Bestemming: Luxemburg
Reisduur (vanaf): 1 dag

Camping Reenert is een kleine familie camping op slechts één kilometer afstand van Heiderscheid in de Luxemburgse Ardennen.

 
Prijzen of stel een vraag

Camping De Reenert is een kleine familie camping op slechts 1 km afstand van Heiderscheid in de Luxemburgse Ardennen.

De naturistencamping is volledig afgescheiden van de grote familiecamping Fuussekaul (textiel) en op slechts 8 km van het pittoreske Esch-Sür-Sure.

Camping De Reenert is een kleine familie camping op slechts 1 km afstand van Heiderscheid in de Luxemburgse Ardennen. De naturistencamping is volledig afgescheiden van de grote familiecamping Fuussekaul (textiel) en op slechts 8 km van het pittoreske Esch-Sür-Sure. Fuussekaul heeft een grote aantrekkingskracht voor gezinnen met kinderen vanwege de vele speelmogelijkheden binnen en buiten. Op het terrein van Fuussekaul is zelfs een klimpark. Tijdens het hoogseizoen komt er wekelijks een gespecialiseerd team om alle avonturiers te begeleiden. Bezoekers van De Reenert kunnen natuurlijk ook gebruiken maken van alle faciliteiten van Camping Fuussekaul. In het hoogseizoen is er ook een animator op De Reenert aanwezig.

Op De Reenert zijn 100 kampeerplaatsen waar u met eigen tent of caravan kunt staan, maar ook zijn er mobilhomes die u kunt huren. De accommodaties zijn in 2015 geplaatst en goed ingericht. Alle mobilhomes hebben een houten terras met tafel, stoelen, ligbedden en parasol.

Mobilhome type Lodge / circa 40 m2 / 2-5 personen

Woonkamer met open keuken met koffiezetapparaat, fluitketel, 4-pits gastoestel met afzuigkap, magnetron en grote koelkast met groot vriesvak, eettafel, 5 stoelen, centrale verwarming en TV (RTL 4, 5 en 7). Badkamer met douche en wastafel, handdoekverwarming en toilet. Slaapkamer met 2-persoonsbed (210 x 160 cm), 2e slaapkamer met 2 single bedden boven elkaar in l-vorm (200 x 80 cm), 3e slaapkamer met 1-persoonsbed (200 x 80 cm). Er ligt zeil op de vloer.

Mobilhome type Ardenne / circa 38 m2 / 2-6 personen

Woonkamer met open keuken met koffiezetapparaat, fluitketel, 4-pits gastoestel met afzuigkap en koelkast met groot vriesvak, magnetron, eettafel, hoekbank (eventueel een slaapplaats), stoelen, centrale verwarming en TV (RTL 4, 5 en 7). Vanuit keuken openslaande deuren naar terras. Badkamer met douche en wastafel, apart toilet. Slaapkamer met 2-persoonsbed (200 x 160 cm), 2e slaapkamer met 2 single bedden beneden (190 x 80 cm), 3e slaapkamer met single bed (190 x 80 cm). De vloer is van hout, ook in de slaapkamers.

Faciliteiten:
De meeste faciliteiten zijn op het textielgedeelte Fuussekaul:
– Supermarkt, café en restaurant
– Fietsverhuur en WIFI tegen betaling
– Kapsalon en fitnessruimte tegen betaling
– Pinautomaat (550 meter)
– Beachvolleybalveld en klimparcours
– Bushalte voor de deur
– Minigolf en indoorspeeltuin
– Wasserette tegen betaling

Ontspanning:
– Verwarmd zoetwater binnenzwembad
– Sauna en stoombad   NIEUW open in het weekend
– Koudwaterdompelbad NIEUW open in het weekend
– 2 jeu de boules banen, reuze schaakbord en speeltuin
– Grote trampoline, kampvuurplaats en WIFI tegen betaling.

Met eigen auto:
Vanaf Utrecht is het circa 325 kilometer rijden naar Camping de Reenert.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het hele pakket.

Niet al te ver van Nederland gelegen, dus heerlijk om een weekendje of weekje weg te gaan, ligt Luxemburg. Luxemburg grenst aan België, Frankrijk en Duitsland en is 2.587 m2 groot. Het heeft ongeveer 505.800 inwoners, waarvan een groot deel oorspronkelijk uit een van de buurlanden komt. Een grote meerderheid van de bevolking van Luxemburg is katholiek. Het noorden van Luxemburg wordt de Ösling genoemd en maakt onderdeel uit van de Ardennen. Het gebied bestaat uit beboste bergen, heuvels en rivierdalen. Burgplatz is een bekende berg en de Kneiff is de hoogste (560 meter). Er zijn verscheidene natuurparken in het noorden: Duits-Luxemburgse Natuurpark, Natuurpark Our en het Natuurpark Obersauer. Het zuidelijke deel van het land, het Gutland, is heuvelachtig en er wonen meer mensen. Er zijn verschillende regio’s: Het Luxemburgs Plateau is een vlakke zandsteenformatie, waarop de hoofdstad van het land gelegen is. Klein Zwitserland (met het Mullerthal) is een rotsachtig terrein met dichte bossen en vormt een toeristische trekpleister. Hier bevindt zich een bekende waterval, de Schiessentümpel. Schengen is een klein stadje dat in het drielandenpunt van Luxemburg, Duitsland en Frankrijk ligt. Het herkenningspunt van de stad is de St. Marcustoren, die hoog boven de wijnranken van de Markusberg uitsteekt.
De wijnbouw vindt plaats langs de zuidoostgrens van het land. Het zijn overwegend lichte, frisse witte zomerwijnen.
Ook kunt u in de hoofdstad Luxemburg en in de pittoreske stadjes die hier liggen veel beleven.

Specialiteiten: 
De Franse keuken met Duitse invloeden zijn terug te vinden in de Luxemburgse keuken. Er zijn weinig echte specialiteiten van het land zelf.

Drinken:
Luxemburg is rijk aan wijnvelden en heeft ook proeverijen. Het zijn overwegend lichte en frisse zomerwijnen.

Taal:
Er worden drie officiële talen gesproken, namelijk Duits, Frans en Luxemburgs. Luxemburgs is een taal die aan het Duits is verwant.

Munteenheid:
De munteenheid is de euro. Verder is het prijsniveau ongeveer hetzelfde als het prijsniveau in Nederland.

Klimaat:
Luxemburg heeft over het algemeen net als Nederland en België een gematigd zeeklimaat, maar omdat het land door de Ardennen wordt beschut, ligt het klimaat iets meer tussen een gematigd zeeklimaat en een zwak continentaal klimaat in.

 

               
 Klimaattabel Luxemburg              
  apr mei jun jul aug sep okt
 Gemiddelde temperatuur 13 18 21 23 22 19 14
 Gemiddeld aantal uren zon per dag 6 7 7 8 7 5 3
 Gemiddeld aantal dagen neerslag 16 16 15 13 15 14 16
               
               

 

Mobilhome Lodge

2-4 personen, circa 40 m² + overdekt terras op het zuiden

Mobilhome Ardennen

2-6 personen, circa 38 m²

Comfort kampeerplaats

 

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10.00-14.00 uur

 

Reisorganisatie Internatuur