Bestemming: Ada Bojana
Reisduur (vanaf): 5 dagen

Ada Bojana is een schiereiland in Montenegro. Er zijn drie luchthavens waar je heen kan vliegen om er te komen, te weten de hoofdstad Podgorica en Tivat in Montenegro en Tirana in Albanië. Ada betekent riviereiland in het Montenegrijns. Het eiland is ontstaan door een rivierdelta in de rivier Bojana.

Prijzen of stel een vraag

Ada Bojana ligt direct aan zee in Montenegro.

De dichtstbijzijnde luchthaven is Podgorica in Montenegro, circa 1 uur en 40 minuten rijden. Tivat is ook een mogelijke mogelijke aanvlieghaven in Montenegro (circa 2 uur rijden) om dit hotel te bezoeken. Een derde mogelijkheid is om naar Tirana in Albanië te vliegen, daar een huurauto te nemen en circa 2,5 uur te rijden.

Wij zijn van 8-11 juni 2024 zelf gaan kijken bij Ada Bojana. Het bestaat al sinds 1973 en heeft onlangs wat renovatie gehad, vandaar dat we het wilden zien, want het stond bekend als zeer eenvoudig hotel. Het ligt aan het 3-kilometer lange naaktstrand, op het schiereiland Ada Bojana, dat circa  4,8 km2 heeft. Het eiland is op een ongebruikelijke manier ontstaan. Volgens een legende zonk het schip “Merito” in de 19e eeuw aan de monding van de rivier de Bojana. Omdat het niet mogelijk was overeenstemming te bereiken over de wijze waarop het schip uit de zee zou worden getrokken, bleef het schip voor altijd „veroverd“. Het wrak raakte geleidelijk bedekt met zand, waardoor er een eiland ontstond. Langs de rivier de Bojana vindt u een scala aan authentieke vissershuisjes en sfeervolle restaurants waar traditioneel gevangen vis wordt geserveerd.

Ada Bojana is met name geschikt voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Het heeft door de ligging soms spectaculaire zonsondergangen.

Ada Bojana kent drie soorten accommodaties: Bungalow type A (180 kamers, waarvan een aantal gerenoveerd), type B (46 kamers) en type L (70 kamers), waarvan ook een aantal gerenoveerd. Voor zeezichtkamers betaal je 10% extra. Er is ook een naturistencamping. De niet-gerenoveerde woningen zijn simpel ingericht, maar worden wel goed schoon gehouden. De bedden vonden wij prettig liggen. Er is een TV, maar die werkt niet altijd en er is geen Nederlandse televisie. WIFI is bij de receptie en het restaurant gratis verkrijgbaar. Bij de woningen is niet altijd WIFI te krijgen.

De woningen worden aangeboden op basis van halfpension. Het ontbijt en diner worden geserveerd in buffetvorm en u kunt kiezen uit diverse gerechten. Het eten is wel eenvoudig, maar de prijs/kwaliteit verhouding vonden wij goed.

Type A, circa 25m2
Kamer met 2-persoonsbed (160×200 cm) op de begane grond of 1e verdieping, gemakkelijke stoel of bank, 3e bed soms, minikoelkast, internetverbinding alleen in de buurt van de receptie of de restaurants, wel gratis WIFI, airco,  badkamer met douche, toilet en wastafel, klein balkon of terras met meubilair. Degene gelegen op het Zuiden en Zuidwesten kijken uit op het naaktstrand en degene gelegen op het Westen kijken op de pittoreske monding van de Bojanarivier en de uitgestrekte zee. Voor zeezicht betaal je wel extra. Het is een eenvoudige

Type A gerenoveerd, circa 25m2
Kamer met 2-persoonsbed (160×200 cm) op de begane grond of 1e verdieping, SAT. TV (geen NL, TV is iets groter maar er is niet altijd verbinding), gemakkelijke stoel of bank, 3e bed soms, koelkast, internetverbinding alleen in de buurt van de receptie of de restaurants, wel gratis WIFI, airco,  badkamer met douche, toilet en wastafel, klein balkon of terras met meubilair. Degene gelegen op het Zuiden en Zuidwesten kijken uit op het naaktstrand en degene gelegen op het Westen kijken op de pittoreske monding van de Bojanarivier en de uitgestrekte zee.

