Bestemming: Frankrijk
Reisduur (vanaf): 7 dagen

Creuse Nature ligt in de Limousin. De Limousin is een regio in het hartje van Frankrijk. Het Limousin is een koeienras dat sinds eind 17e eeuw in deze provincie wordt gefokt als werkras.

 

Prijzen of stel een vraag

Creuse Nature ligt in de Limousin. De Limousin is een regio in het hartje van Frankrijk en bestrijkt zo’n 5565 km².

Het Limousin is een koeienras dat sinds eind 17e eeuw in deze provincie wordt gefokt als werkras. Deze koeiensoort komt oorspronkelijk uit het Centraal Massief. Ook op de weilanden om Creuse Nature heen zijn deze koeien te vinden. Het Limousin is een groot ras; een koe wordt 150-160 cm hoog en een stier 170-180 cm. Het Limousin is blondrood tot roodbruin en heeft korte hoorns.

Liefhebbers van de natuur, die graag tijdens hun uitstapjes genieten van de tradities van de handwerkslieden, voelen met deze streek gelijk een grote affiniteit. In de omgeving van Creuse Nature kunt u dan ook heerlijk wandelen. Tussen het groen van de bossen en de wouden kronkelen hier ook rivieren zoals de Creuse, de Vienne en de Dordogne.

Op een afstand van 5 tot 25 kilometer zijn er leuke uitstapjes te maken voor jong en oud. Naar picknick -en speelplaatsen bij een oude watermolen, of bij een oud klooster langs de petite Creuse, een vertakking van de Creuse. Aan de petite Creuse vindt u ook het kasteel van Boussac, waar George Sans haar roman Jeanne schreef. Hier hangen prachtige wandtapijten uit de collectie van de beroemde Tapisserie d’Aubusson.

Accommodaties

Creuse Nature heeft voor alle budgetten een accommodatie. U kunt heel basic kamperen in een toercaravan met voortent die voor u klaar staat of  een compleet ingerichte bungalowtent. U maakt dan gebruik van het sanitairblok dat centraal op de camping ligt. Wilt u iets luxer dan kunt u een Mobilhome huren, er is een kleine mobilhome voor maximaal 3 personen, een Retro-Mobilhome voor de liefhebber of wat grotere Mobilhomes als u meer plaats nodig heeft. Daarnaast heeft Creuse Nature nog een klein Chalet en een groot Ecologisch Maison. Houdt u meer van Glamping, dan kunt u een safaritent met eigen bad en toilet boeken.

Alle accommodaties hebben een woonkamer met zithoek en een keuken waar u kunt koken. In de caravan is de zithoek tevens uw bed. De bungalowtent heeft 3 cabines met in totaal 4 bedden. Alle overige accommodaties hebben een badkamer met douche/bad en toilet. Alleen de Retro en de kleine Mobilhome hebben geen douche. In de Safaritent is een 2-persoonsbed van 210 cm lang en er is 1 tent met toilet. Het Ecologische Maison heeft een houtkachel, magnetron en afwasmachine. Alle accommodaties hebben een slaapkamer met 2-persoonsbed, op de overige kamers zijn 1-persoonsbedden (evt. stapelbed). Soms is er een slaapbank in de woonkamer.

 

Faciliteiten & Ontspanning

Faciliteiten:
– Bakker komt in hoogseizoen
– Restaurant (dagmenu)
– Bar
– Recreatieruimte
– Twee golfbanen in de omgeving tegen betaling
– Wasruimte
– WIFI bij bar
– Bibliotheek

Ontspanning:
– Kinderspeelplaats
– Verwarmd binnenzwembad
– Buitenzwembad met kinderbad
– Volleybal.
– Jeu de boulesbaan
– Vissen
– Fietsen
– Af en toe een show- of muziekavond
– Aquagym
– Handboogschieten
– Animatie voor jong en oud tijdens schoolvakanties

Auto:
Creuse Nature is circa 805 km vanaf Utrecht.
Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Frankrijk te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Frankrijk zijn van goede kwaliteit. Op de snelwegen wordt geregeld aangegeven waar de dichtstbijzijnde benzine stations/restaurant, picknick gebieden zijn. Houdt u er rekening mee dat je op de Franse snelwegen tol moet betalen. Bij de tolpoorten kunt u met creditcard of contant betalen.

Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto.

Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Vliegtuig:
Dit is wat lastiger, u kunt vliegen op Lyon, maar moet dan wel een huurauto hebben. Creuse Nature is eigenlijk een lastige bestemming om zonder auto naar toe te gaan.

Taal:
De officiële taal in Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Net als in Nederland betaalt men in Frankrijk met de Euro. Bij de meeste banken kunt u met creditcards en Travellercheques terecht. Met een Nederlandse bank- of giro pinpas welke een maestro of cirrus teken vermeldt, kunt u bij de geldautomaten terecht. De pasjes van American Express, Diners Club, Via, Master en Eurocard worden in bijna alle restaurants, winkels en benzinestations geaccepteerd.

Klimaat:
Limousin is een regio aan de westzijde van het Centraal Massief in Frankrijk. Limousin en de hoofdstad Limoges hebben een mild klimaat. Al in de lente begint de zon met schijnen, de zomers zijn er heerlijk warm. Omdat Limoges op het Centraal Massief ligt kan het er soms dagenlang regenachtig zijn.  De gemiddelde neerslag per maand is echter nooit meer dan 100 mm.

             
 Klimaattabel Limousin              
 

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

 Gemiddelde temperatuur

15

18

22

25

24

21

17

 Gemiddeld aantal uren zon per dag

6

6

8

9

8

7

5

 Gemiddeld aantal dagen neerslag

15

15

12

10

10

12

12

A. of B. Toercaravan

Caravan met voortent. Oppervlakte circa 16 m².

C. Mobilhome klein

MH met 2 slaapkamers. Oppervlakte circa 17 m².

D. Retro Mobilhome

MH met 2 slaapkamers. Oppervlakte circa 27 m².

E. Luxe Mobilhome

MH met 2 slaapkamers. Oppervlakte circa 29 m².

F. Luxe Mobilhome

MH met 2 slaapkamers. Oppervlakte circa 32 m².

G. Chalet

Chalet met 2 slaapkamers. Oppervlakte circa 25 m².

H. Ecologisch Maison

Huis met 2 slaapkamers en mezzanine. Oppervlakte circa 50 m².

I. Safaritent

Tent met 2 slaapkamers. Oppervlakte circa 66 m².

J. Bungalowtent

Tent met 3 cabines. Oppervlakte circa 20 m².

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10.00-14.00 uur

 

Reisorganisatie Internatuur