Bestemming: Vendée, Frankrijk

In de Vendée ligt Le Colombier. Het is een mooie camping die gerund wordt door Nederlanders. Ze hebben diverse accommodaties.

 

 

Prijzen of stel een vraag

In de Vendée ligt Le Colombier. 

Le Colombier is een 4-sterren naturistencamping in het zuiden van de Vendée, Frankrijk. Het is een mooie camping die gerund wordt door Nederlanders. De Vendée is onder meer bekend om zijn vele zonuren per dag en prachtige stranden. Le Colombier wordt het best omschreven als een rustige familiecamping en bevindt zich op een circa 50ha groot domein. Het terrein bestaat uit een vallei met beekje, een meer, oude hagen en weilanden met een weelderige flora, omgeven door 14 ha bos. Het centrale gedeelte van de camping is een middeleeuwse herenboerderij met toren en schuren.

Le Colombier staat bekend om de ruimte, de vrijheid, de goede en schone sanitaire voorzieningen en uiteraard het gezellige samenzijn in de bar en het restaurant. Buiten de vaste activiteiten, zoals broodjes en pizza’s bakken, jeu de boules-toernooien, hebben de gasten de mogelijkheid zelf iets te organiseren.

Le Colombier biedt u 176 ruime kampeerplaatsen, geschikt voor tent, caravan of camper. Op korte afstand van uw plek vindt u elektra- en wateraansluitingen. Verder kunt u bij ons een ingerichte 4-persoonstent huren of een 2- danwel een 4-persoons Mobilhome. Het is niet toegestaan om in de woningen te roken.

Mobilhome Azalée
Volledig ingericht voor maximaal 4 personen, met groot half overdekt terras, 2 slaapkamers (1 met bed van 160x190cm en 1 met 2 bedden van 80x190cm), salon, badkamer met wc, keuken. Televisie inbegrepen, alleen franse zenders.

Mobilhome Duo
Volledig ingericht voor maximaal 2 personen, met eigen terras; 1 slaapkamer (bed van 140x190cm), salon, badkamer met wc, keuken. Televisie inbegrepen (alleen franse zenders).

Mobilhome Loggia
Volledig ingericht voor maximaal 4 personen, met groot eigen terras, 2 slaapkamers (1 met bed van 140x190cm) en 1 met 2 bedden van 80x190cm) salon, groot raam, badkamer met wc, keuken. Televisie inbegrepen, alleen franse zenders.

Mobilhome Riviera
Volledig ingericht voor maximaal 4 personen, met groot eigen terras, 2 slaapkamers (1 met bed van 140x190cm) en 1 met 2 bedden van 80x190cm) salon, badkamer met wc, keuken. Openslaande deuren naar het terras. Televisie inbegrepen, alleen franse zenders.

Mobilhome Selenia
Volledig ingericht voor maximaal 4 personen (of 2 volwassenen en 4 kinderen), met groot eigen terras, 2 slaapkamers (1 met bed van 140x190cm) en 1 met 2 bedden (van 80x190cm), salon met salontafel + eethoek met 4 stoelen, badkamer, wc, keuken. Televisie inbegrepen, alleen franse zenders.

Chalet Pili Pili 2
Volledig ingericht voor maximaal 4 personen, met groot eigen terras, 2 slaapkamers (1 met bed van 140x190cm) en 1 met 2 bedden (van 80x190cm), salon, eethoek, badkamer, wc, keuken. Televisie inbegrepen, alleen franse zenders.

Chalet Pili Pili 3
Volledig ingericht voor maximaal 6 personen, met groot eigen terras, 3 slaapkamers (1 met bed van 140x190cm) en 2 met 2 bedden (van 80x190cm), salon, eethoek, badkamer, wc, keuken. Televisie inbegrepen, alleen franse zenders.

Luxury Lodge
Volledig ingericht voor maximaal 5 personen, met groot eigen terras (30m²), 2 slaapkamers (1 met bed van 160x200cm) en 1 met 3 bedden (van 80x200cm) waarvan een stapelbed, salon, badkamer, wc, keuken. Televisie is inbegrepen (alleen franse zenders).

