La Pura Vista

In December 2015 is La Pura Vista op Bonaire gereserveerd voor naturisten. U kunt hier een heerlijk relaxte vakantie houden.

La Pura Vista is van 20 maart tot 3 april 2017 gereserveerd voor naturisten!

Onthaasten, genieten en opladen ten top!
La Pura Vista is een kleinschalige, luxe accommodatie in een prachtige villa op een unieke locatie op Bonaire. In een rustige villawijk op een berg en met uitzicht over het hele eiland en de Caribische zee. Uw thuisbasis om op uw eigen manier en tempo Bonaire met de vele goede restaurantjes en unieke plekjes te ontdekken.

Iedere gast kan rekenen op persoonlijke aandacht van de eigenaren Debby Rauwers en Marco Vermeulen. Zij zorgen er graag voor dat uw verblijf een relaxte belevenis wordt. De vier kamers zijn luxe en van alle gemakken voorzien. U bent tijdens uw verblijf bewoner van de luxe villa met volledig ingerichte keuken en woonkamer.

Kinderen kunnen helaas niet bij ons verblijven. Wel is het mogelijk om (met kinderen) de gehele villa privé te huren.

Bonaire is het meest oostelijke eiland van de ABC Eilanden dat sinds 2010 zowel bestuurlijk als openbaar lichaam een bijzondere gemeente van Nederland vormt. Het eiland is 40 km lang en 5 tot 12km breed. Het hoogste punt is de Brandaris (241m). Bonaire heeft circa 15.000 inwoners en is daarmee één van de dunbevolktste eilanden in dit gebied.

De bevolking is in drie groepen verdeeld: de bonaireanen, de macamba’s en de penshonado’s. Het woord macamba’s betekent Nederlander, maar wordt vaak als algemene term voor een witte buitenlander gebruikt. Het is geen scheldwoord maar een constatering zonder waardeoordeel. De penshonado’s zijn Nederlanders die Nederland hebben verwisseld voor het vriendelijke klimaat van de Nederlandse Antillen. Zij bevinden zich vaak in de nieuwe chique wijken op Bonaire.

Het landschap van Bonaire is gevormd door het droge klimaat en de plantengroei bestaat voor een groot deel uit verschillende soorten cactussen. De zuidwestkant is gemoedelijk en heeft stranden en kalme wateren. Aan de noordkant zijn de golven woest en is de kustlijn ruig. Het strand is bedekt met stenen en rotsblokken die veelal glad zijn geworden door het geweld van de oceaan. De vaak krachtige passaatwind heeft de ‘divi-divi’ bomen hier zonderling vervormd.

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk. Kralendijk is afgeleid van Koralendijk. Kralendijk is een kleine, gezellige stad en biedt een vleugje oud-Hollandse traditie vermengd met een Caribische uitstraling. De tweede, en tevens oudste stad op Bonaire is Rincón en betekent ‘uithoek’ in het Spaans. Deze stad ligt in het hoger gelegen noordwesten van het eiland.

Tijdsverschil:
Bonaire kent geen zomer en wintertijd, het is hier 5 uur vroeger dan in Nederland; wanneer wij zomertijd hebben is dit 6 uur.

Taal:
Nederlands is de officiële taal van Bonaire, maar Papiamento wordt het meest gesproken. Dit is een mengsel van Nederlands, Portugees, Spaans en Afrikaans.
Veel mensen spreken ook Engels.

Munteenheid:
De Amerikaanse Dollar is de officiële munteenheid van het eiland, ook kan er betaald worden met creditcards zoals visa of mastercard. Geld opnemen; pinnen met een Nederlandse bank -/giropas of creditcard kan bij de meeste banken.

Klimaat:
De zogenaamde ABC eilanden, Aruba, Bonaire en Curaçao liggen geografisch en klimatologisch gezien op eenzelfde lijn, met tropische temperaturen, gemiddeld overdag tussen de 28-30°C. De passaatwind, kenmerkend voor de benedenwindse eilanden, zorgt voor een aangename, verkoelende bries. De eilanden vallen buiten de zogenaamde ‘hurricane-belt’, de orkaanzone. Het ‘natte’ seizoen, de meeste regen valt in de periode juni tot en met november.Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen.

