Bestemming: Kroatië
Reisduur: 8 dagen

Wat is er natuurlijker dan naadloos bruinen op het dek van een schip, naakt in het kristalheldere water van afgelegen baaien duiken? Voor de extra lange zwempauzes worden zoveel mogelijk eenzame baaien aangeroepen, zodat u ongestoord uw kleren kunt uittrekken.

 

 

Stel een vraag

29.06 – 06.07 2024.

Route
Zadar – Eiland Silba – Eiland Susak – Eiland Rab – Eiland Pag – Eiland Zverinac – Natuurpark Telašćica – Zadar

Algemene gegevens: Lengte 39 m, bouwjaar 1946, verbouwd in 2000, gerenoveerd in 2016-2020. 36 bedden in 15 hutten met douche/toilet en individueel regelbare airconditioning.

Hoofddek: 6 driepersoonshutten met Frans bed en 3e bed erboven, 2 tweepersoonshutten met Frans bed.

Bovendek: 4 tweepersoonshutten met Frans bed, 3 tweepersoonshutten met stapelbedden.

Overig: Zonnedek (150 m²) met 15 ligstoelen, tafels met banken aan dek voor ongeveer 28 personen, salon met airconditioning voor 36 personen.

De MS Kazimir is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. 

Minimum aantal deelnemers: 22 personen.

Haven van Zadar

“Najlipši grad na svitu” (de mooiste stad ter wereld) – zo noemen de inwoners van Zadar hun stad trots. De voormalige hoofdstad van Dalmatië ligt op een schiereiland dat wordt begrensd door twee rivieren. De kant die uitkijkt op het vasteland heet simpelweg “Riva” – hier meren de veerboten en passagiersschepen aan, en hier brengen de vissers elke ochtend hun vangst aan land. Aan de andere kant, met uitzicht op de eilanden, ligt de “nieuwe” Riva – hier kun je op en neer wandelen, hier ontmoeten geliefden elkaar voor een afspraak, en sinds een paar jaar kun je luisteren naar de melodieën van de zeeorgels, die uniek zijn in de wereld. Tussen deze rivas ligt een van de mooiste oude steden van Dalmatië, waarvan de levensader de “Kalelarga” is – de autovrije hoofdstraat met zijn boetieks en cafés. Rechts en links van haar – pittoreske steegjes waarin de “Klapa” haar liederen zingt uit pure levensvreugde, en prachtige historische gebouwen zoals de ronde kerk van Sveti Donat, de kathedraal van Sveta Stošija, het Forum Romanum…

MS Kažimir
MS Kažimir is een motorzeilboot uit bouwjaar 1946 van 39 meter lang en is in 2020 opnieuw gereconstrueerd. Er kunnen maximaal 35 personen aan boord in de 15 hutten. Er zijn drie dekken waar de hutten zich bevinden. Op het onderdek zijn zeven hutten en op het hoofddek zijn acht 2-persoonshutten. Alle hutten hebben een eigen douche/toilet en airconditioning die je zelf kan regelen. Er is beperkte ruimte in een hut, dus wij raden aan dat u een sporttas meeneemt die u kan opvouwen in plaats van een harde koffer.

Periode
Van 29-06-2024 tot 06-07-2024.

Zaterdag: Zadar-eiland Silba
Inscheping in de haven van Zadar tussen 11.30 uur en 13.00 uur. Als u met uw eigen auto naar Zadar reist, kunt u van 08.00 uur tot uiterlijk 12.00 uur naar de haven en rechtstreeks naar uw schip rijden. Hier laadt u uw bagage uit. Het serviceteam helpt u met het aan boord brengen van uw bagage, die in eerste instantie aan dek wordt achtergelaten totdat de hutten rond 11.30 uur klaar zijn. Breng dan uw auto naar een parkeergarage en keer te voet terug naar de haven. Na het inschepen wordt u door onze gids begroet met een welkomstdrankje en maakt u kennis met de bemanning en medereizigers. Na een hapje aan boord zetten we koers naar het eiland Silba.

Voordat we dit betoverende kleine eiland bereiken, hebben we tijdens een zwempauze voor het eerst de mogelijkheid om naakt in het heldere water van de Adriatische Zee te zwemmen. Op het autovrije eiland Silba, dat slechts ongeveer 15 km² groot is, wonen ongeveer 300 inwoners. Het duurt slechts tien minuten om de andere kant van het eiland te bereiken. Voor romantici is een bezoek aan de Toreta Love Tower de moeite waard. Het is een symbool van de ongelukkige liefde van de zeeman Petar voor zijn geliefde Antonija, die niet op hem kon wachten toen hij over de oceanen van de wereld voer. Ze trouwde toen met zijn beste vriend en Petar bouwde deze toren van liefde. Wie de 15 meter op een duizelingwekkende buitenwenteltrap beklimt, wordt beloond met een schitterend uitzicht. Er zijn hier al veel huwelijksaanzoeken gedaan. Diner aan boord en overnachting.