Type B
Dit zijn houten bungalows die wij niet gaan aanbieden. Ze zien er van buiten grappig uit, maar op de begane grond is een douche met toilet uit de jaren zeventig, heel klein en dan via een steile houten ronde trap gaat u naar de eerste verdieping waar de slaapkamer zich bevindt. Ze hebben wel airco en een minikoelkastje. Maar het is heel vervelend als je ’s nachts naar de wc die trap af moet. Het terrasje buiten is van stoeptegel die niet altijd gelijk ligt en een klein rond tafeltje en 2 ongemakkelijk zittende stoelen.

Type L, LUX, circa 35m2
Kamer met 2-persoonsbed (160x200cm), er kan een bed voor een 3e persoon bijgezet worden, goed voor gezinnen met kinderen. Verder aanwezig een minikoelkast, TV (geen NL), airco, badkamer met douche, toilet en wastafel. Buiten ruim terras. Bij sommige woningen stap je de deur uit en sta je al bijna op het strand.

Type L, LUX gerenoveerd, circa 35 m2
Kamer met twee keer een 2-persoonsbed (160x200cm), goed voor gezinnen met kinderen. Verder aanwezig een koelkast, grote TV (geen NL), airco, mooi gerenoveerde badkamer met douche, toilet en wastafel. Buiten ruim terras. Bij sommige woningen stap je de deur uit en sta je al bijna op het strand.

 

– Restaurant met ochtend- en avondbuffet.
– Twee restaurants aan het strand.
– Kinderanimatieprogramma in het hoogseizoen.
– Speeltuin voor kinderen.
– Voetballen.
– (Beach)volleybal.
– Tafeltennis.
– Basketbal.
– Paardrijden.
– Zeilen in het hoogseizoen.
– Windsurfen, Kitesurfen en surfen in het hoogseizoen.
– Yoga in het hoogseizoen.
– Fietsen en wandelen.

 

Per auto:
Als u per auto naar Ada Bojana zou willen rijden zult u een trip maken van 2052 kilometer. U zult rijden via de landen: Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Montenegro. Let erop dat u een vignet aanvraagt voor de landen Oostenrijk en Slovenië. U zult via deze route ook een trip moeten maken met de veerboot.

Met het vliegtuig:

De dichtstbijzijnde luchthaven is Podgorica in Montenegro, circa 1 uur en 40 minuten rijden. Tivat is ook een mogelijke mogelijke aanvlieghaven in Montenegro (circa 2 uur rijden) om dit hotel te bezoeken. Een derde mogelijkheid is om naar Tirana in Albanië te vliegen, daar een huurauto te nemen en circa 3 uur te rijden. U moet bij de grens wel voor € 15 (maximaal 15 dagen) een groene kaart kopen, want anders is de auto niet verzekerd in Montenegro. Dit geldt ook als je vliegt op Dubrovnik, Kroatië en daar de grens overgaat. Vanuit Dubrovnik is het circa 3,5 uur rijden. Alles hangt natuurlijk wel af van hoe druk het bij de grensovergang is.

Informatie over de vluchtdagen en de autohuur kunt u bij ons opvragen.

Montenegro is een land op de Balkan aan de Adriatische Zee tegenover Italië. Het grenst aan de landen Kroati”, Bosnië en Herzegovina, Servië, Kosovo en Albanië. De hoofdstad is Podgorica. Montenegro heeft circa 610.000 inwoners, waarvan er circa 170.000 in de hoofdstad Podgorica wonen. De oppervlakte van het land is circa 13.812 km2.

Vroeger was Montenegro onderdeel van Joegoslavië en sinds 2006 is het een zelfstandige staat.

Taal:
In Montenegro spreekt de bevolking Montenegrijns. De taal heeft 32 letters in het alfabet en het is eigenlijk een dialect. Het is sterk verwant aan het Servisch, Bosnisch en Kroatisch. In Montenegro wordt zowel het Latijnse schrift als het cyrillische schrift gebruikt.Vaak kunt u ook met Engels of Duits terecht.

Munteenheid:
Montenegro heeft geen eigen munteenheid. U kunt hier met de Euro betalen.
Vrijwel alle pasjes om mee te pinnen worden geaccepteerd. Creditcards worden ook geaccepteerd.

