Naturisme Zuid-Afrika 2024

Bestemming: Zuid-Afrika
Reisduur (vanaf): 14 dagen

Rondreis Zuid-Afrika. Zuid Afrika grenst in het oosten aan Swaziland (430 kilometer), in het noordoosten aan Mozambique (491 km), in het noorden aan Zimbabwe (225 km) en Botswana (1840 km) en in het noordwesten aan Namibië (855 km). In 1947 nam de (toen) Unie van Zuid Afrika formeel het onbewoonde Prince Edward Island en Marion […]

 

Prijzen of stel een vraag

We hebben 3 verschillende naturistentours in Zuid-Afrika in 2024

Kijk voor programma en data bij tabbladen Naked Tour, Kwazulu Natal Tour en Big 5 Tour!

Geniet van naturisme in Zuid-Afrika! Dit prachtige land grenst in het oosten aan Swaziland (430 kilometer), in het noordoosten aan Mozambique (491 km), in het noorden aan Zimbabwe (225 km) en Botswana (1840 km) en in het noordwesten aan Namibië (855 km). In 1947 nam de (toen) Unie van Zuid-Afrika formeel het onbewoonde Prince Edward Island en Marion Island voor de kust van Kaapstad in bezit. Andere bekende eilanden voor de kust zijn Santa Cruz bij Port Elizabeth en Robbeneiland bij Kaapstad.

Voor naturisme in Zuid-Afrika maakt u gebruik van onze expertise

Accommodatie bij Sun Eden

U verblijft op Sun Eden in Zuid-Afrika, een traditioneel familieresort voor gezinnen die genieten van naturisme. U slaapt u in een stenen chalet voorzien van eigen braai-plaats of een safaritent, compleet ingericht en dicht bij het sanitair. Deze accommodaties zijn van eenvoudig tot wat luxer, maar allemaal volledig uitgerust: keuken, woonkamer, slaapkamer(s), badkamer (behalve de safaritent) en een terras met zitje. Sun Eden beschikt verder nog over een zwembad, poolbar, spa-bad, pub, sun-café (restaurant), winkel en een ruime speelweide voor de kinderen. Bij Sun Eden kunnen wij halfpension of volpension regelen.

 

Uw internationale rondreis

Wij organiseren samen met onze partners Amanda en Lofty uit Zuid-Afrika, een internationale rondreis voor u wanneer u interesse heeft in naturisme. Terwijl u in Sun Eden verblijft, gaat u op safari in Dinokeng Game Reserve waar u de Big Five (olifant, neushoorn, buffalo, leeuw en luipaard) ontmoet.

 

Kijk bij Sun Eden voor de mogelijke accommodaties. Voor de Big 5 Tour geldt dat bij Pilanesberg u verblijft in een privéhuis met zwembad waar bloot gerecreëerd kan worden. Bij Krügerpark worden er 2 huizen met elk 3 slaapkamers met eigen badkamers geboekt  in Marloth Park. Er is voldoende privacy om bloot te kunnen zwemmen in het zwembad. Bij de Naked Group Tour wordt alleen gebruik gemaakt van naturistenaccommodaties zoals Lauma Aurora, Kiepersolkloof en Bird of Paradise. Bij de laatste accommodatie is ook een naturistenboottocht inclusief op de Vaal Rivier. De laatste tour is de KwaZulu Natal Mountain & Sea Group Tour wordt er overnacht in Lions River dat in die periode naturistisch is, bij Drakensberg liggen de huisjes ver uit elkaar en is het ook mogelijk om naturistisch te gaan. Aan de South Coast zit een naturistische Glamping (luxe safaritenten met eigen badkamer) aan de kust met een pad naar het naturistenstrand Mpenjati Naturist Beach.

Accommodatie bij de B&B in Houtbay op basis van logies

Kamer Christine

Dit is de kleinste tweepersoonskamer. U heeft een eettafel, kitchenette met waterkoker en eierkoker. Er is geen mogelijkheid om te koken. De kamer is voorzien van een badkamer met douche en toilet. U kunt zitten op het buitenterras.

