Home » Reizen » MS Planka

Bestemming: Kroatië

De MS Planka is een geheel naturistische cruise met extra lange middagpauzes in verlaten baaien om zo lekker lang bloot te kunnen zwemmen.

 

Prijzen of stel een vraag

De MS Planka is een geheel naturistische cruise met extra lange middagpauzes in verlaten baaien om zo lekker lang bloot te kunnen zwemmen.

U kunt van de boot afspringen er er uiteraard makkelijk op terug klimmen. De overnachtingen vinden zoveel mogelijk plaats in kleine vissersdorpjes of verlaten baaien.

MS Planka
MS Planka is een motorzeilboot uit bouwjaar 1957 van 27,3 meter lang en is in 2005 opnieuw gereconstrueerd. Er kunnen maximaal 24 personen aan boord in de 11 hutten. Er zijn drie dekken waar de hutten zich bevinden. Op het onderdek zijn vier hutten met een Frans bed (140×190 cm) en een 3e bed daarboven. Op het hoofddek zijn drie 2-persoonshutten met een stapelbed. Op het bovendek zijn vier 2-persoonshutten met een Frans bed (140×190 cm). Alle hutten hebben een eigen douche/toilet en airconditioning die je zelf kan regelen. Er is beperkte ruimte in een hut, dus wij raden aan dat u een sporttas meeneemt die u kan opvouwen in plaats van een harde koffer.

Route
De route is voor alle afvaarten hetzelfde. Er zijn 3 afvaarten, te weten 22-29 juni, 27 juli-3 augustus (=vol) en 10-17 augustus 2019. Er wordt van zaterdag tot zaterdag gevaren. Van 11.00-13.00 uur in het inschepen. Komt u met eigen auto, dan krijgt u transfer vanaf de parkeerplaats. Ontscheping is om 09.00 uur.

Zaterdag Rijeka – Eiland Rab

Als u met eigen vervoer gaat, wordt u rond 09.00 uur in dehaven verwacht. Het inschepen geschiedt tussen 11.00-13.00 uur.  Onderweg gaat u eerst naar een eenzame baai om de schitterende wateren van de Adriatische Zee te verkennen, hier gaat u even voor anker en kunt u zwemmen. Diner is aan boord in de baai, daarna verder naar de stad Rab. Het oude centrum van Rab met zijn distinctieve (kenmerkende) klokkentorens strekt zich uit op een smalle, rotsachtige landtong, dat aan drie kanten(zijden) omringd is door water. Drie straten lopen door de oude stad – de “beneden straat” met cafés en pubs, de “Middenstraat” met boetieks, souvenirwinkels en ijssalons, en de “bovenste straat” die leidt naar de vier kerken met hun klokkentorens.

Zondag Eiland Rab – Eiland Olib

Na het ontbijt heeft u de tijd om de stad Rab nog even in te gaan. Rond 10 uur vaart u naar het eiland Pag. In é’n van de mooie baaien wordt voor anker gegaan en kunt u zwemmen. De crew bereidt de lunch voor en tegen 19.00 uur vaart u de haven van het eiland Olib binnen. Het eiland heeft slechts circa 150 inwoners en ligt op de grens van Dalmatië en Kvarner. Het vormt met de eilanden Silba en Premuda en nog een aantal kleinere eilanden een eigen Archipel. In de afgelopen jaren zijn oude tradities herdacht en wordt hier weer op traditionele wijze zout gewonnen zonder zoutpannen en worden kussens en matrassen van zeegras gemaakt. Avondeten aan boord en overnachten in Olib. Bij sterke wind wordt uitegweken naar het eiland Pag.

Maandag Eiland Olib – Eiland Silba – Eiland Ilovik

Rond 8:00 uur is het vertrek uit Olib voor een korte tocht naar de baai Sveti Ante op het eiland Silba. Hier blijft u tot 17:00 uur en is er lunch aan boord. Rond 19:00 uur komt u aan op het eiland Ilovik, in wiens kleine haven u aanmeert. Het kleine eiland, slechts 5,5 vierkante kilometer groot, wordt gekenmerkt door mediterrane struikgewas, altijd groene bossen en olijfgaarden. De plaats zelf bloeit in alle denkbare kleuren van verschillende bloemen, oleanders en palmen. Daarom wordt Ilovik terecht het “bloemeneiland” genoemd. Diner aan boord en overnachting.

Dinsdag Eiland Ilovik – Eiland Lošinj

Na het ontbijt gaat u verder naar het eiland Lošinj, dat niet alleen bekend staat om zijn 300 wolkeloze (of slechts licht bewolkte) zonnige dagen per jaar, maar ook bedekt is met dichte dennenbossen. Met een beetje geluk kunt u vandaag de dag misschien dolfijnen in de golven zien spelen, want in de wateren rond het eiland Lošinj leven meer dan 160 dolfijnen die door het “Adria Dolphin Project” zijn geregistreerd. U gaat naar een verlaten baai van het eiland Lošinj met kristalhelder water. Voldoende tijd om te baden en te zonnebaden tot ongeveer 16:00 uur, lunch aan boord tussendoor. Verder naar Mali Lošinj, waar u rond 18:00 uur aankomt. Diner aan boord en overnachting.