Klimaat:
Montenegro ligt aan de Adriatische kust en Ada Bojana heeft daardoor een Mediterraan klimaat. Montenegro behoort tot de natste landen van Europa, maar aan de kust valt beduidend minder neerslag dan de berggebieden in het binnenland. November tot april zijn de natste maanden.

                         
Klimaattabel Montenegro
                       
  jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Gemiddelde temperatuur maximaal 8 9 13 17 22 25 29 29 25 20 14 9
Gemiddeld aantal uren zon per dag 4 4 5 6 8 9 11 10 8 6 4 3
Gemiddeld aantal dagen neerslag 13 12 13 13 11 9 6 7 9 10 14 14
Gemiddeld temperatuur zeewater 14 14 14 15 18 21 24 25 23 20 17 15

 

 

 

 

 

Bron: Klimaatinfo.nl

Prijzen zijn op aanvraag!

ADA BOJANA
Hotelkamer type A

Geschikt voor 1-3 personen. Oppervlakte circa 25 m².

Ada Bojana Type A gerenoveerd
Hotelkamer type A gerenoveerd

Geschikt voor 1-3 personen. Oppervlakte circa 25 m².

Ada Bojana Type L standaard
Hotelkamer Type Luxe

Geschikt voor 1-3 personen. Oppervlakte circa 35 m².

ADA BOJANA
Hotelkamer Type Luxe gerenoveerd

Geschikt voor 1-4 personen. Oppervlakte circa 35 m².

Populaire bestemmingen

Alle accommodaties zijn persoonlijk door ons bezocht. Wij helpen u graag bij uw keuze!

ADA BOJANA

Ada Bojana

Villa Sabina

Villa Sabina

Casa del Palo

Casa del Palo

Appartement Luna

Appartement Luna

Origan Village

Origan Village

Cortijo Naturista con Vistas

Cortijo Naturista con Vistas

Casa Los Olivos Vista

Casa Los Olivos Vista

La Tuquette

La Tuquette

Finca Candelaria

Finca Candelaria

Domaine Alicia

Domaine Alicia

Corsica Natura

Corsica Natura

Finca Soñada

Finca Soñada

Lagun Sunset Resort All Natural

Lagun Sunset Resort All Natural

Castillo de Papagayo type 1

Castillo de Papagayo type 1

Sea Nat

Sea Nat

Rosenfelder Strand

Rosenfelder Strand

Quinta do Maral

Quinta do Maral

Samonatura

Samonatura

Monte Naturista O Barao

Monte Naturista O Barao

Casa Ronda

Casa Ronda

Valalta

Valalta

Cypress Cove

Cypress Cove

Magnolias Natura

Magnolias Natura

Parque Vacacional Eden

Parque Vacacional Eden

Villa Blanca

Villa Blanca

Monte Marina

Monte Marina

El Templo del Sol

El Templo del Sol

El Portus

El Portus

El Zorro

El Zorro

Hotel Vera Playa Club

Hotel Vera Playa Club

Costa Natura

Costa Natura

Almanat

Almanat

Euronat

Euronat

Aphrodite Village

Aphrodite Village

Club Oasis

Club Oasis

Origan Village

Origan Village

Creuse Nature

Creuse Nature

La Chiappa

La Chiappa

Riva Bella

Riva Bella

Bagheera

Bagheera

Club Corsicana

Club Corsicana

U Furu

U Furu

Hotel Vritomartis

Hotel Vritomartis

Koversada

Koversada

Ulika

Ulika

Solaris

Solaris

Le Betulle

Le Betulle

Pizzo Greco

Pizzo Greco

Terme Banovci

Terme Banovci

De Reenert

De Reenert

La Sablière

La Sablière

Casa de Cinco Hermanos

Casa de Cinco Hermanos

La Gagère

La Gagère

Sun Eden

Sun Eden

Glen Eden Sun Club

Glen Eden Sun Club

Bunculuka

Bunculuka

Laguna Del Sol

Laguna Del Sol

Bare Oaks

Bare Oaks

Domaine Laborde

Domaine Laborde

Lake Como, Florida

Lake Como, Florida

Payabay, Roatán Island, Honduras

Payabay, Roatán Island, Honduras

Lavinia Naturist Resort

Lavinia Naturist Resort

Le Colombier

Le Colombier

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

 

Reisorganisatie Internatuur