Bestemming: Vendée, Frankrijk

In de Vendée ligt Le Colombier. Het is een mooie camping die gerund wordt door Nederlanders. Ze hebben diverse accommodaties.

 

 

Prijzen of stel een vraag

In de Vendée ligt Le Colombier. 

Le Colombier is een 4-sterren naturistencamping in het zuiden van de Vendée, Frankrijk. Het is een mooie camping die gerund wordt door Nederlanders. De Vendée is onder meer bekend om zijn vele zonuren per dag en prachtige stranden. Le Colombier wordt het best omschreven als een rustige familiecamping en bevindt zich op een circa 50ha groot domein. Het terrein bestaat uit een vallei met beekje, een meer, oude hagen en weilanden met een weelderige flora, omgeven door 14 ha bos. Het centrale gedeelte van de camping is een middeleeuwse herenboerderij met toren en schuren.

Le Colombier staat bekend om de ruimte, de vrijheid, de goede en schone sanitaire voorzieningen en uiteraard het gezellige samenzijn in de bar en het restaurant. Buiten de vaste activiteiten, zoals broodjes en pizza’s bakken, jeu de boules-toernooien, hebben de gasten de mogelijkheid zelf iets te organiseren.

Le Colombier biedt u 176 ruime kampeerplaatsen, geschikt voor tent, caravan of camper. Op korte afstand van uw plek vindt u elektra- en wateraansluitingen. Verder kunt u bij ons een ingerichte 4-persoonstent huren of een 2- danwel een 4-persoons Mobilhome. Het is niet toegestaan om in de woningen te roken.

Mobilhome Azalée
Volledig ingericht voor maximaal 4 personen, met groot half overdekt terras, 2 slaapkamers (1 met bed van 160x190cm en 1 met 2 bedden van 80x190cm), salon, badkamer met wc, keuken. Televisie inbegrepen, alleen franse zenders.

Mobilhome Duo
Volledig ingericht voor maximaal 2 personen, met eigen terras; 1 slaapkamer (bed van 140x190cm), salon, badkamer met wc, keuken. Televisie inbegrepen (alleen franse zenders).

Mobilhome Loggia
Volledig ingericht voor maximaal 4 personen, met groot eigen terras, 2 slaapkamers (1 met bed van 140x190cm) en 1 met 2 bedden van 80x190cm) salon, groot raam, badkamer met wc, keuken. Televisie inbegrepen, alleen franse zenders.

Mobilhome Riviera
Volledig ingericht voor maximaal 4 personen, met groot eigen terras, 2 slaapkamers (1 met bed van 140x190cm) en 1 met 2 bedden van 80x190cm) salon, badkamer met wc, keuken. Openslaande deuren naar het terras. Televisie inbegrepen, alleen franse zenders.

Mobilhome Selenia
Volledig ingericht voor maximaal 4 personen (of 2 volwassenen en 4 kinderen), met groot eigen terras, 2 slaapkamers (1 met bed van 140x190cm) en 1 met 2 bedden (van 80x190cm), salon met salontafel + eethoek met 4 stoelen, badkamer, wc, keuken. Televisie inbegrepen, alleen franse zenders.

Chalet Pili Pili 2
Volledig ingericht voor maximaal 4 personen, met groot eigen terras, 2 slaapkamers (1 met bed van 140x190cm) en 1 met 2 bedden (van 80x190cm), salon, eethoek, badkamer, wc, keuken. Televisie inbegrepen, alleen franse zenders.

Chalet Pili Pili 3
Volledig ingericht voor maximaal 6 personen, met groot eigen terras, 3 slaapkamers (1 met bed van 140x190cm) en 2 met 2 bedden (van 80x190cm), salon, eethoek, badkamer, wc, keuken. Televisie inbegrepen, alleen franse zenders.

Luxury Lodge
Volledig ingericht voor maximaal 5 personen, met groot eigen terras (30m²), 2 slaapkamers (1 met bed van 160x200cm) en 1 met 3 bedden (van 80x200cm) waarvan een stapelbed, salon, badkamer, wc, keuken. Televisie is inbegrepen (alleen franse zenders).

 

Faciliteiten & Ontspanning

 • Goed en modern sanitair, met voorzieningen voor gehandicapten. (In totaal 4 sanitairgebouwen; waaronder 1 ecologisch gebouw).
 • Bar met restaurant en afhaal snacks
 • Een winkel met kruidenierswaren en elke dag vers brood.
 • Internationale bibliotheek
 • Prachtig verlicht en verwarmd zwembad met groot terras en ligstoelen
 • Grote buitenjacuzzi
 • WiFi (betalend)
 • Sauna
 • Jacuzzi
 • Hamam (Turks stoombad)
 • Massage of Reiki op afspraak
 • Volleybal, tafeltennis, jeu de boules, speelplaats en zandbak
 • Trampolines
 • Fitness park (gratis)
 • Gemarkeerde wandelpaden door de bossen op ons terrein (14 ha bos)
 • Visvijver
 • Alleen gasbarbecues toegestaan
 • Verhuur koelkasten, wasmachine, droger
 • Wij spreken Nederlands, Frans, Engels en Duits.
 • In het hoogseizoen organiseren wij animatie voor de jeugd en muziekavonden voor alle gasten
 • Bakker/kruidenier (1 km)
 • Supermarkt (6 km)

Auto:
Le Colombier is circa 909 km vanaf Utrecht.
Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Frankrijk te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Frankrijk zijn van goede kwaliteit. Op de snelwegen wordt geregeld aangegeven waar de dichtstbijzijnde benzine stations/restaurant, picknick gebieden zijn. Hou er rekening mee dat je op de Franse snelwegen tol moet betalen. Bij de tolpoorten kunt u met creditcard of contant betalen.