Woensdag Eiland Lošinj – Martinšćica (Eiland Cres)

Vertrek vanuit Mali Lošinj na het ontbijt en u vaart naar het naburige eiland Cres, dat met het eiland Lošinj verbonden is door een draaibrug bij Osor. Met een oppervlakte van 405,78 vierkante kilometer heeft het eiland Cres precies dezelfde grootte als het eiland Krk. Cres en Krk delen dus de eerste plaats van de grootste Adriatische eilanden. Opvallend op het eiland zijn de bijna eindeloze olijfbomen en talloze kuddes schapen. Niet voor niets wordt lamsvlees beschouwd als een van de specialiteiten van het eiland Cres. Er wacht u weer een fantastische baai, waar u het grootste deel van de dag door zal brengen en ook lunchen. Uw bestemming vandaag is het rustige stadje Martinšćica op het eiland Cres, waar u na het diner aan boord ook de mogelijkheid heeft om na het diner te zwemmen. Overnachting in Martinšćica.

Donderdag Martinšćica – Valun (Eiland Cres)

Vertrek na het ontbijt, om – hoe kan het ook anders – de zonnige dag weer door te brengen in één van de talloze baaien. Uw dagelijkse bestemming is het vissersdorp Valun op het eiland Cres, waar midden jaren tachtig de populaire Oostenrijks-Duitse tv-serie “Der Sonne entgegen” werd opgenomen. Kapiteinsdiner vanavond en overnachting in Valun.

Vrijdag Valun – Rijeka

Uw laatste dag alweer in de droomachtige eilandenwereld van Kroatië. U verlaat Valun en de kapitein laat het anker vallen in een baai voor de laatste keer na ongeveer een half uur. Na de lunch en het gebruikelijke bad in zon en zee gaat u terug naar Rijeka, waar u rond 17:00 uur aankomen. Diner aan boord en overnachting in Rijeka.

Zaterdag Ontscheping

Na het ontbijt is het rond 09.00 uur ontschepen.

Faciliteiten & Ontspanning:
Alle overnachtingen zijn op basis van volpension. Er zijn 2 handdoeken per persoon inbegrepen, een welkomstsnack, kapitein’s diner, Duits-sprekende begeleiding in de haven bij in- en uitchecken. De hutten hebben een eigen douche/toilet en airco. Er is een zonnedek van 100m2 met 16 ligbedden, tafel met banken aan dek voor 14 personen en een salon met airco voor 24 personen.

Met eigen auto:
U kunt met eigen auto naar Rijeka rijden. Vanaf Utrecht is het circa 1300 kilometer rijden naar Rijeka.

Vluchtinformatie:
Het is ongeveer 1 uur en 40 minuten vliegen naar Rijeka. Er wordt alleen op donderdag en zondag gevlogen. Vlucht- en transferprijzen zijn op aanvraag.

Extra informatie:
Mocht u met de auto komen: Op de Oostenrijkse en de Sloveense snelwegen is het verplicht om een Autobahnvignet te hebben. Dit Oostenrijkse vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB. Het  Sloveense vignet is bij de grens verkrijgbaar.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het hele pakket.

Kroatië ligt aan de Adriatische Zee en grenst in het noorden aan Slovenië en Hongarije, in het oosten aan Servië en Montenegro en in het zuiden aan Bosnië-Herzegovina. Aan de overkant van de zee ligt Italië. De oppervlakte van Kroatië bedraagt 56.542 km². Dit is ongeveer net zo groot als België en Nederland samen.

Kroatië telt ongeveer 4.4 miljoen inwoners. De Kroaten zijn een zeer gastvrij volk. De ingetogenheid gekoppeld aan hun grote gastvrijheid zorgen ervoor dat een toerist zich thuis voelt in dit prachtige land. Maar naast gastvrij, vriendelijk en hulpvaardig, zijn Kroaten vooral een zeer trots volk.

Bezienswaardigheden: U gaat langs de vele eilandjes voor de kust. Zoveel mogelijk wordt er in vissersdorpjes of verlaten baaien geslapen.

Taal:
Naast het Kroatisch kunt u in de toeristische gebieden goed met Engels, Duits of Italiaans terecht. Langs de kust wordt met een dialect gesproken dat op het Venetiaans lijkt. De Kroatische taal hoort bij Slavische taalfamilie.

Munteenheid:
De officiële munteenheid van Kroatië is de kuna (kuna = 100 lipa’s). De meeste winkels accepteren ook euro’s.
Vreemde valuta kunnen worden gewisseld bij banken, wisselkantoren, postkantoren en de meeste reisbureaus, hotels en campings.
In grotere plaatsen kunt u bijna overal met Travellercheques en creditcards terecht. Ook ‘pinnen’ kan in de grotere plaatsen. Zorg altijd voor voldoende contant geld. In sommige gebieden zijn banken en postkantoren schaars.

Klimaat:
Kroatië is een zonnig land. De zon laat zich zo’n 2500 uren per jaar zien en de gemiddelde temperatuur in de zomer is 23 °C. In Kroatië bestaan twee klimaatzones; in het binnenland overheerst een continentaal klimaat, gedeeltelijk ook bergklimaat. In het binnenland zijn de winters streng en nat en de zomers heet en droog. In de bergen valt veel regen en sneeuw Het gebied langs de Adriatische kust heeft een aangenaam mediterraan klimaat met vele zonuren, droge warme zomers en milde natte winters.

 

       
 Klimaattabel Kroatië       
 aprmeijunjulaugsepokt
 Gemiddelde temperatuur17212528282418
 Gemiddeld aantal uren zon per dag67810975
 Gemiddeld aantal dagen neerslag889777

Hut

2-persoonshut MS Planka

Populaire bestemmingen

Alle accommodaties zijn persoonlijk door ons bezocht. Wij helpen u graag bij uw keuze!

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

In de maanden juli en augustus zijn wij op zaterdag gesloten.