Bestemming: Kroatië
Reisduur: 8 dagen

Wat is er natuurlijker dan naadloos bruinen op het dek van een schip, naakt in het kristalheldere water van afgelegen baaien duiken? Voor de extra lange zwempauzes worden zoveel mogelijk eenzame baaien aangeroepen, zodat u ongestoord uw kleren kunt uittrekken.

 

 

Stel een vraag

24-06-2023 t/m 01-07-2023 (Enkele hutten beschikbaar) & 09-09-2023 t/m 16-09-2023 (Volgeboekt)

Naturisme heeft een 60-jarige traditie in Kroatië. Al in 1961 werd aan de Limfjord in Istrië het naturistenresort Koversada geopend, een van de grootste faciliteiten in zijn soort in Europa. U vindt bijna aan de hele Kroatische Adriatische kust gereserveerde stranden voor nudisten, evenals talloze onofficiële stranden en stukken strand waar bijna uitsluitend naturisten elkaar ontmoeten. Kortom, naturisme is algemeen aanvaard in Kroatië. Wat is er natuurlijker dan naadloos bruinen op het dek van een schip, naakt in het kristalheldere water van afgelegen baaien duiken? Voor de extra lange zwempauzes worden zoveel mogelijk eenzame baaien aangeroepen, zodat u ongestoord uw kleren kunt uittrekken. Trouw aan het motto “hand in hand met de natuur” vinden de overnachtingen plaats in kleine vissersdorpjes of in afgelegen baaien.

De cruise is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

MS Kažimir
MS Kažimir is een motorzeilboot uit bouwjaar 1946 van 39 meter lang en is in 2020 opnieuw gereconstrueerd. Er kunnen maximaal 35 personen aan boord in de 15 hutten. Er zijn drie dekken waar de hutten zich bevinden. Op het onderdek zijn zeven hutten en op het hoofddek zijn acht 2-persoonshutten. Alle hutten hebben een eigen douche/toilet en airconditioning die je zelf kan regelen. Er is beperkte ruimte in een hut, dus wij raden aan dat u een sporttas meeneemt die u kan opvouwen in plaats van een harde koffer.

Periode
Van 24-06-2023 tot 01-07-2023 en van 09-09-2023 tot 16-09-2023.

Zaterdag: Rijeka-eiland Rab
U wordt tussen 09:00 en 12:00 uur op het schip verwacht. U wordt welkom geheten met een welkomstdrankje en u zal de bemanning en medepassagiers leren kennen. U zal dan naar het eiland Rab gaan varen en in een rustige baai kunt u de eerste duik nemen. Aan boord kunt u genieten van een diner en er zal verder gevaren worden naar de stad Rab. Hier krijgt u de gelegenheid om de oude stad te ontdekken.

Zondag: Eiland Rab-Eiland Olib
Na het ontbijt is er nog tijd voor een korte wandeling door de stad en dan zal u vertrekken richting het eiland Pag. Onderweg krijgt u de mogelijkheden om in pittoreske baaien een duik te nemen en er is een lunch aan boord geregeld. Na de lunch wordt er doorgevaren naar het eiland Olib. Hier komt u in de avond aan. Het diner zal ook weer aan boord verzorgd worden.

Maandag: Eiland Olib-Eiland Silba-Eiland Ilovik
In de ochtend zal de reis verder gaan naar de Sveti Ante Bay op het eiland Silba. De lunch is aan boord en er is ook tijd voor een lange zwempauze in het prachtige blauwe water van de Adriatische Zee. In de avond kom u aan op het eiland Ilovik, waar u zal aanleggen. Hier kunt u genieten van het prachtige bloemeneiland!

Dinsdag: Eiland Ilovik-Eiland Lošinj
Na het ontbijt vaart u naar het eiland Lošinj. Dit eiland staat bekend om de vele zonuren en de naaldbossen! Met een beetje geluk kunt u ook dolfijnen spotten die in de golven spelen. Er zal vandaag voldoende tijd zijn om te zwemmen en te zonnen. Later op de dag gaat u door naar Mali Lošinj.

