Bestemming: Corsica, Frankrijk
Reisduur (vanaf): 7 dagen

Corsica Natura ligt aan een mooi zandstrand met zijn mogelijkheden tot het beoefenen van de vele watersporten die worden aangeboden. Het strand loopt langzaam af in de zee, wat ideaal is voor kinderen.

 

Prijzen of stel een vraag

Tussen de plaatsen Moriani en Aleria ligt het naturistendorp Corsica Natura. Het ligt 46 km van Bastia af. De accommodaties liggen verscholen tussen Macchias en Eucalyptusbomen, de typische begroeiing van Corsica. Het ligt naast Tropicana en Club Corsicana, allemaal naturistenlocaties.

Corsica Natura ligt aan een heerlijk zandstrand met zijn mogelijkheden tot het beoefenen van de vele watersporten die worden aangeboden. Het strand loopt langzaam af in de zee, wat ideaal is voor kinderen. U kunt een hele lange blote strandwandeling maken, helemaal tot aan Bagheera, langs Tropicana en Club Corsicana, allemaal blootlocaties.

Vraag hier vrijblijvend een reisvoorstel aan voor een accommodatie of pakketreis (vlucht+huurauto/transfer + accommodatie)

Corsica Natura is een camping en een bungalowparkpark. De woningen zijn allen zeer eenvoudig en over het algemeen vrijstaand. Iedere bungalow heeft zijn eigen (kleine) privé tuin en dat maakt Corsica Natura anders dan de andere locaties. Ze hebben een eigen terras met tuinmeubelen, badkamer met douche, wastafel en toilet en een keuken met 2-pitskookstoestel en koelkast. WIFI is over de hele camping gratis beschikbaar. Een parasol kunt u bij de receptie huren en er is een wasmachine en droger die op munten werken in één van de sanitair gebouwen. Corsica Natura ligt direct naast Tropicana en Club Corsicana en ook op loopafstand via het strand van Bagheera (allemaal naturistenparken). Van 30 april tot 15 oktober zijn ze geopend. Er zijn meerdere accommodaties, die zijn bij ons op aanvraag. Huisdieren zijn toegestaan € 2 per hond/kat per dag.

Transfer (naar Bastia Airport) kunnen we regelen, lakens, handdoeken en eindschoonmaak zijn bij de prijs inbegrepen. De supermarkt vindt u in Club Corsicana.

Bungalow Type B3 – Thérèse
Eenvoudige bungalow met aparte slaapkamer en buiten is de douche en het toilet.

Bungalow Type B
Eenvoudige bungalow met woon/slaapkamer, badkamer en keukentje.

Bungalow C2S- zeezicht
Een iets grotere bungalow, maximaal 4 personen. Terras met zeezicht. Slaapkamer met een stapelbed voor kinderen en 2 bedden in de woonkamer. Er zijn 11 van deze bungalows aan zee.

Bungalow type 6 zeezicht
Bungalow voor maximaal 4 personen. Terras met zeezicht. Slaapkamer met een stapelbed voor kinderen en 2 bedden in de woonkamer. Directe toegang naar zee vanaf terras, wel een steil pad.

Bungalow type 8 – 20 m2
Bungalow voor maximaal 2 personen met kleine slaapkamer met 2-persoonsbed (140×190 cm). Horren voor de ramen en tuin met veel schaduw. Buiten een overdekt terras.

Bungalow type 9 – 30 m2
Bungalow voor maximaal 5 personen met 2 slaapkamers, waarvan 1 met 2-persoonsbed (140x200cm) en de ander met bed van 120x190cm en een stapelbed van 70×190 cm. Buiten een overdekt terras.

Bungalow type 10 – 20 m2
Bungalow voor maximaal 4 personen met 2 slaapkamers 1 x 2-persoonsbed (140x190cm) en 1 x stapelbed (80×190 cm). Deze bungalows zijn iets ouder en liggen wat verder van het strand, daardoor ook rustiger gelegen. Buiten een overdekt terras.

Bungalow type 11 
Dit zijn stenen bungalows voor maximaal 4 personen met 2 slaapkamers 1 x 2-persoonsbed (140x190cm) en 1 x stapelbed (80×190 cm). Buiten een overdekt terras.

