Bestemming: Kroatië

De MS Planka is een geheel naturistische cruise met extra lange middagpauzes in verlaten baaien om zo lekker lang bloot te kunnen zwemmen.

Stel een vraag

27.07 – 03.08 2024 & 10.08 – 17.08 2024.

De MS Planka is een geheel naturistische cruise met extra lange middagpauzes in verlaten baaien om zo lekker lang bloot te kunnen zwemmen.

U kunt van de boot afspringen er er uiteraard makkelijk op terug klimmen. De overnachtingen vinden zoveel mogelijk plaats in kleine vissersdorpjes of verlaten baaien.

MS Planka
MS Planka is een motorzeilboot uit bouwjaar 1957 van 27,3 meter lang en is in 2005 opnieuw gereconstrueerd. Er kunnen maximaal 24 personen aan boord in de 11 hutten. Er zijn drie dekken waar de hutten zich bevinden. Op het onderdek zijn vier hutten met een Frans bed (140×190 cm) en een 3e bed daarboven. Op het hoofddek zijn drie 2-persoonshutten met een stapelbed. Op het bovendek zijn vier 2-persoonshutten met een Frans bed (140×190 cm). Alle hutten hebben een eigen douche/toilet en airconditioning die je zelf kan regelen. Er is beperkte ruimte in een hut, dus wij raden aan dat u een sporttas meeneemt die u kan opvouwen in plaats van een harde koffer.

Periode
Van 27-07-2024 tot 03-08-2024 en van 10-08-2024 tot 17-08-2024.

Zaterdag: Rijeka-Eiland Rab
U wordt tussen 09:00 en 12:00 uur op het schip verwacht. U wordt welkom geheten met een welkomstdrankje en u zal de bemanning en medepassagiers leren kennen. U zal dan naar het eiland Rab gaan varen en in een rustige baai kunt u de eerste duik nemen. Aan boord kunt u genieten van een diner en er zal verder gevaren worden naar de stad Rab. Hier krijgt u de gelegenheid om de oude stad te ontdekken.

Zondag: Eiland Rab-Eiland Olib
Na het ontbijt is er nog tijd voor een korte wandeling door de stad en dan zal u vertrekken richting het eiland Pag. Onderweg krijgt u de mogelijkheden om in pittoreske baaien een duik te nemen en er is een lunch aan boord geregeld. Na de lunch wordt er doorgevaren naar het eiland Olib. Hier komt u in de avond aan. Het diner zal ook weer aan boord verzorgd worden.

Maandag: Eiland Olib-Eiland Silba-Eiland Ilovik
In de ochtend zal de reis verder gaan naar de Sveti Ante Bay op het eiland Silba. De lunch is aan boord en er is ook tijd voor een lange zwempauze in het prachtige blauwe water van de Adriatische Zee. In de avond kom u aan op het eiland Ilovik, waar u zal aanleggen. Hier kunt u genieten van het prachtige bloemeneiland!

Dinsdag: Eiland Ilovik-Eiland Lošinj
Na het ontbijt vaart u naar het eiland Lošinj. Dit eiland staat bekend om de vele zonuren en de naaldbossen! Met een beetje geluk kunt u ook dolfijnen spotten die in de golven spelen. Er zal vandaag voldoende tijd zijn om te zwemmen en te zonnen. Later op de dag gaat u door naar Mali Lošinj.

Woensdag: Eiland Lošinj-Martinšćica (Eiland Cres)
Na het ontbijt vertrekt u uit Mali Lošinj en vaart naar het naburige eiland eiland Cres, dat verbonden is met het eiland Lošinj. Opvallend aan dit eiland zijn de vele olijfbomen en ontelbare kuddes schapen. Lamsvlees is daarom ook een van de specialiteiten van het eiland Cres. Opnieuw wacht er een prachtige baai op u, waar u het grootste gedeelte van de dag door zal brengen. De eindbestemming is het rustige dorpje Martinšćica op het eiland Cres.

Donderdag: Martinšćica-(Eiland Cres)-Valun (Eiland Cres)
Na het ontbijt staat er weer een zonnige dag te wachten. De bestemming voor de dag is het vissersdorpje Valun op het eiland Cres, waar de populaire Oostenrijks-Duitse jaren ’80
televisieserie “Der Sonne entgegen” werd opgenomen. Vandaag is ook het kapiteinsdiner gepland.

Vrijdag: Valun (eiland Cres)-Rijeka
Het is alweer de laatste dag tussen de prachtige eilanden en verlaten Valun. Na de lunch en de
Heerlijke zon- en zwemuurtjes is het tijd om terug te gaan naar Rijeka. Het diner is weer aan boord en de laatste overnachting is in Rijeka.

Zaterdag: Ontscheping
Na het ontbijt is het tijd om het schip voor 09:00 uur te verlaten.

Opmerkingen
– Mocht een aanlegplaats te warm zijn voor de nacht dan kan er uitgeweken worden naar een andere baai om gebruik te kunnen maken van elektriciteit voor generatoren. Zo kan er gebruik gemaakt worden van de airco.
– De route kan aangepast worden wanneer dit nodig is i.v.m. bijvoorbeeld lokale of weersomstandigheden. De route kan ook omgekeerd uitgevoerd worden.
– Binnen in de salon en wanneer het schip in de haven ligt is het dragen van kleding (tenminste badkleding) verplicht.

Inclusief
– Welkomst snack
– Volpension
– Kapiteinsdiner
– Duitstalige reisleiding in de haven en tijdens de in- en ontscheping

Met eigen auto:
U kunt met eigen auto naar Rijeka rijden. Vanaf Utrecht is het circa 1300 kilometer rijden naar Rijeka.

Vluchtinformatie:
Het is ongeveer 1 uur en 40 minuten vliegen naar Rijeka. Vlucht- en transferprijzen zijn op aanvraag.

Extra informatie:
Mocht u met de auto komen: Op de Oostenrijkse en de Sloveense snelwegen is het verplicht om een Autobahnvignet te hebben. Dit Oostenrijkse vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB. Het  Sloveense vignet is bij de grens verkrijgbaar.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het hele pakket.

De onderstaande prijzen zijn per persoon (gebaseerd op 2 personen) voor de volledige cruise van 7 nachten / 8 dagen.

Type Prijs 27.07 – 03.08 2024 10.08 – 17.08 2024
Frans bed bovendek € 1.084,- per persoon -.
Stapelbed hoofddek € 1.100,- per persoon -.
1-persoon hoofddek € 1.650,-  -.

Ter plaatse dient u € 42,- per persoon te betaling voor de haven- en toeristenbelasting.

Inclusief:
– Volpension
– Welkom snack
– Kapiteinsdiner
– Duitstalige gids in de havens tijdens in- en ontscheping.

NB Vanaf 1 januari 2023 wordt de euro in Kroatië ingevoerd en kunt u gewoon met euro’s overal betalen.

Hut

2-persoonshut MS Planka

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

 

Reisorganisatie Internatuur