Kamer Jane

Dit is de grootste tweepersoonskamer. Deze is ruimer dan Christine en heeft een bad in de badkamer. U heeft een uitzicht over Houtbay wanneer u in bad zit. Verder heeft deze kamer dezelfde indeling als Christine.

Aangezien men vaak ’s avonds laat aankomt, zullen Charl & Erna het ontbijt voor de eerste dag in uw kitchenette klaarzetten. Voor de rest van het verblijf in deze B&B voor naturisme in Zuid-Afrika, dient u voor uw eigen ontbijt te zorgen.

Zuid-Afrika staat bekend om haar safari’s en wijnen. Tijdens uw reis geniet u bijvoorbeeld van de volgende activiteiten:

 • Gamedrives en wildlife
 • Wijnroutes
 • Johannesburg: Apartheid-museum, Hector Pierterson-museum, markten, Soweto, Gold Reef City
 • Kaapstad: centrum, Tafelberg, Robbeneiland, walvissen spotten, pinguïns en/of zeehonden bekijken, Kirstenbosch-botanische tuinen, cheetah farm en Lion park

Wanneer u voor naturisme in Zuid-Afrika bent, maakt u bijvoorbeeld gebruik van de volgende faciliteiten:

B&B Houtbay:

 • Tuin met zwembad en sauna
 • Braai (typisch Zuid-Afrikaanse BBQ/grill)
 • Buitendouche met uitzicht over de baai
 • Gemeenschappelijk terras en keuken

Sun Eden

 • Een zwembad
 • Pool-bar
 • Indoor spa-bad
 • Pub
 • Restaurant sun-café
 • Kraaines winkeltje
 • Speelweide voor de kinderen
 • Bare Boma, grillplaats om gezellig samen te braaien (breng uw eigen eten mee)

Dagelijks kunt u vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Johannesburg en Kaapstad vliegen met KLM. Er zijn ook vluchten met een tussenstop. Het is ongeveer 11,5 uur vliegen.

De data voor de internationale groepsreis “Naked Tour” in 2024 zijn:

 • 5-19 april 2024
 • 4-18 oktober 2024

Het is mogelijk om uw verblijf ervoor of erna te verlengen in Sun Eden of om het te combineren met Hout Bay en de Garden Route.

PROGRAMMA NAKED TOUR

Dag 1-4 (vrijdag tot maandag)
3 overnachtingen in Sun Eden op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Hier kan je bijkomen van de reis en relaxen bij het zwembad, als je een extra safari wilt in het Dinokeng Game Reserve, dan is dat tegen betaling mogelijk.

Dag 4-6 (maandag tot woensdag)
2 overnachtingen in Lauma Aurora op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Bezoek brengen aan Mabalingwe Game Reserve en verder wat relaxen.
Lauma Aurora is een “Bush Lodge” in de Waterberg Mountains in de provincie Limpopo. In de Mabalingwe Game Reserve kan je onder andere olifanten, giraffen en waterbuffalo’s tegenkomen.

Dag 6-8 (woensdag tot vrijdag)
2 overnachtingen in Kiepersolkloof op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Hier is het wederom lekker bloot relaxen bij het zwembad en als het weer het toelaat is er ’s avonds een kampvuur en kan je genieten van é’n van de mooiste Afrikaanse zonsondergangen.

Dag 8-10 (vrijdag tot zondag)
2 overnachtingen in Sun Eden op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Op vrijdag is de reis terug van Kiepersolkloof naar Sun Eden. In het weekend komen hier veel locals en wordt er vaak iets georganiseerd in de bar (Bosveld Lapa Pub) of er wordt een Bare Boma georganiseerd. Een Bare Boma is een soort kampvuur wat heel populair is in het weekend. Of maak eens een ritje met de Sunrover. De enige safari die je in je blootje kan doen. Onderweg kom je de inheemse dieren van Sun Eden tegen.