 

 

 

 

 

Faciliteiten:
– Supermarkt in het naast gelegen Club Corsicana
– Restaurant aan zee
– Wasserette
– Bibliotheek
– Wagen met bio producten
– Internet over de hele camping
– Gratis strandkar voor minder validen en een balustrade de zee in

In het hoogseizoen:
– Strandgrill en strandbar
– Pizzeria/Crêpebar

Tegen betaling:
– Kluisjes
– Parasols en ligstoelen
– Massage
– Wandel- en mountainbiketochten
– Excursies

Ontspanning:
– Beachvolleybal
– Kano en Kayakverhuur
– Sauna
– Volleybal
– Tafeltennis
– Speeltuin

Per auto:
Corsica Natura is circa 1530 km van Utrecht. Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Corsica te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Corsica zijn van goede kwaliteit, maar er zijn geen snelwegen. Om met eigen auto naar Corsica te gaan dient u met de boot over te steken in Frankrijk of Italië. In deze landen dient u tol te betalen. Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk, dus ook in Corsica, is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto. Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Met de boot:
Internatuur bemiddelt voor Corsica Ferries. U kunt oversteken bij Toulon, Nice en Marseille in Frankrijk en Savona of Livorno in Italië. De prijzen veranderen dagelijks, vraag ons dus om een offerte.

Met het vliegtuig:
Vliegtijd ongeveer 2 uur. Er zijn mogelijkheden met Transavia om vanaf Rotterdam/The Hague airport op maandag en vrijdag te vliegen naar Bastia.

Vanwege de afstanden naar de accommodaties raden wij u aan om een huurauto er bij te nemen.

Informatie over de vluchtdagen en de autohuur kunt u bij ons opvragen.

Corsica:
Corsica ligt in de Middellandse Zee, op slechts 80 kilometer van de Italiaanse kust en op maar 12 kilometer van Sardinië, maar hoort wel degelijk bij Frankrijk. Met een maximale breedte van 85 km en een lengte van 185 km is het het op 3 na grootste eiland in de Middellandse zee. Het “Île de Beauté”, zoals Corsica door de Fransen genoemd wordt, is een eiland van tegenstellingen. Ruwe klippen vindt men in het westen. Kilometers lange zandstranden omzomen het eiland in het oosten. Daarachter beginnen de akkers en de wijngaarden. Deze strekken zich uit tot aan de voet van de bergen, die in het binnenland overgaan in een hoogmassief, wat grotendeels wordt gevormd door een beschermd natuurgebied. Citadellen, kerken, kastelen en burchten getuigen van een bewogen geschiedenis. Typisch voor Corsica is de schitterende plantenwereld, die bestaat uit meer dan 70 verschillende soorten die in het Middellandse Zeegebied en in de Alpen voorkomen. Hieronder bevinden zich zeldzame orchideeën en cactussen en natuurlijk de Macchia die in het voorjaar heerlijk ruikt.

Specialiteiten:
De Corsicaanse wijn is zeker het proberen waard. Meer dan 2000 jaar geleden hebben de oude Grieken wijngaarden aangeplant, omdat hier de bodem en het klimaat uitstekend zijn.

Taal:
De officiële taal in Corsica, onderdeel van Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Corsica is onderdeel van Frankrijk en maakt deel uit van de Europese Unie en u kunt hier ook met de euro betalen. Vrijwel alle pasjes om mee te pinnen worden geaccepteerd. Creditcards worden ook geaccepteerd.

Klimaat:
Corsica heeft een mediterraan klimaat. Het eiland biedt u een lange zomer aan, waarbij de zee aangenaam van temperatuur en niet te koud is om eventueel te duiken.

             
 Klimaattabel Corsica              
  apr mei jun jul aug sep okt
 Gemiddelde temperatuur 17 20 24 25 26 23 18
 Gemiddeld aantal uren zon per dag 8 9 11 12 11 9 8
 Gemiddeld aantal dagen neerslag 9 9 4 1 2 6 10
 Gemiddelde temperatuur zeewater 15 16 20 23 24 22 20

 

Op 12 juni 2022 hebben we de volgende beoordeling gekregen over Corsica Natura:

We hebben genoten op Corsica! De reis op Rotterdam/The Hague airport ging vlotjes. Corsica Natura was eenvoudig maar prima, de ligging van het chalet aan zee was super en naast ons zat het restaurant met regelmatig live muziek! We hadden veeel plezier vd. Auto om plaatsen te bezoeken en de natuur in te gaan. 

Aankomst voor 7 mei 2024 en na 10 september 2024:

  • 35% korting: 28 dagen of meer.
  • 30% korting: 21 – 27 dagen verblijf.
  • 25% korting: 14 – 20 dagen verblijf.
  • 15% korting: 7 – 13 dagen verblijf.

Aankomst voor 14 mei 2024:

  • 15% korting: 14 dagen of meer.

Aankomst tussen 5 – 9 september 2024:

  • 20% korting: 21 dagen of meer.
  • 15% korting: 14 – 20 dagen verblijf.

 

B3-Thérèse

Geschikt voor 2-4 personen.

Type C2-S zeezicht

Geschikt voor 2-4 personen.

Type 6 zeezicht

Geschikt voor 2-4 personen.

Type 8

Geschikt voor 1-2 personen.

Type 9

Geschikt voor 2-5 personen.

Type 10

Geschikt voor 2-4 personen.

Type 11

Geschikt voor 2-4 personen.

Vraag naar de speciale aanbiedingen voor singles.

Populaire bestemmingen

Alle accommodaties zijn persoonlijk door ons bezocht. Wij helpen u graag bij uw keuze!

Ada Bojana

Ada Bojana

Villa Sabina

Villa Sabina

Casa del Palo

Casa del Palo

Appartement Luna

Appartement Luna

Origan Village

Origan Village

Cortijo Naturista con Vistas

Cortijo Naturista con Vistas

Casa Los Olivos Vista

Casa Los Olivos Vista

La Tuquette

La Tuquette

Finca Candelaria

Finca Candelaria

Domaine Alicia

Domaine Alicia

Corsica Natura

Corsica Natura

Finca Soñada

Finca Soñada

Lagun Sunset Resort All Natural

Lagun Sunset Resort All Natural

Castillo de Papagayo type 1

Castillo de Papagayo type 1

Sea Nat

Sea Nat

Rosenfelder Strand

Rosenfelder Strand

Quinta do Maral

Quinta do Maral

Samonatura

Samonatura

Monte Naturista O Barao

Monte Naturista O Barao

Casa Ronda

Casa Ronda

Valalta

Valalta

Cypress Cove

Cypress Cove

Magnolias Natura

Magnolias Natura

Parque Vacacional Eden

Parque Vacacional Eden

Villa Blanca

Villa Blanca

Monte Marina

Monte Marina

El Templo del Sol

El Templo del Sol

El Portus

El Portus

El Zorro

El Zorro

Hotel Vera Playa Club

Hotel Vera Playa Club

Costa Natura

Costa Natura

Almanat

Almanat

Euronat

Euronat

Aphrodite Village

Aphrodite Village

Club Oasis

Club Oasis

Origan Village

Origan Village

Creuse Nature

Creuse Nature

La Chiappa

La Chiappa

Riva Bella

Riva Bella

Bagheera

Bagheera

Club Corsicana

Club Corsicana

U Furu

U Furu

Hotel Vritomartis

Hotel Vritomartis

Koversada

Koversada

Ulika

Ulika

Solaris

Solaris

Le Betulle

Le Betulle

Pizzo Greco

Pizzo Greco

Terme Banovci

Terme Banovci

De Reenert

De Reenert

La Sablière

La Sablière

Casa de Cinco Hermanos

Casa de Cinco Hermanos

La Gagère

La Gagère

Sun Eden

Sun Eden

Glen Eden Sun Club

Glen Eden Sun Club

Bunculuka

Bunculuka

Laguna Del Sol

Laguna Del Sol

Bare Oaks

Bare Oaks

Domaine Laborde

Domaine Laborde

Lake Como, Florida

Lake Como, Florida

Payabay, Roatán Island, Honduras

Payabay, Roatán Island, Honduras

Lavinia Naturist Resort

Lavinia Naturist Resort

Le Colombier

Le Colombier

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag (juli & augustus): Gesloten.

 

Reisorganisatie Internatuur