hoofdstad en de grootste haven van het eiland. Curaçao heeft 150.000 inwoners. Willemstad is de enige stad op het eiland, met 130.000 mensen.

In de zee rondom Curacao komen prachtige koraalriffen voor en het aantal vissoorten is zeer gevarieerd. Enkele bijzondere vissen zijn de barracuda, een snoeksoort die een lengte van twee meter kan bereiken, en de murene, een aalsoort die ook twee meter lang kan worden. Ook haaien komen vrij veel voor. Het water is echter zo voedselrijk dat ze geen gevaar voor de mens opleveren.

Tijdsverschil:
Curaçao kent geen zomer en wintertijd, het is hier 5 uur vroeger dan in Nederland; wanneer wij zomertijd hebben is dit 6 uur.

Taal:
Nederlands is de officiële taal van Curaçao, maar Papiamento wordt het meest gesproken. Dit is een mengsel van Nederlands, Portugees, Spaans en Afrikaans.
Veel mensen spreken ook Engels.

Munteenheid:
De Antilliaanse gulden is de officiële munteenheid van het eiland, ook kan er betaald worden met de Amerikaanse dollar, creditcard zoals visa of mastercard. Geld opnemen; pinnen met een Nederlandse bank -/giropas of creditcard kan bij de meeste banken.

Klimaat:
De zogenaamde ABC eilanden, Aruba, Bonaire en Curaçao liggen geografisch en klimatologisch gezien op eenzelfde lijn, met tropische temperaturen, gemiddeld overdag tussen de 28-30°C. De passaatwind, kenmerkend voor de benedenwindse eilanden, zorgt voor een aangename, verkoelende bries. De eilanden vallen buiten de zogenaamde ‘hurricane-belt’, de orkaanzone. Het ‘natte’ seizoen, de meeste regen valt in de periode juni tot en met november.Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen.

             
 Klimaattabel Curaçao            
 janfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
 Gemiddelde temperatuur282828293030303030302928
 Gemiddeld aantal uren zon per dag99999910109988
 Gemiddeld aantal dagen neerslag631123343577
 Gemiddelde temperatuur zeewater272626262727272728282727
             

 

 

Studio

Geschikt voor 1-2 personen. Oppervlakte ca. 50 m²

2-kamer Appartement

Geschikt voor 1-2 personen. Oppervlakte ca. 40 m²

Bungalow

Geschikt voor 2-3 personen. Oppervlakte ca. 120 m²

Safaritent

Geschikt voor 2 personen. 

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

Van juni t/m september zijn wij op zaterdag gesloten.