Dag 10-12 (zondag tot dinsdag)
2 overnachtingen in Bird of Paradise op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Bird of Paradise, gelegen in een mooie tuin dichtbij de rivier Vaal. Op de Vaal rivier wordt op maandag een blote vaartocht gehouden.

Dag 12-15 (dinsdag tot vrijdag)
3 overnachtingen in Sun Eden op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Op dinsdag wordt er terug gereden van Bird of Paradise naar Sun Eden. Op woensdag is het relaxen en op donderdag staat er een Game Drive in Dinokeng Game Reserve op het programma. Als je meer safari’s wil maken dan is dat tegen betaling mogelijk. Op vrijdag word je naar de luchthaven gebracht voor de reis terug of eventueel door naar Kaapstad. Natuurlijk is er altijd ook een mogelijkheid om je verblijf in Sun Eden te verlengen.

B&B Houtbay in Kaapstad op basis van logies

In samenwerking met Charl & Erna van B&B Houtbay in Zuid-Afrika kunnen wij uw rondreis bij Johannesburg verlengen in de omgeving van Kaapstad. Vraag ons om een reisvoorstel inclusief vlucht van Johannesburg naar Kaapstad.

De prijzen zijn te vinden bij het tabblad prijzen.

De rondreis zoals hier beschreven, is slechts een voorstel, en dit kan ook aangepast worden voor het Johannesburg-gedeelte. In bepaalde periodes is het aan te raden Malaria-voorzorgsmaatregelen te treffen. Neemt u hiervoor contact op met de GGD of uw huisarts.

Dagelijks kunt u vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Johannesburg en Kaapstad vliegen met KLM. Er zijn ook vluchten met een tussenstop. Het is ongeveer 11,5 uur vliegen.

De data voor de internationale groepsreis “Big 5 Group Tour” in 2024 zijn:

 • 6-20 september 2024

Het is mogelijk om uw verblijf ervoor of erna te verlengen in Sun Eden of om het te combineren met Hout Bay en de Garden Route.

PROGRAMMA BIG 5 GROUP TOUR

Dag 1-4 (vrijdag tot maandag)
3 overnachtingen in Sun Eden op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Hier kan je bijkomen van de reis en relaxen bij het zwembad, als je een extra safari wilt in het Dinokeng Game Reserve, dan is dat tegen betaling mogelijk.

Dag 4-8 (maandag tot vrijdag)
4 overnachtingen in Marloth Park (in het Krügerpark) op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Hier is het wederom lekker bloot relaxen in de tuin en bij het zwembad, van hieruit doe je safari’s in het Krügerpark op zoek naar de Big Five (olifanten, leeuwen, neushoorn, waterbuffalo en jachtluipaard). Deze safari’s staan gepland op dinsdag, woensdag en donderdag. De kans is groot dat je ze hier alle vijf ziet, maar het blijven wilde dieren, dus er zijn geen garanties.

Dag 8-11 (vrijdag tot maandag)
3 overnachtingen in Sun Eden op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Op vrijdag is de reis terug van Marloth Park naar Sun Eden. In het weekend komen hier veel locals en wordt er vaak iets georganiseerd in de bar (Bosveld Lapa Pub) of er wordt een Bare Boma georganiseerd. Een Bare Boma is een soort kampvuur wat heel populair is in het weekend. Of maak eens een ritje met de Sunrover. De enige safari die je in je blootje kan doen. Onderweg kom je de inheemse dieren van Sun Eden tegen.

Dag 11-13 (maandag tot woensdag)
2 overnachtingen in Pilanesberg op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Pilanesberg is ook een Game Reserve waar je weer op safari gaat om de Big Five te zoeken. Na afloop is het heerlijk bloot zwemmen op de locatie. Zowel op de maandag als de dinsdag zijn er safari’s gepland.