 Klimaattabel Bonaire                        
  jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
 Gemiddelde temperatuur 28 28 28 29 30 30 30 30 30 30 29 28
 Gemiddeld aantal uren zon per dag 9 9 9 9 9 9 10 10 9 9 8 8
 Gemiddeld aantal dagen neerslag 6 3 1 1 2 3 3 4 3 5 7 7
 Gemiddelde temperatuur zeewater 27 26 26 26 27 27 27 27 28 28 27 27

 

Voltage:

Op Bonaire is het voltage 110/120. Als u geen schakelaar op uw elektrische apparatuur heeft, heeft u een adapter nodig. U kunt deze het beste voor vertrek kopen.

Eten en drinken:
Net als op de andere eilanden wordt ook op Bonaire meer vis dan vlees gegeten. Rondom de eilanden worden veel rifvissen gevangen, zoals barracuda’s en snappers. Maar ook kreeft en garnaal is op de menukaart terug te vinden. Verder is de Antilliaanse keuken een mengelmoes van in- en uitheemse gerechten, veroorzaakt door de vele invloeden van buitenaf gedurende de loop van de geschiedenis. Bonaire telt vele uitstekende restaurants. Het leidingwater kunt u gewoon drinken, mineraalwater is overal te koop. Een echt Bonaireaans gerecht is stoofpot van geitenvlees.

Faciliteiten:
– Volledig ingerichte keuken
– Zwembad
– Ligbedden en hangmat bij het zwembad
– Duikkluizen en spoelbak
– Boodschappenservice

Vliegtuig:
Naar Bonaire wordt bijna dagelijks rechtstreeks gevlogen door de KLM vanuit Amsterdam. De KLM heeft de mogelijkheid om economy classe of business classe te vliegen.
Ook kunt u twee keer per week rechtstreeks vliegen naar Bonaire met Arkefly vanuit Amsterdam, op de terugweg maakt u echter een tussenlanding. Arkefly heeft de mogelijkheid om economy classe, comfort classe of premium comfort classe te vliegen. Een vlucht naar Bonaire duurt circa 10 uur en 35 minuten.

Huurauto:
Wilt u iets zien van Bonaire, dan is het handig om een auto te huren. U kunt een auto voor de hele periode of voor een paar dagen huren. Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

Taxi:
Op Bonaire rijden taxi’s rond, maar deze zijn in verhouding erg prijzig. Openbaar vervoer is niet geregeld op Bonaire.

La Pura Vista is een riante Villa

De villa bestaat uit een grote woonkamer, ruime compleet ingerichte keuken en een mooi terras met zwembad en ligstoelen. In de vleugels bevinden zich de slaapvertrekken:
3 Luxe kamers (Prikichi, Kolibri en Trupial)
1 Luxe suite met jacuzzi (Totolika)

De slaapvertrekken zijn vernoemd naar Caribische vogels. Indien u plaatsneemt op één van de zonnebedden of relaxed in de hangmat aan het genieten bent, dan heeft u grote kans ze voorbij te zien vliegen!

Voor duikers hebben we een spoelbak en divelockers beschikbaar in de carport en een ruime waslijn om (duik-)spullen aan te drogen.

Indeling villa

• 4 ruime rookvrije slaapkamers met eigen luxe badkamer;
• Ruime woonkamer met bibliotheek, grote flatscreen-TV met DVD en gratis internet-en WiFi faciliteiten;
• Volledig ingerichte keuken;
• Ruim terras met meerdere zitjes en grote eettafel;
• Een heerlijk zwembad;
• Barbecuefaciliteiten op het terras;
• Sun-loungers en hangmat bij het zwembad;
• Uitzichtterras met “a million dollar view”;
• Divelockers en spoelbak;
• Ruime parkeergelegenheid binnen het hek;

   PRIJZEN 20 maart tot 3 april 2017
   Er is al 1 kamer bezet, dus als u boekt is de kamerprijs € 725,- per week, wordt er nog een derde kamer geboekt dan is de prijs € 590,- per week en bij 4 geboekte kamers is de prijs € 490,- per week per kamer.