Zondag: Eiland Silba-Eiland Susak
We verlaten Silba en gaan eerst naar een baai op het eiland Lošinj voor een zwempauze, waar ook de lunch wordt geserveerd. We gaan dan verder naar Susak, een eiland slechts 3,7 km² klein. Hier vindt u enkele van de mooiste zandstranden van Kroatië. Een groot, langzaam aflopend zandstrand straalt een Caribisch gevoel uit en is ideaal om te zwemmen. Er wonen slechts 150 inwoners. Het autovrije eiland is erg groen doordat de bewoners riet rondom het eiland hebben geplant. De wortels van het riet beschermen Susak tegen erosie. Het rustige stadje, dat is verdeeld in de wijken Gornje Selo (bovendorp) en Donje Selo (benedendorp), neemt je mee terug in de tijd met zijn oude stenen huizen. Als de dagjesmensen ’s avonds het eiland verlaten, valt er een idyllische stilte. Diner en overnachting in de kleine haven van Susak.

Maandag: Eiland Susak-Eiland Silba-Eiland Rab
Vandaag hebben we een vier uur durende zeereis voor de boeg – uiteraard onderbroken door een uitgebreide zwempauze. We zetten koers naar de stad Rab, de hoofdstad van het gelijknamige eiland. Al van een afstand kun je de vier opvallende klokkentorens van de oude stad zien, die op een smalle, rotsachtige landtong ligt en aan drie kanten omgeven is door de zee. Door de oude stad lopen drie straten: de “Untere Straße” met cafés en pubs, de “Mittlere Straße” met boetieks, souvenirwinkels en ijssalons, en de “Obere Straße”, die naar de vier kerken met hun klokkentorens leidt . Mis de klim naar de toren van de kathedraal niet. Je wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Diner aan boord en overnachting in de haven van Rab.

Dinsdag: Eiland Rab-Eiland Pag
De volgende bestemming is het naburige eiland Pag. Het op vier na grootste eiland in de Adriatische Zee is bijzonder indrukwekkend vanwege zijn contrasten: soms dor als een maanlandschap, soms weelderige groene kruidenweiden, die de talloze schapen voeden die de beroemde Pag-schapenkaas (Paški Sir) “produceren”. Olijfolie wordt geproduceerd uit de duizend jaar oude olijfbomen aan de noordkant van het eiland en de “Solana Pag” is de grootste zoutproductiefaciliteit in Kroatië, die ook wordt beschouwd als een van de oudste zoutpannen in de oostelijke Adriatische Zee. Na de gebruikelijke zwempauze gaan we naar het kleine stadje Mandre om de nacht door te brengen. Bij mooi weer kun je ook overnachten in een baai; De beslissing ligt hier bij de kapitein.

Woensdag: Eiland Pag-Eiland Zverinac
Na het ontbijt halen we het anker op en varen naar een baai op het eiland Olib, waar de turquoise zee bijna op de Caraïben lijkt. In de middag gaan we verder naar het kleine eiland Zverinac. Slechts enkele toeristen verdwalen op het rustige vakantie-eiland. Hier vind je puur natuur, want op Zverinac wonen nog geen 50 inwoners, die allemaal dezelfde achternaam Škifić hebben. Diner en overnachting in de kleine haven van Zverinac of in een afgelegen baai.

Donderdag: Eiland Zverinac-Natuurpark Telašćica
We verlaten Zverinac en gaan langs de hele noordoostkust van het eiland Dugi Otok (“Long Island”) naar de zuidkant van het eiland, waar we via de zeer smalle Mala Proversa-passage het natuurpark Telašćica bereiken. Telašćica is een beschermde baai die ongeveer tien kilometer diep in het eiland Dugi Otok is uitgesneden. Opvallende kenmerken zijn de steile kliffen tot 161 meter hoog en het zoutwatermeer Mir, dat via ondergrondse kanalen met de zee is verbonden en een hoog zoutgehalte heeft. Het meer en de indrukwekkende steile kliffen, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt, liggen op slechts een paar minuten lopen van de steiger in Mir Bay. In deze unieke sfeer wordt het Captain’s Dinner geserveerd. Overnachten onder de sterren, die hier bijzonder mooi schijnen omdat we ons in een natuurpark bevinden en er geen lichtinvloeden van buitenaf zijn.