Dag 13-15 (woensdag tot vrijdag)
2 overnachtingen in Sun Eden op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Op woensdag wordt er terug gereden van Pilanesberg naar Sun Eden. Op donderdag staat er een Game Drive in Dinokeng Game Reserve op het programma. Als je meer safari’s wil maken dan is dat tegen betaling mogelijk. Op vrijdag word je naar de luchthaven gebracht voor de reis terug of eventueel door naar Kaapstad. Natuurlijk is er altijd ook een mogelijkheid om je verblijf in Sun Eden te verlengen.

B&B Houtbay in Kaapstad op basis van logies

In samenwerking met Charl & Erna van B&B Houtbay in Zuid-Afrika kunnen wij uw rondreis bij Johannesburg verlengen in de omgeving van Kaapstad. Vraag ons om een reisvoorstel inclusief vlucht van Johannesburg naar Kaapstad.

De prijzen zijn te vinden bij het tabblad prijzen.

De rondreis zoals hier beschreven, is slechts een voorstel, en dit kan ook aangepast worden voor het Johannesburg-gedeelte. In bepaalde periodes is het aan te raden Malaria-voorzorgsmaatregelen te treffen. Neemt u hiervoor contact op met de GGD of uw huisarts.

Dagelijks kunt u vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Johannesburg en Kaapstad vliegen met KLM. Er zijn ook vluchten met een tussenstop. Het is ongeveer 11,5 uur vliegen.

De data voor de internationale groepsreis “KwaZulu Natal Mountain & Sea Group Tour” in 2024 is:

 • 16 augustus-1 september 2024

Het is mogelijk om uw verblijf ervoor of erna te verlengen in Sun Eden of om het te combineren met Hout Bay en de Garden Route.

PROGRAMMA KWAZULU NATAL MOUNTAIN & SEA GROUP TOUR

Dag 1-4 (vrijdag tot maandag)
3 overnachtingen in Sun Eden op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Hier kan je bijkomen van de reis en relaxen bij het zwembad, als je een extra safari wilt in het Dinokeng Game Reserve, dan is dat tegen betaling mogelijk.

Dag 4-6 (maandag tot woensdag)
2 overnachtingen in Lions River op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Hiervandaan ga je de Howick Watervallen, de plaats waar Nelson Mandela vastgehouden werd en Twiggly Piggly bezoeken Op woensdag rij je verder naar de Southcoast.

Dag 6-11 (woensdag tot maandag)
5 overnachtingen in South Coast op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Op weg naar de South Coast wordt er een krokodillen-farm aangedaan op het moment dat de krokodillen te eten krijgen. Deze dagen wordt er verder een bezoek aan de Magwa Watervallen en ’s werelds kleinste woestijn gebracht. Daarnaast wordt de Oribi-kloof bezocht en ga je een dagje naar  Mpenjati Beach. Op de laatste dag ga je naar Durban en de Umhlanga Beach Fronts.

Dag 11-13 (maandag tot woensdag)
2 overnachtingen in Drakensberg op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Op dinsdag ga je de Drakensberg brouwerij en de KwaZulu Weavers and Candles.

Dag 13-17 (woensdag tot zondag)
4 overnachtingen in Sun Eden op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
Op woensdag wordt er terug gereden van Drakensberg naar Sun Eden. Op vrijdag staat er een Game Drive in Dinokeng Game Reserve op het programma. Als je meer safari’s wil maken dan is dat tegen betaling mogelijk. Op zondag word je naar de luchthaven gebracht voor de reis terug of eventueel door naar Kaapstad. Natuurlijk is er altijd ook een mogelijkheid om je verblijf in Sun Eden te verlengen.

B&B Houtbay in Kaapstad op basis van logies

In samenwerking met Charl & Erna van B&B Houtbay in Zuid-Afrika kunnen wij uw rondreis bij Johannesburg verlengen in de omgeving van Kaapstad. Vraag ons om een reisvoorstel inclusief vlucht van Johannesburg naar Kaapstad.

