• Domaine de l'Églantière, zonnebloemveld
 • Domaine de l'Églantière, activiteitentent
 • Domaine de l'Églantière, de omgeving
 • Domaine de l'Églantière, jongeren in rivier
 • Domaine de l'Églantière, jongeren op berg
 • Domaine de l'Églantière, activiteitentent
 • Domaine de l'Églantière, zonnebloem
 • Domaine de l'Églantière, kampeerplaats

NFN-Jongerenreis Le Colombier

NFN-Jongerenreis wordt in samenwerking met de NFN door Internatuur georganiseerd.

De NFN-Jongerenreis wordt dit jaar in samenwerking met de NFN door Internatuur georganiseerd. In de Vendée ligt Le Colombier, waar de reis naartoe gaat.

Al jarenlang gaat er elke zomervakantie een grote groep NFN-Jongeren naar naturistencampings in Frankrijk. Om de drie jaar wordt er een nieuwe camping uitgezocht. Sinds 2018, is Le Colombier gekozen tot camping voor drie jaar, gelegen in de Vendée, in Frankrijk. Deze zomervakantie wordt grotendeels door de jongeren zelf georganiseerd.

De groep bestaat uit jongeren tussen de 18 en 27 jaar oud. Veel kennen elkaar al jaren, van bijvoorbeeld de weekenden weg in Nederland, maar er zijn ook elk jaar weer genoeg mensen die voor het eerst meegaan. Afgelopen jaar zijn er bijna 60 NFN-Jongeren meegegaan op vakantie naar Frankrijk!

Taal:
De officiële taal in Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Net als in Nederland betaalt men in Frankrijk met de Euro. Bij de meeste banken kunt u met creditcards en Travellercheques terecht. Met een Nederlandse bank- of giro pinpas welke een maestro of cirrus teken vermeldt, kunt u bij de geldautomaten terecht. De pasjes van American Express, Diners Club, Visa, Master en Eurocard worden in bijna alle restaurants, winkels en benzinestations geaccepteerd.

Klimaat:
Het zomerklimaat in de Vendée is een gematigd zeeklimaat: veel zon, lekker warm en weinig regen. De winters zijn er vaak korter dan in Nederland, maar het kan er wel vriezen en af en toe is er ook sneeuw te vinden.

 Klimaattabel Nantes, Vendee

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

 Gemiddelde hoogste temperatuur

15

18

22

24

24

22

17

 Gemiddeld aantal uren zon per dag

6

7

8

9

8

6

5

 Gemiddeld aantal dagen neerslag

14

16

12

11

12

15

16

 

 

 

Faciliteiten & Ontspanning

Faciliteiten:
– Winkel met kruidenierswaren en elke dag vers brood
– Restaurant
– Winkel
– Bar
– Wasmachine en droger tegen betaling
– WIFI gratis met eigen laptop (wachtwoord € 2,50)

Ontspanning:
– Kinderspeelplaats
– Kinderhoek en een tienerhoek
– Verwarmd zwembad met groot terras en ligstoelen
– Sauna en buitenjacuzzi
– Jacuzzi en Hamam (Turks stoombad)
– Jeu de boulesbaan
– Vissen
– Af en toe een show- of muziekavond
– Volleybal, tafeltennis, speelplaats met zandbak, trampolines, jeu de boules
– Animatie voor jong en oud tijdens schoolvakanties

Auto:
Le Colombier is circa 909 km vanaf Utrecht.
Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Frankrijk te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Frankrijk zijn van goede kwaliteit. Op de snelwegen wordt geregeld aangegeven waar de dichtstbijzijnde benzine stations/restaurant, picknick gebieden zijn. Hou er rekening mee dat je op de Franse snelwegen tol moet betalen. Bij de tolpoorten kunt u met creditcard of contant betalen.

Verder dien je in bezit te zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als je met eigen auto gaat. In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester in de auto te hebben.

Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

JONGERENREIS: Vertrek op vrijdag 24 juli 2020 vanaf de Jaarbeursplein in Utrecht met een Touringcarbus. Op zondag 9 augustus 2020 komt de bus weer in Utrecht aan.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om met eigen vervoer naar Le Colombier te gaan.