Verder dien je in bezit te zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als je met eigen auto gaat. In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester in de auto te hebben.

Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om met eigen vervoer naar Le Colombier te gaan.

Taal:
De officiële taal in Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Net als in Nederland betaalt men in Frankrijk met de Euro. Bij de meeste banken kunt u met creditcards en Travellercheques terecht. Met een Nederlandse bank- of giro pinpas welke een maestro of cirrus teken vermeldt, kunt u bij de geldautomaten terecht. De pasjes van American Express, Diners Club, Visa, Master en Eurocard worden in bijna alle restaurants, winkels en benzinestations geaccepteerd.

Klimaat:
Het zomerklimaat in de Vendée is een gematigd zeeklimaat: veel zon, lekker warm en weinig regen. De winters zijn er vaak korter dan in Nederland, maar het kan er wel vriezen en af en toe is er ook sneeuw te vinden.

 Klimaattabel Nantes, Vendee       
 aprmeijunjulaugsepokt
 Gemiddelde hoogste temperatuur15182224242217
 Gemiddeld aantal uren zon per dag6789865
 Gemiddeld aantal dagen neerslag14161211121516
        

Le Colombier 23 juli t/m 6 augustus 2022

Al sinds 2017 organiseert Internatuur een Jongerenvakantie, een vakantie mogelijk gemaakt voor en door jongeren.

Dit jaar wordt er weer naar Le Colombier in de Vendée gegaan. Op vrijdag 22 juli vertrekt de bus vanuit Nederland naar Frankrijk, waar hij op zaterdag 23 juli aankomt. Je mag mee als je tussen de 18 t/m 27 jaar oud bent en je moet je eigen tent meenemen. Er wordt 2 weken gekampeerd op een groot veld, waar je je eigen plek mag uitzoeken. Er is een ander veld waar de kooktent en de feesttent staat. Koken doe je om de beurt samen onder begeleiding van een tweetal kookouders. Er worden diverse thema-feesten georganiseerd en ook grote en kleinere activiteiten worden georganiseerd. Vaak betaal je voor de activiteiten ter plaatse een eigen bijdrage. Op zaterdag 6 augustus vertrekt de bus weer vanuit Le Colombier, om op zondag 7 augustus weer in Nederland terug te komen. De prijs is € 460,- per persoon en hierbij is het vervoer naar en van Frankrijk inbegrepen, een tentplaats voor 2 weken en volpension (ontbijt, lunch en diner). Ben je lid van NFN Open & Bloot, dan ontvang je € 7,50 korting op deze reis. Lid zijn van NFN Open & Bloot is verplicht, maar je mag 1 keer mee als introducee zonder lid te zijn.

Dit jaar zijn de vrijwilligers voor de organisatie van deze vakantie afkomstig van de Jongerenvereniging JNVN. Ze zijn al vanaf september 2021 bezig om er een mooie fantastische vakantie van te maken. De slogan voor deze zomervakantie is daarom al jaren: “De tijd van je leven!”.

Lijkt het je ook leuk om mee te gaan met deze vakantie, schrijf je in via het inschrijfformulier!

Internatuur en de jongeren zijn ieder jaar op zoek naar nieuwe jongeren die mee willen helpen met het mogelijk maken van deze vakantie. Lijkt het je wat om in de vakantie-commissie te zitten, stuur dan een e-mail aan info@internatuur.nl ter attentie van Christy-Anne. Ook zijn we op zoek naar een nieuwe kookouder, die moet affiniteit met jongeren hebben, lekker kunnen koken en beschikbaar zijn van 23 juli tot en met 6 augustus met een eigen kampeermiddel. Ook hiervoor kan je een e-mail sturen aan info@internatuur.nl ter attentie van Christy-Anne.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je een e-mail sturen aan zomervakantie@nfn.nl of info@internatuur.nl.

 

Mobilhome Azalée

Geschikt voor 2-4 personen. Oppervlakte circa 28 m²

Mobilhome Duo

Geschikt voor 2 personen. Oppervlakte circa 18 m²

Mobilhome Loggia

Geschikt voor 4 personen. Oppervlakte circa 24 m²

Mobilhome Riviera

Geschikt voor 4 personen. Oppervlakte circa 27 m²

Mobilhome Selenia

Geschikt voor 4 personen. Oppervlakte circa 34 m²

Chalet Pili Pili 2 slaapkamers

Geschikt voor 4 personen. Oppervlakte circa 26 m²

Chalet Pili Pili 3 slaapkamers

Geschikt voor 6 personen. Oppervlakte circa 27 m²

Luxury Lodge

Geschikt voor 5 personen. Oppervlakte circa 40 m²

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

 • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.