De prijzen zijn te vinden bij het tabblad prijzen.

De rondreis zoals hier beschreven, is slechts een voorstel, en dit kan ook aangepast worden voor het Johannesburg-gedeelte. In bepaalde periodes is het aan te raden Malaria-voorzorgsmaatregelen te treffen. Neemt u hiervoor contact op met de GGD of uw huisarts.

Een aantal feiten over het land

 • Zuid-Afrika is een republiek in het zuiden van het Afrikaanse continent. Het land ligt in het zuidelijke halfrond.
 • Wanneer het in Nederland zomer is, dan is het daar winter en als het daar zomer is, dan is het in Nederland winter.
 • Men rijdt in Zuid-Afrika aan de linkerzijde.
 • Kaap de Goede Hoop (nabij Kaapstad) is de naam van het zuidwestelijke punt van Afrika.
 • Voor de kust van Kaapstad ligt Robbeneiland. Op dit eiland heeft Nelson Mandela vastgezeten.

Tijdsverschil

Zuid-Afrika kent geen zomer- en wintertijd. Hierdoor is het in de maanden april tot en met oktober in Zuid-Afrika een later dan in Nederland en is er in de winter geen tijdsverschil.

Taal

De belangrijkste officiële talen zijn het Zuid-Afrikaans en het Engels. In de grote steden en toeristencentra kunt u zich in het Engels goed redden. Nederlands wordt door velen verstaan.

Munteenheid

Het betaalmiddel in Zuid-Afrika is de Rand. U kunt bij alle geldautomaten pinnen, mits uw pinpas is voorzien van een Cirrus- of Maestro-logo. Ook creditcards worden geaccepteerd.

Klimaat

Het klimaat in Zuid-Afrika is sterk afhankelijk van het gebied waar u zich bevindt tijdens de rondreis. In het westen heerst een woestijnklimaat, met uitzondering van het gebied rond Kaapstad. Daar heerst een mediterraan klimaat. In de winter valt er echter wel wat regen in het Kaapgebied. Het zuiden en oosten kent een zeeklimaat met neerslag in alle jaargetijden. In het binnenland is de winter droog.

 Klimaattabel Kaapstad
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
 Gemiddelde temperatuur 26 27 25 23 20 18 18 19 21 24 28 25
 Gemiddeld aantal uren zon per dag 11 10 9 8 6 6 6 7 8 9 10 11
 Gemiddeld aantal dagen neerslag 6 6 7 6 4 1 0 1 2 5 7 7

 

 

 

 

 

 Klimaattabel Johannesburg
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
 Gemiddelde temperatuur 26 25 24 21 19 16 17 19 23 24 24 25
 Gemiddeld aantal uren zon per dag 8 8 8 8 9 9 9 10 10 9 8 8
 Gemiddeld aantal dagen neerslag 16 11 12 9 3 2 1 2 4 10 15 16

 

 

 

Hieronder staan de richtprijzen voor de rondreizen door Zuid-Afrika vermeld welke zeer geschikt zijn voor wanneer u interesse heeft in naturisme. Dit zijn richtprijzen, omdat deze kunnen wijzigen door de wisselkoers. De prijzen zijn voor de rondreizen inclusief het verblijf, vervoer ter plaatse en de maaltijden (drank is voor eigen rekening) op basis van volpension. De vluchten met andere maatschappijen en een eventuele verlenging van de reis kunnen wij boeken, indien gewenst. Hiervoor sturen wij u graag een reisvoorstel.

Rondreis Naked Tour april of oktober 2024 op basis van volpension, 14 nachten

Prijs singles: € 4.854,- p.p.

Prijs voor twee personen: € 3.799,00 p.p.

Prijzen zijn inclusief vlucht met KLM, in de laagste klasse. Het kan zijn dat er een toeslag komt bij boeking, omdat de klasse al vol zit. Vraag ons vrijblijvend om een reisvoorstel. Eventueel is het ook mogelijk om met een andere luchtvaartmaatschappij met overstap te vliegen.

