Bestemming: Corsica, Frankrijk
Reisduur (vanaf): 7 dagen

Op 50 km afstand van Bastia ligt Bagheera op een prachtige locatie omgeven door eucalyptusbomen aan de rand van een rustige baai. een stukje ongerepte natuur dicht bij de zee, geschikt voor zwemliefhebbers.

 

 

Prijzen of stel een vraag

Op 50 km afstand van Bastia ligt Bagheera op een prachtige locatie omgeven door eucalyptusbomen aan de rand van een rustige baai.

Een stukje ongerepte natuur dicht bij de zee, geschikt voor zwemliefhebbers.

De woningen zijn allemaal voorzien van een overdekt terras, een volledig uitgeruste keuken en een badkamer met douche en toilet. Per woning zijn er twee ligbedden. De woningen liggen circa 50 tot 200 meter van zee.

Aan de rechterkant zijn foto’s van een aantal type accommodaties te vinden. Er zijn zowel villa’s, chalets, mini villa’s en mobilhomes. Het is ook mogelijk om een parkeerplaats te boeken.

Klik hier om een uitgebreide omschrijving met foto’s van alle accommodaties te lezen.

Faciliteiten:
– Panoramarestaurant (15 mei – 30 sept)
– Zelfbedieningswinkel (15 mei – 30 sept)
– Strandbar
– Pizzeria
– Sauna
– Tennisbanen
– Schaakspel
– Dansavonden
– Sportactiviteiten waaronder volleybal
– Mini club

Tegen betaling:
– Kluisjes
– Parasols en ligstoelen
– Wasmachine en droger
– Bedlinnen € 6 per persoon per week (verplicht)
– Handdoeken
– Fietsverhuur
– Massage
– Internet of Wifi bij het restaurant

Per auto:
Bagheera is circa 1535 km van Utrecht. Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Corsica te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Corsica zijn van goede kwaliteit, maar er zijn geen snelwegen. Om met eigen auto naar Corsica te gaan dient u met de boot over te steken in Frankrijk of Italië. In deze landen dient u tol te betalen. Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk, dus ook in Corsica, is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto. Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Met de boot:
Internatuur bemiddelt voor Corsica Ferries. U kunt oversteken bij Toulon, Nice en Marseille in Frankrijk en Savona of Livorno in Italië. De prijzen veranderen dagelijks, vraag ons dus om een offerte.

Met het vliegtuig:
Vliegtijd ongeveer 2 uur. Er zijn mogelijkheden met Transavia om vanaf Rotterdam/The Hague airport op maandag en vrijdag te vliegen naar Bastia.

Autohuur:
Aangezien wij geen transfer kunnen aanbieden, adviseren wij u een auto te huren. Wij bemiddelen voor Flexible Auto’s en Sunny Cars.

Informatie over de vluchtdagen en de autohuur kunt u bij ons opvragen.

Corsica:
Corsica ligt in de Middellandse Zee, op slechts 80 kilometer van de Italiaanse kust en op maar 12 kilometer van Sardinië, maar hoort wel degelijk bij Frankrijk. Het “Île de Beauté”, zoals Corsica door de Fransen genoemd wordt, is een eiland van tegenstellingen. Ruwe klippen vindt men in het westen. Kilometers lange zandstranden omzomen het eiland in het oosten. Daarachter beginnen de akkers en de wijngaarden. Deze strekken zich uit tot aan de voet van de bergen, die in het binnenland overgaan in een hoogmassief, wat grotendeels wordt gevormd door een beschermd natuurgebied. Citadellen, kerken, kastelen en burchten getuigen van een bewogen geschiedenis. Typisch voor Corsica is de schitterende plantenwereld, die bestaat uit meer dan 70 verschillende soorten die in het Middellandse Zeegebied en in de Alpen voorkomen. Hieronder bevinden zich zeldzame orchideeën en cactussen en natuurlijk de Macchia die in het voorjaar heerlijk ruikt.

Specialiteiten:
De Corsicaanse wijn is zeker het proberen waard. Meer dan 2000 jaar geleden hebben de oude Grieken wijngaarden aangeplant, omdat hier de bodem en het klimaat uitstekend zijn.

Taal:
De officiële taal in Corsica, onderdeel van Frankrijk, is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Corsica is onderdeel van Frankrijk en maakt deel uit van de Europese Unie en u kunt hier ook met de euro betalen. Vrijwel alle pasjes om mee te pinnen worden geaccepteerd. Creditcards worden ook geaccepteerd.

Klimaat:
Corsica heeft een mediterraan klimaat. Het eiland biedt u een lange zomer aan, waarbij de zee aangenaam van temperatuur en niet te koud is om eventueel te duiken.

       
 Klimaattabel Corsica       
 aprmeijunjulaugsepokt
 Gemiddelde temperatuur17202425262318
 Gemiddeld aantal uren zon per dag8911121198
 Gemiddeld aantal dagen neerslag99412610
 Gemiddelde temperatuur zeewater15162023242220

 

Type CNG gerenoveerd

Geschikt voor 2-4 personen. Oppervlakte circa 32 m².

Chalet Prestige

Geschikt voor 2-4 personen. Oppervlakte circa 40 m².

Type B gerenoveerd

Geschikt voor 2-4 personen. Oppervlakte circa 60 m².

Type BS

Geschikt voor 2-4 personen. Oppervlakte circa 40 m².

Kampeerplaats

U kunt ook kamperen bij Bagheera.

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.