Bestemming: Corsica, Frankrijk
Reisduur (vanaf): 7 dagen

Club Corsicana ligt aan een heerlijk zandstrand met zijn mogelijkheden tot het beoefenen van de vele watersporten die worden aangeboden. Het strand loopt langzaam af in de zee, wat ideaal is voor kinderen.

 

Prijzen of stel een vraag

Tussen de plaatsen Moriani en Aleria ligt het naturistendorp Club Corsicana. Het ligt 46 km van Bastia af. De 140 rijtjesbungalows en 50 vrijstaande bungalows liggen verscholen tussen MClub Corsicanaacchias en Eucalyptusbomen, de typische begroeiing van Corsica.

Club Corsicana ligt aan een heerlijk zandstrand met zijn mogelijkheden tot het beoefenen van de vele watersporten die worden aangeboden. Het strand loopt langzaam af in de zee, wat ideaal is voor kinderen.

De woningen zijn allen zeer eenvoudig en over het algemeen in rijtjes gebouwd en hebben een eigen terras met tuinset. De woningen met een M ervoor hebben een mezzanine. Dat is een zoldertje met steile trap en 2 bedden. De MC1 Standaard en MC2 Standaard zijn in het bezit van particulieren en daarom iets duurder.

Faciliteiten:
– Supermarkt
– Restaurant
– Wasserette
– Bibliotheek
– TV-kamer
– Wagen met bio producten

In het hoogseizoen:
– Strandgrill en strandbar
– Pizzeria
– Filmclub, kinderclub (Duits)

Tegen betaling:
– Kluisjes
– Parasols en ligstoelen
– Internet
– Sauna
– Massage
– Zeilschool, duikschool
– Surfplanken, boten, kajaks, catamarans
– Wandel- en mountainbiketochten
– Excursies

Ontspanning:
– Beachvolleybal
– Gymnastiek en Yoga

Per auto:
Club Corsicana is circa 1530 km van Utrecht. Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Corsica te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Corsica zijn van goede kwaliteit, maar er zijn geen snelwegen. Om met eigen auto naar Corsica te gaan dient u met de boot over te steken in Frankrijk of Italië. In deze landen dient u tol te betalen. Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk, dus ook in Corsica, is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto. Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Met de boot:
Internatuur bemiddelt voor Corsica Ferries. U kunt oversteken bij Toulon, Nice en Marseille in Frankrijk en Savona of Livorno in Italië. De prijzen veranderen dagelijks, vraag ons dus om een offerte.

Met het vliegtuig:
Vliegtijd ongeveer 2 uur. Er zijn mogelijkheden met Transavia om vanaf Rotterdam/The Hague airport op maandag en vrijdag te vliegen naar Bastia.

Vanwege de afstanden naar de accommodaties raden wij u aan om een huurauto er bij te nemen. Wij bemiddelen voor Flexible Auto’s en Sunny Cars.

Informatie over de vlucht en de autohuur kunt u bij ons opvragen.

Corsica:
Corsica ligt in de Middellandse Zee, op slechts 80 kilometer van de Italiaanse kust en op maar 12 kilometer van Sardinië, maar hoort wel degelijk bij Frankrijk. Met een maximale breedte van 85 km en een lengte van 185 km is het het op 3 na grootste eiland in de Middellandse zee. Het “Île de Beauté”, zoals Corsica door de Fransen genoemd wordt, is een eiland van tegenstellingen. Ruwe klippen vindt men in het westen. Kilometers lange zandstranden omzomen het eiland in het oosten. Daarachter beginnen de akkers en de wijngaarden. Deze strekken zich uit tot aan de voet van de bergen, die in het binnenland overgaan in een hoogmassief, wat grotendeels wordt gevormd door een beschermd natuurgebied. Citadellen, kerken, kastelen en burchten getuigen van een bewogen geschiedenis. Typisch voor Corsica is de schitterende plantenwereld, die bestaat uit meer dan 70 verschillende soorten die in het Middellandse Zeegebied en in de Alpen voorkomen. Hieronder bevinden zich zeldzame orchideeën en cactussen en natuurlijk de Macchia die in het voorjaar heerlijk ruikt.

Specialiteiten:
De Corsicaanse wijn is zeker het proberen waard. Meer dan 2000 jaar geleden hebben de oude Grieken wijngaarden aangeplant, omdat hier de bodem en het klimaat uitstekend zijn.

Taal:
De officiële taal in Corsica, onderdeel van Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Corsica is onderdeel van Frankrijk en maakt deel uit van de Europese Unie en u kunt hier ook met de euro betalen. Vrijwel alle pasjes om mee te pinnen worden geaccepteerd. Creditcards worden ook geaccepteerd.

Klimaat:
Corsica heeft een mediterraan klimaat. Het eiland biedt u een lange zomer aan, waarbij de zee aangenaam van temperatuur en niet te koud is om eventueel te duiken.

             
 Klimaattabel Corsica              
 

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

 Gemiddelde temperatuur

17

20

24

25

26

23

18

 Gemiddeld aantal uren zon per dag

8

9

11

12

11

9

8

 Gemiddeld aantal dagen neerslag

9

9

4

1

2

6

10

 Gemiddelde temperatuur zeewater 15 16 20 23 24 22 20

 

Aanbieding:

  • 14=10: aankomst voor 24/05 2023 of na 08/09 2023.
  • 21=14: aankomst voor 24/05 2023 of na 03/09 2023.
  • 42=28: aankomst voor 27/05 2023 of na 18/08 2023 (geldt niet op categorie MC5).
C1/MC1 Standaard

Geschikt voor 1-2 personen.

C2/MC2 Standaard

Geschikt voor 2-4 personen.

MC1 Standaard+

Geschikt voor 1-2 personen.

MC2 Standaard+

Geschikt voor 2-4 personen.

MC4 Standaard

Geschikt voor 2-5 personen.

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10.00-14.00 uur

 

Reisorganisatie Internatuur