 

Faciliteiten & Ontspanning

 • Goed en modern sanitair, met voorzieningen voor gehandicapten. (In totaal 4 sanitairgebouwen; waaronder 1 ecologisch gebouw).
 • Bar met restaurant en afhaal snacks
 • Een winkel met kruidenierswaren en elke dag vers brood.
 • Internationale bibliotheek
 • Prachtig verlicht en verwarmd zwembad met groot terras en ligstoelen
 • Grote buitenjacuzzi
 • WiFi (betalend)
 • Sauna
 • Jacuzzi
 • Hamam (Turks stoombad)
 • Massage of Reiki op afspraak
 • Volleybal, tafeltennis, jeu de boules, speelplaats en zandbak
 • Trampolines
 • Fitness park (gratis)
 • Gemarkeerde wandelpaden door de bossen op ons terrein (14 ha bos)
 • Visvijver
 • Alleen gasbarbecues toegestaan
 • Verhuur koelkasten, wasmachine, droger
 • Wij spreken Nederlands, Frans, Engels en Duits.
 • In het hoogseizoen organiseren wij animatie voor de jeugd en muziekavonden voor alle gasten
 • Bakker/kruidenier (1 km)
 • Supermarkt (6 km)

Auto:
Le Colombier is circa 909 km vanaf Utrecht.
Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Frankrijk te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Frankrijk zijn van goede kwaliteit. Op de snelwegen wordt geregeld aangegeven waar de dichtstbijzijnde benzine stations/restaurant, picknick gebieden zijn. Hou er rekening mee dat je op de Franse snelwegen tol moet betalen. Bij de tolpoorten kunt u met creditcard of contant betalen.

Verder dien je in bezit te zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als je met eigen auto gaat. In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester in de auto te hebben.

Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om met eigen vervoer naar Le Colombier te gaan.

Taal:
De officiële taal in Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Net als in Nederland betaalt men in Frankrijk met de Euro. Bij de meeste banken kunt u met creditcards en Travellercheques terecht. Met een Nederlandse bank- of giro pinpas welke een maestro of cirrus teken vermeldt, kunt u bij de geldautomaten terecht. De pasjes van American Express, Diners Club, Visa, Master en Eurocard worden in bijna alle restaurants, winkels en benzinestations geaccepteerd.

Klimaat:
Het zomerklimaat in de Vendée is een gematigd zeeklimaat: veel zon, lekker warm en weinig regen. De winters zijn er vaak korter dan in Nederland, maar het kan er wel vriezen en af en toe is er ook sneeuw te vinden.

 Klimaattabel Nantes, Vendee              
  apr mei jun jul aug sep okt
 Gemiddelde hoogste temperatuur 15 18 22 24 24 22 17
 Gemiddeld aantal uren zon per dag 6 7 8 9 8 6 5
 Gemiddeld aantal dagen neerslag 14 16 12 11 12 15 16
               

Voor 2023 zijn we aan het kijken voor mogelijkheden naar een nieuwe camping of andere accommodatie. We willen onderzoeken waar behoefte aan is. Ben tussen de 18 en 27 jaar? Vul dan onze enquête in:

www.nfn.nl/enquete-jongerenvakantie

Al sinds 2017 organiseert Internatuur een Jongerenvakantie, een vakantie mogelijk gemaakt voor en door jongeren.

De afgelopen vier jaar was het op Le Colombier, maar het is tijd voor iets anders.

Internatuur en de jongeren zijn ieder jaar op zoek naar nieuwe jongeren die mee willen helpen met het mogelijk maken van deze vakantie. Lijkt het je wat om in de vakantie-commissie te zitten, stuur dan een e-mail aan jongerenvakanties@internatuur.nl ter attentie van Christy-Anne.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je een e-mail sturen aan jongerenvakanties@internatuur.nl .

Naar aanleiding van de enquête zijn er wat vragen binnen gekomen. Hierbij de antwoorden op de meest gestelde vragen:

Sinds 2017 organiseert Internatuur de jaarlijkse jongerenreis. NFN Open & Bloot is de hoofdsponsor van deze reis. In het verleden organiseerde NFN deze reis zelf, maar omdat alleen een officiële reisorganisatie groepsreizen kan verzekeren, is de organisatie sinds 2017 in de professionele handen van reisorganisatie Internatuur. De jongerenreis is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar en wordt altijd in samenwerking met de jongeren zelf georganiseerd.

