Domaine Alicia, dichtbij strand van Corsica Natura

Bestemming: Corsica, Frankrijk
Reisduur (vanaf): 7 dagen

Domaine Alicia ligt 2 minuten rijden met de auto van het mooie zandstrand bij Corsica Natura. Dat strand loopt langzaam af in de zee, wat ideaal is voor kinderen. U kunt uw auto gratis parkeren bij Corsica Natura om naar het strand te gaan.

 

Prijzen of stel een vraag

Tussen de plaatsen Moriani en Aleria ligt het 40 hectare grootte landgoed Domaine Alicia met 5 villa’s, waarvan er 4 verhuurd worden op dit moment. Het ligt 46 km van Bastia af. De accommodaties liggen geheel vrij en hebben allemaal een eigen zwembad. Het is slechts 2 minuten rijden met de auto naar het naaktstrand bij Corsica Natura.

Domaine Alicia is van dezelfde eigenaren als Corsica Natura, dataan een heerlijk zandstrand ligt. Het strand loopt langzaam af in de zee, wat ideaal is voor kinderen. U kunt een hele lange blote strandwandeling maken, helemaal tot aan Bagheera, langs Tropicana en Club Corsicana, allemaal blootlocaties.

Domaine Alicia is een landgoed van circa 40 hectare met 5 villa’s. Vier villa’s worden verhuurd en alleen voor minimaal 1 week. Het ligt dichtbij Corsica Natura, slechts 2 minuten rijden met de auto. Corsica Natura ligt aan een mooi zandstrand en hier kunt u gratis uw auto parkeren om gebruik te maken van het strand. Iedere morgen is er een kleine schoonmaak in de villa, zoals op een hotelkamer van juni tot september.

Transfer (naar Bastia Airport) kunnen we regelen, lakens, handdoeken en eindschoonmaak zijn bij de prijs inbegrepen. De supermarkt, een grote Leclerqc is een paar minuten rijden.

Alle villa’s hebben een jaccuzzi, buitendouche, zwembad en tafeltennistafel. Er zijn ligbedden om het zwembad heen, er is een barbecue en een privé-parkeerplaats. De WIFI is gratis en op de TV ontvangt u BVN.

Villa A Sulana 4-8 personen
Villa van circa 100m2 op een omheind terrein van circa 1500 m2. De villa heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers, een berging en een volledig uitgerustte keuken die uitkomt in een grote woonkamer met open haard. Buiten is een terras van circa 90 m2 met een barbecue. Het zwembad is een verwarmd zwembad.

Villa A Suara 6-10 personen
Villa van circa 120 m2 met 4 slaapkamers die elk een eigen badkamer hebben. De woonkamer is circa 60m2 en heeft een Amerikaanse keuken, er is ook een berging. Buiten omheind terrein, zwembad ligt iets lager en u heeft een overdekt terras. Het zwembad is niet verwarmd.

Villa L’Alivu 4-10 personen
Charmante traditionele villa van circa 130 m2 met 4 slaapkamers en 2 badkamers. De woonkamer is circa 50m2, er is een volledig uitgeruste keuken en berging. Het zwembad is overdekt met een transparante overkapping die in de zomer opzij geschoven kan worden, maar hierdoor kunt u wel het hele jaar door zwemmen. Het is uiteraard een verwarmd zwembad.

Villa Via Ferrata 6-12 personen
Traditioneel charmante villa van circa 130 m2 met 4 grote slaapkamers en 3 badkamers, grote woonkamer van circa 60 m2, volledig uitgeruste keuken en een berging. Volledig omheind terrein dat aan het huis grenst van circa 1000m2. Het zwembad is niet verwarmd.

 

Faciliteiten:
– Jaccuzzi
– Tafeltennistafel
– Zwembad bij iedere villa
– Speeltuintje bij Villa A Sulana en Villa A Suara
– Naaktstrand op 2 minuten rijden met de auto
– (Overdekt) terras met barbecue

Per auto:
Domaine Alicia is circa 1530 km van Utrecht. Een auto (of huurauto) is een goede manier om door Corsica te reizen en handig voor als je iets afgelegen plekken wilt bezoeken. De wegen in Corsica zijn van goede kwaliteit, maar er zijn geen snelwegen. Om met eigen auto naar Corsica te gaan dient u met de boot over te steken in Frankrijk of Italië. In deze landen dient u tol te betalen. Verder dient u in bezit zijn van Internationale Verzekeringsbewijzen oftewel de groene kaart als u met eigen auto gaat. In Frankrijk, dus ook in Corsica, is het verplicht om een alcoholtester te hebben in de auto. Een Nederlands rijbewijs volstaat, een internationaal rijbewijs is dus niet noodzakelijk.

Met de boot:
Internatuur bemiddelt voor Corsica Ferries. U kunt oversteken bij Toulon, Nice en Marseille in Frankrijk en Savona of Livorno in Italië. De prijzen veranderen dagelijks, vraag ons dus om een offerte.

Met het vliegtuig:
Er zijn mogelijkheden met Transavia om vanaf Rotterdam naar Bastia te vliegen. