Home » Reizen » La Chiappa

Bestemming: Corsica, Frankrijk
Reisduur (vanaf): 7 dagen

In het zuiden van Corsica aan de oostkust vlakbij Porto Vecchio ligt het naturistenterrein La Chiappa.

 
Prijzen of stel een vraag

La Chiappa ligt in een groot natuurpark op een schiereiland aan de Golf van Porto Vecchio. De rotskust wordt hier afgewisseld met kleine zand- en kiezelstranden. De woningen liggen in een dennenbos.

De woningen zijn zeer eenvoudig en liggen in een heuvelachtig landschap. De bungalows zijn allemaal vrijstaand. Het terras met tuinmeubilair is op een verhoging en veelal overdekt. Type B heeft een woon/slaapkamer, kookhoek, badkamer met douche, wastafel en toilet en een klein terras met tuinmeubilair. Dit type is ook met airco te boeken. De bungalow B+ heeft een groter terras en ligt dichter bij zee. Bungalow type C is gelijk aan type B, maar heeft nog een 2-persoons slaapkamer. Type D heeft een ruime woonkamer met slaapbank, 2 slaapkamers, één met 2-persoonsbed en de ander met 2 x 1-persoonsbed, grote badkamer met dubbele wastafel douche en toilet. Deze woning heeft airco.  De bungalow type D+ heeft een 3e slaapkamer en een 2e badkamer, een wasmachine en afwasmachine en airco. De type D zijn het laatste gebouwd.

Het is uiteraard ook mogelijk om met een eigen tent of caravan bij La Chiappa te verblijven.

Faciliteiten:
– EHBO-post
– Supermarkt waar u ’s morgens brood kunt halen
– Souvenirwinkel
– Restaurant, Pizzeria, Bar
– Kinderclub en animatie in het hoogseizoen
– Speeltuin
– Gratis WIFI.

Ontspanning:
– Zoetwaterzwembad en kinderbad
– Sauna
– In het hoogseizoen disco, dansavonden, muziekuitvoeringen en diverse kunstzinnige workshops
– Verschillende sportactiviteiten zoals tafeltennis, volleybal en jeu de boules.

Tegen betaling:
Surfen/duiken (lessen), boogschieten, mini golf, watergymnastiek, paardrijdtochten, massage, tennis,  computerruimte, wasmachine, kluisje bij de receptie.

Per auto:
La Chiappa is circa 1620 km van Utrecht. Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Corsica te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Corsica zijn van goede kwaliteit, maar er zijn geen snelwegen. Om met eigen auto naar Corsica te gaan dient u met de boot over te steken in Frankrijk of Italië. In deze landen dient u tol te betalen.

Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk, dus ook in Corsica, is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto. Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Met de boot:
Internatuur bemiddelt voor Corsica Ferries. U kunt oversteken bij Toulon, Nice en Marseille in Frankrijk en Savona of Livorno in Italië. De prijzen veranderen dagelijks, vraag ons dus om een offerte.

Met het vliegtuig:
Er zijn mogelijkheden met Transavia om vanaf Amsterdam op woensdag of zaterdag naar Ajaccio te vliegen. Vanaf Düsseldorf kunt u naar Calvi vliegen met Air Berlin. Mocht u het niet erg vinden om over te stappen, dan is het mogelijk om naar Bastia te vliegen vanaf zowel Amsterdam als Düsseldorf. Vanwege de afstanden naar de accommodaties raden wij u aan om een huurauto er bij te nemen. Informatie over de vluchtdagen en de autohuur kunt u bij ons opvragen.

Autohuur:
Aangezien wij geen transfer kunnen aanbieden, adviseren wij u een auto te huren. Wij bemiddelen voor Sunny Cars.

Corsica:
Corsica ligt in de Middellandse Zee, op slechts 80 kilometer van de Italiaanse kust en op maar 12 kilometer van Sardinië, maar hoort wel degelijk bij Frankrijk. Met een maximale breedte van 85 km en een lengte van 185 km is het het op 3 na grootste eiland in de Middellandse zee. Het “Île de Beauté”, zoals Corsica door de Fransen genoemd wordt, is een eiland van tegenstellingen. Ruwe klippen vindt men in het westen. Kilometers lange zandstranden omzomen het eiland in het oosten. Daarachter beginnen de akkers en de wijngaarden. Deze strekken zich uit tot aan de voet van de bergen, die in het binnenland overgaan in een hoogmassief, wat grotendeels wordt gevormd door een beschermd natuurgebied. Citadellen, kerken, kastelen en burchten getuigen van een bewogen geschiedenis. Typisch voor Corsica is de schitterende plantenwereld, die bestaat uit meer dan 70 verschillende soorten die in het Middellandse Zeegebied en in de Alpen voorkomen. Hieronder bevinden zich zeldzame orchideeën en cactussen en natuurlijk de Macchia die in het voorjaar heerlijk ruikt .

Specialiteiten:
De Corsicaanse wijn is zeker het proberen waard. Meer dan 2000 jaar geleden hebben de oude Grieken wijngaarden aangeplant, omdat hier de bodem en het klimaat uitstekend zijn.

Taal:
De officiële taal in Corsica, onderdeel van Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Corsica is onderdeel van Frankrijk en maakt deel uit van de Europese Unie en u kunt hier ook met de euro betalen. Vrijwel alle pasjes om mee te pinnen worden geaccepteerd. Creditcards worden ook geaccepteerd.

Klimaat:
Corsica heeft een mediterraan klimaat. Het eiland biedt u een lange zomer aan, waarbij de zee aangenaam van temperatuur en niet te koud is om eventueel te duiken.

 

       
 Klimaattabel Corsica       
 

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

 Gemiddelde temperatuur

17

20

24

25

26

23

18

 Gemiddeld aantal uren zon per dag

8

9

11

12

11

9

8

 Gemiddeld aantal dagen neerslag

9

9

4

1

2

6

10

 Gemiddelde temperatuur zeewater15162023242220

 

Bungalow A

Geschikt voor 2 personen. Oppervlakte circa 16 m².

Bungalow type B

Geschikt voor 1-2 personen. Oppervlakte circa 30 m².

Bungalow type C

Geschikt voor 2-4 personen. Oppervlakte circa 40 m².

Bungalow type D

Geschikt voor 4-5 personen. Oppervlakte circa 60 m²

Bungalow type D+

Geschikt voor 4-6 personen. Oppervlakte circa 70 m².

Campingplaats

 

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag tot vrijdag: 9:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

Van juni t/m september zijn wij op zaterdag gesloten.