Eind december is online geëvalueerd of de reis nog aansluit bij de behoeften van de jongeren. Er kwamen veel leuke, nieuwe ideeën en veel enthousiaste reacties, maar ook een aantal vragen. Deze vragen willen we graag beantwoorden. Op de resultaten van de enquête komen wij op een later moment terug.

Wat is de relatie tussen de JNVN en de jongerenvakantie?
De JNVN is een naturistenvereniging speciaal voor een door jongeren, die sinds 2022 jaar bestaat.

De relatie tussen JNVN en de jongerenvakantie is dat veel jongeren die in voorgaande jaren meegingen met de Internatuur jongerenvakantie, lid zijn geworden van JNVN. Het afgelopen jaar hebben een aantal jongeren van deze vereniging weer als vrijwilliger geholpen met de organisatie van de Internatuur jongerenvakantie.

Waarom werkt JNVN niet samen met Internatuur?
Het was zeker de bedoeling om samen te werken met de JNVN. Er is ook aan het bestuur van JNVN gevraagd of de JNVN jongeren wil ‘leveren’ voor het meehelpen aan de organisatie van de jongerenvakantie. Het bestuur van JNVN stelde hierop als voorwaarde dat zij het alleenrecht wilde hebben op de organisatie van de vakantie en dat alleen “hun” leden toegang zouden krijgen.  Daarnaast wilden ze officieel een organisatorische samenwerkingspartner worden. Internatuur en NFN zijn van mening dat de reis beschikbaar moet zijn voor alle jongeren, dus voor zowel jongeren die rechtstreeks lid zijn van NFN als van elke bij NFN aangesloten naturistenvereniging. Daarnaast wil Internatuur en NFN dat ook andere jonge NFN-leden de mogelijkheid krijgen om te helpen met de organisatie van deze leuke vakantie. Het bestuur van JNVN besloot vervolgens om geen jongeren te willen ‘leveren’ voor de organisatie. Dat vinden we natuurlijk bijzonder jammer.

Wie organiseert de vakantie nu?
Internatuur blijft, net als alle voorgaande jaren, de vakantie organiseren en is als reisorganisatie verantwoordelijk. NFN helpt met zaken als bijv. de promotie in de magazines en nieuwsbrieven en door sponsoring van de vakantie. Er wordt momenteel nog gezocht naar een aantal jongeren die willen helpen in de organisatie. Er hebben er zich al een paar gemeld. Dus, heb je ook interesse en houd je ervan om je handen uit de mouwen te steken? Mail dan snel naar  jongerenvakanties@internatuur.nl

Hoe gaat het in het vervolg met de jongerenreis van Internatuur?
De jongerenreis blijft uiteraard gewoon bestaan. NFN zal ook zeker als hoofdsponsor betrokken blijven. De reis gaat er wellicht iets anders uitzien, afhankelijk van de resultaten van de enquête onder de jongeren zelf. Één ding is zeker; het wordt weer erg leuk!  

Ik ben een jongere  en wil graag mee op vakantie.
Gezellig! De jongerenreis is en blijft toegankelijk voor jonge leden tussen de 18 en 27 jaar van alle bij NFN aangesloten naturistenverenigingen en voor rechtstreekse NFN-leden. Er komt binnenkort meer informatie op de website van Internatuur.  Wil je graag mee, wees er dan snel bij, want vol = vol!

Mobilhome Azalée

Geschikt voor 2-4 personen. Oppervlakte circa 28 m²

Mobilhome Duo

Geschikt voor 2 personen. Oppervlakte circa 18 m²

Mobilhome Loggia

Geschikt voor 4 personen. Oppervlakte circa 24 m²

Mobilhome Riviera

Geschikt voor 4 personen. Oppervlakte circa 27 m²

Mobilhome Selenia

Geschikt voor 4 personen. Oppervlakte circa 34 m²

Chalet Pili Pili 2 slaapkamers

Geschikt voor 4 personen. Oppervlakte circa 26 m²

Chalet Pili Pili 3 slaapkamers

Geschikt voor 6 personen. Oppervlakte circa 27 m²

Luxury Lodge

Geschikt voor 5 personen. Oppervlakte circa 40 m²

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

 • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10.00-14.00 uur

Maandag 25 december 2023 en dinsdag 26 december 2023: gesloten. Maandag 1 januari 2024: gesloten.

 

Reisorganisatie Internatuur