Vrijdag: Natuurpark Telašćica – Zadar
Na het ontbijt verlaten we het natuurpark en gaan nog een laatste keer naar een baai voor een lange zwempauze. Vervolgens passeren we onder de Ždrelac-brug, die de eilanden Ugljan en Pašman met elkaar verbindt, en zetten vervolgens koers naar Zadar. Bezoek in Zadar zeker het Zeeorgel, uniek in de wereld. Het is een “muziekinstrument” in de vorm van 35 buizen, gebouwd onder grote stenen platen. Door de golfbewegingen ontstaan ​​geluiden die een ontspannende melodie creëren. Talloze mensen die hier de zonsondergang met de melodieën van het zeeorgel hebben meegemaakt, noemen het een van de meest romantische plekken ter wereld. Niet voor niets worden hier talloze huwelijksaanzoeken gedaan. En ‘nee’ wordt in deze setting niet eens geaccepteerd. Hiernaast bevindt zich de installatie “Greetings to the Sun”. Overdag een onspectaculaire glasplaat met een diameter van 22 meter, ’s avonds een kleurrijke, bewegende zee van kleuren die niet alleen kinderogen doet oplichten. In de glaspanelen zitten zonnecellen die overdag door de zon worden opgeladen. Kleine gekleurde lampjes verlichten de ‘Groeten aan de Zon’ als de duisternis valt. Er zijn overal nog andere kleinere glasplaten die de acht planeten zouden moeten voorstellen. Natuurlijk zijn ook historische gebouwen zoals de ronde kerk van Sveti Donat indrukwekkend. Als je wilt genieten van een fantastisch uitzicht over de stad en de eilanden voor de kust, moet je hier ook de kerktoren beklimmen. De Sveta Stošija-kathedraal of het Forum Romanum zullen veel cultuurliefhebbers bekoren. Zadar wordt door haar inwoners niet alleen “Najlipši grad na svitu” (de mooiste stad ter wereld) genoemd. Ook veel toeristen zijn verliefd geworden op deze prachtige oude stad. Na een rondleiding door de stad heeft u voldoende tijd om de oude stad op eigen gelegenheid te ontdekken.

Zaterdag: Ontscheping
Na het ontbijt is het tijd om het schip voor 09:00 uur te verlaten.

Opmerkingen
– Mocht een aanlegplaats te warm zijn voor de nacht dan kan er uitgeweken worden naar een andere baai om gebruik te kunnen maken van elektriciteit voor generatoren. Zo kan er gebruik gemaakt worden van de airco.
– De route kan aangepast worden wanneer dit nodig is i.v.m. bijvoorbeeld lokale of weersomstandigheden. De route kan ook omgekeerd uitgevoerd worden.
– Binnen in de salon en wanneer het schip in de haven ligt is het dragen van kleding (tenminste badkleding) verplicht.

Inclusief
– Welkomst snack
– Volpension
– Kapiteinsdiner
– Duitstalige reisleiding in de haven en tijdens de in- en ontscheping

Met eigen auto:
Vanaf Utrecht is het circa 1.560 kilometer rijden naar Zadar.

Vluchtinformatie:
Het is ongeveer 2 uur vliegen naar Kroatië. Wij bemiddelen voor Transavia. Vlucht- en transferprijzen zijn op aanvraag.

Extra informatie:
Mocht u met de auto komen: Op de Oostenrijkse en de Sloveense snelwegen is het verplicht om een Autobahnvignet te hebben. Dit Oostenrijkse vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB. Het  Sloveense vignet is bij de grens verkrijgbaar.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor het hele pakket.

De onderstaande prijzen zijn per persoon (gebaseerd op 2 personen) voor de volledige cruise van 7 nachten / 8 dagen.

Type Prijs 29.06 – 06.07 2024
Frans bed € 999,- per persoon
Stapelbed € 1.035,- per persoon
1-persoon € 1.500,- 

Ter plaatse dient u € 42,- per persoon te betaling voor de haven- en toeristenbelasting.

Inclusief:
– Volpension
– Welkoms snack
– Kapiteinsdiner
– Duitstalige gids in de havens tijdens in- en ontscheping.

NB: Vanaf 1 januari 2023 wordt de euro in Kroatië ingevoerd en kunt u gewoon met euro’s overal betalen.

 

Hut 2 personen

Populaire bestemmingen

Alle accommodaties zijn persoonlijk door ons bezocht. Wij helpen u graag bij uw keuze!

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10.00-14.00 uur

Maandag 25 december 2023 en dinsdag 26 december 2023: gesloten. Maandag 1 januari 2024: gesloten.

 

Reisorganisatie Internatuur