Woensdag: Eiland Lošinj-Martinšćica (Eiland Cres)
Na het ontbijt vertrekt u uit Mali Lošinj en vaart naar het naburige eiland eiland Cres, dat verbonden is met het eiland Lošinj. Opvallend aan dit eiland zijn de vele olijfbomen en ontelbare kuddes schapen. Lamsvlees is daarom ook een van de specialiteiten van het eiland Cres. Opnieuw wacht er een prachtige baai op u, waar u het grootste gedeelte van de dag door zal brengen. De eindbestemming is het rustige dorpje Martinšćica op het eiland Cres.

Donderdag: Martinšćica-(Eiland Cres)-Valun (Eiland Cres)
Na het ontbijt staat er weer een zonnige dag te wachten. De bestemming voor de dag is het vissersdorpje Valun op het eiland Cres, waar de populaire Oostenrijks-Duitse jaren ’80
televisieserie “Der Sonne entgegen” werd opgenomen. Vandaag is ook het kapiteinsdiner gepland.

Vrijdag: Valun (eiland Cres)-Rijeka
Het is alweer de laatste dag tussen de prachtige eilanden en verlaten Valun. Na de lunch en de
Heerlijke zon- en zwemuurtjes is het tijd om terug te gaan naar Rijeka. Het diner is weer aan boord en de laatste overnachting is in Rijeka.

Zaterdag: Ontscheping
Na het ontbijt is het tijd om het schip voor 09:00 uur te verlaten.

Opmerkingen
– Mocht een aanlegplaats te warm zijn voor de nacht dan kan er uitgeweken worden naar een andere baai om gebruik te kunnen maken van elektriciteit voor generatoren. Zo kan er gebruik gemaakt worden van de airco.
– De route kan aangepast worden wanneer dit nodig is i.v.m. bijvoorbeeld lokale of weersomstandigheden. De route kan ook omgekeerd uitgevoerd worden.
– Binnen in de salon en wanneer het schip in de haven ligt is het dragen van kleding (tenminste badkleding) verplicht.

Inclusief
– Welkomst snack
– Volpension
– Kapiteinsdiner
– Duitstalige reisleiding in de haven en tijdens de in- en ontscheping

Met eigen auto:
Vanaf Utrecht is het circa 1.300 kilometer rijden naar Rijeka.

Vluchtinformatie:
Het is ongeveer 2 uur vliegen naar Kroatië. Wij bemiddelen voor Transavia. Vlucht- en transferprijzen zijn op aanvraag.

Extra informatie:
Mocht u met de auto komen: Op de Oostenrijkse en de Sloveense snelwegen is het verplicht om een Autobahnvignet te hebben. Dit Oostenrijkse vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB. Het  Sloveense vignet is bij de grens verkrijgbaar.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor het hele pakket.

De onderstaande prijzen zijn per persoon (gebaseerd op 2 personen) voor de volledige cruise van 7 nachten / 8 dagen.

TypePrijs 24.06 – 01.07 202309.09 – 16.09 2023
Frans bedVolgeboekt€ 1.025,- per persoon
Stapelbed€ 1.010,- per persoon€ 1.060,- per persoon
1-persoon€ 1.455,-€ 1.535,-

Ter plaatse dient u € 35,- per persoon te betaling voor de haven- en toeristenbelasting.

Inclusief:
– Volpension
– Welkoms snack
– Kapiteinsdiner
– Duitstalige gids in de havens tijdens in- en ontscheping.

NB: Vanaf 1 januari 2023 wordt de euro in Kroatië ingevoerd en kunt u gewoon met euro’s overal betalen.

 

Hut 2 personen

Populaire bestemmingen

Alle accommodaties zijn persoonlijk door ons bezocht. Wij helpen u graag bij uw keuze!

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

10 april: Gesloten.