Over Le Colombier
Deze camping is 50 hectare groot. Er zijn veel voorzieningen, zoals een (verwarmd)zwembad, bar, restaurant en een sauna. De NFN-Jongeren hebben een eigen activiteitenveld, met een eigen kooktent, partytent en een volleybalveld. Daarnaast staan alle tenten van de NFN-Jongeren op een groot slaapveld.

   Prijsinformatie:

   Hoe ziet zo’n NFN-jongeren zomervakantie eruit?
   Voor maar € 455,- verblijf je twee weken in het zonnige Frankrijk. Hier zitten de heen- en terugreis van en naar het Jaarbeursplein in Utrecht bij inbegrepen. Dit jaar zal de bus vertrekken op 24 juli en komt weer terug op 9 augustus. Het ontbijt, de lunch en het avondeten zijn ook bij de prijs inbegrepen. Ben je geen NFN-lid, maar wil je mee als introducée, dan betaal je € 55,- extra (of je wordt gratis lid van NFN). Wil je slechts een aantal dagen mee, dan kan dat ook, je betaalt € 35,00 per dag.

   Tijdens de busreis is er tijd zat om alvast een deel van de groep te leren kennen. Eenmaal aangekomen op de camping is er vaak een welkomstpraatje van de campingeigenaren, waarna de jongeren tijd hebben om de tenten op te zetten.

   In de vakantie zijn er meestal twee vaste dagactiviteiten voor de hele groep, waarvan een bezoek aan een stad in de buurt er vaak één van is. Er zijn ook themafeestjes, waarvan de thema’s deels voor de vakantie al bekendgemaakt worden. Daarnaast is er vaak een gala.

   Er is een bar aanwezig in de partytent, waar water, frisdrank en drankjes altijd voor een klein prijsje te verkrijgen zijn.

   Naast de dagactiviteiten zijn er nog keuzeactiviteiten. Voorbeelden van afgelopen jaren zijn een bezoek aan een oude grot, een stadje of kasteel, bowlen, bubble voetbal, een festival in de buurt en nog veel meer!

   Wat moet ik doen om hieraan deel te mogen nemen?
   Ben je NFN-lid of introducé van een NFN-lid? Dan kun jij je inschrijven! Door het jaar heen ontvang je een aantal nieuwsbrieven over de zomervakantie, waarin onder meer de organisatie voorgesteld wordt en themafeestjes bekend gemaakt worden. Ben je overtuigd en wil je mee met deze zonnige, gezellige vakantie? Schrijf je dan nu in!

   Contact, vragen, ideeën, opmeringen, of wil je de nieuwsbrieven ontvangen?
   Stuur dan een mailtje naar de organisatie via zomervakantie@nfn.nl.

   Kan ik ook voor een paar dagen mee?
   Het is mogelijk om ook maar een paar dagen mee te gaan of 1 week. Je betaalt € 35,00 per dag.

   Alle prijzen die vermeld staan zijn in Euro, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn excl. € 25 administratiekosten per boeking (dit geldt niet voor de NFN-Jongerenreis), lokale belastingen, eventuele verhoging in luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en veiligheidstoeslagen en € 2,50 calamiteitenfonds. Prijswijzigingen voorbehouden! Wij behouden ons het recht voor om de reissommen te wijzigen indien veranderingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen (bv brandstof- of geluidshindertoeslagen) en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven (NB een aantal locaties worden in Amerikaanse Dollarprijzen aangeleverd). Verhogingen van deze kosten zullen daarbij worden doorberekend. Het is ook mogelijk om vanaf Brussel en diverse Duitse luchthavens te vliegen naar veel van onze bestemmingen. Tarieven zijn op aanvraag bij Internatuur.

   Accommodaties

   Voor de NFN-Jongerenreis maken we op Le Colombier gebruik van de campingplaatsen. De jongeren nemen zelf hun eigen tent mee om in te slapen.

   Schrijf je in voor de vakantie via het inschrijfformulier: Inschrijfformulier Le Colombier 2020

   Kampeerplaats

   Eigen plek voor een tent. 

   Attachments