Rondreis Big 5 GroupTour september of november 2024 op basis van volpension, 14 nachten

Prijs singles: € 5.724,- p.p.

Prijs voor twee personen: € 4.420,00 p.p.

Prijzen zijn inclusief vlucht met KLM, in de laagste klasse. Het kan zijn dat er een toeslag komt bij boeking, omdat de klasse al vol zit. Vraag ons vrijblijvend om een reisvoorstel. Eventueel is het ook mogelijk om met een andere luchtvaartmaatschappij met overstap te vliegen.

Rondreis KwaZulu Natal Mountains & Sea Group Tour 2024 augustus op basis van volpension en 16 nachten!

Prijs singles: € 6.245,- p.p.

Prijs voor twee personen: € 4.792,- p.p.

Prijzen zijn inclusief vlucht met KLM, in de laagste klasse. Het kan zijn dat er een toeslag komt bij boeking, omdat de klasse al vol zit. Vraag ons vrijblijvend om een reisvoorstel. Eventueel is het ook mogelijk om met een andere luchtvaartmaatschappij met overstap te vliegen.

U kunt natuurlijk aan het einde verlengen in Kaapstad waar wij samenwerken met B&B Houtbay. Vraag ons om een reisvoorstel voor het hele pakket.

Sun Eden

Sun Eden

South Coast

Glamping in een safaritent

Lions River
Voorbeeld van een slaapkamer
Drakensberg

de accommodatie

Pilanesberg

de accommodatie

Marloth Park

de accommodatie

Lauma Aurora

het zwembad

Kiepersolkloof

de accommodatie

Bird of Paradise

zwembad

Cruise op de Vaal River

mini blootboot

B&B Houtbay

Kamer Janet (grote)

B&B Houtbay

Kamer Christine (kleine)

Plan uw rondreis door Zuid-Afrika

Wilt u van het naturisme genieten in Zuid-Afrika? Neem ons dan in de arm; wij plannen graag uw rondreis door dit prachtige land en voorzien u van het beste advies voor locaties waar u bloot van uw vakantie geniet. Neem telefonisch contact met ons op via 026-361 71 34 of stuur een e-mail naar info@internatuur.nl.

Populaire bestemmingen

Alle accommodaties zijn persoonlijk door ons bezocht. Wij helpen u graag bij uw keuze!

Origan Village

Origan Village

La Tuquette

La Tuquette

Corsica Natura

Corsica Natura

Rosenfelder Strand

Rosenfelder Strand

Quinta do Maral

Quinta do Maral

Monte Naturista O Barao

Monte Naturista O Barao

Valalta

Valalta

Cypress Cove

Cypress Cove

El Templo del Sol

El Templo del Sol

El Portus

El Portus

El Zorro

El Zorro

Almanat

Almanat

Euronat

Euronat

Origan Village

Origan Village

Creuse Nature

Creuse Nature

La Chiappa

La Chiappa

Riva Bella

Riva Bella

Bagheera

Bagheera

Club Corsicana

Club Corsicana

U Furu

U Furu

Koversada

Koversada

Ulika

Ulika

Solaris

Solaris

Le Betulle

Le Betulle

Pizzo Greco

Pizzo Greco

Terme Banovci

Terme Banovci

De Reenert

De Reenert

La Sablière

La Sablière

Casa de Cinco Hermanos

Casa de Cinco Hermanos

La Gagère

La Gagère

Sun Eden

Sun Eden

Glen Eden Sun Club

Glen Eden Sun Club

Bunculuka

Bunculuka

Laguna Del Sol

Laguna Del Sol

Bare Oaks

Bare Oaks

Domaine Laborde

Domaine Laborde

Lake Como, Florida

Lake Como, Florida

Le Colombier

Le Colombier

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

 • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

 

Bekijk prijzen

Reisorganisatie Internatuur