   LET OP: In verband met het stijgen van de dollarkoers hebben wij de prijzen aangepast! De laatste keer is dit op 7 september 2016. Houdt u er daarom rekening mee dat de prijzen onder voorbehoud zijn en nog verder kunnen stijgen.

   Prijs per accommodatie per week. Dat houdt in zijn er 1-2 personen, dan betaalt u de prijs die achter 1-2 personen staat. Zijn er 3-4 personen dan betaalt u de prijs achter 3-4 personen, maar die wordt dan door 2 kamers gedeeld. Wij hebben al boekingen in de naturistenperiode van 20/03-03/04 2017, dus vraag Internatuur om een prijsopgave!

     01/01-14/0415/04-23/12
   1 kamer1-2 personen16651080
   2 kamers3-4 personen19351350
   3 kamers5-6 personen22051620
   4 kamers7-8 personen24751800

   Bijzonderheden: La Pura Vista is een villa met 4 kamers. U kunt de villa helemaal afhuren. Als u de villa afhuurt wordt het naturistisch. U kunt er voor kiezen om de hele villa af te huren of wij kunnen voor u reclame maken om ook andere kamers te verhuren zodat de prijs voor u voordeliger wordt.

   Verplichte toeslagen:
   Toeristenbelasting €  6,50 per persoon per nacht.

   Optionele toeslagen:
   Ontbijt € 15 per persoon per dag.
   Transfer € 35 per persoon retour.
   BBQ night door een privé chefkok US$ 50 per persoon.
   Pick-Up truck € 400 per week inclusief belastingen en verzekeringen. Eigen risico US $ 500, afkoopbaar voor US $ 12 per dag.

   Prijs per week:
   Op basis van logies per accommodatie exclusief vlucht en huurauto.

   Inclusief:
   Eindschoonmaak (alleen als de woning in correcte staat wordt achtergelaten).

   Alle prijzen die vermeld staan zijn in Euro, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn excl. € 25 administratiekosten per boeking, lokale belastingen, eventuele verhoging in luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en veiligheidstoeslagen en € 2,50 calamiteitenfonds. Prijswijzigingen voorbehouden! Wij behouden ons het recht voor om de reissommen te wijzigen indien veranderingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen (bv brandstof- of geluidshindertoeslagen) en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven (NB een aantal locaties worden in Amerikaanse Dollarprijzen aangeleverd). Verhogingen van deze kosten zullen daarbij worden doorberekend. Indien u in een drukke periode op vakantie wilt gaan en de vluchten zitten vol bij de luchtvaartmaatschappij waarmee wij samenwerken, dan kan het voorkomen dat u met een toeslag toch nog de reis kan boeken. Dit gaat uiteraard in overleg met u. Het is ook mogelijk om vanaf Brussel en diverse Duitse luchthavens te vliegen naar veel van onze bestemmingen. Tarieven zijn op aanvraag bij Internatuur.NB: Internatuur rekent € 20 per ticket voor Corsica Ferries en E-tickets (internet tickets bijv. Transavia ) en € 40 per ticket voor lijndiensten zoals losse tickets KLM/ Iberia. Op dit moment zijn bij bijna alle chartervluchten de prijzen exclusief eten en drinken. Eten en drinken zijn wel aan boord te koop.

   LET OP: Bij lijndienstreizen (vliegtuig, boot (Jackpot-tarief), bus, etc.) kan het voorkomen dat wij een goedkoop tarief kunnen boeken voor u. Bij dit tarief zit de voorwaarde dat het ticket niet gewijzigd of geannuleerd kan worden. Is dit wel nodig, dan zijn de kosten 100%. Bij chartervluchten zijn de annuleringskosten 100% bij vertrek binnen 4 weken. Deze voorwaarden wijken af van de ANVR-voorwaarden. Heeft u een geldige reden om te annuleren dan worden deze kosten gedekt, mits u een annuleringsverzekering heeft afgesloten.

   Afwijkende reisperiodes dan vermeld, zijn altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling.

   Luxe kamer
   Geschikt voor 1-2 personen.
   Luxe Suite
   Geschikt voor 1-2 personen.
   De Villa
   De villa met 3 luxe kamers en 1 luxe suite.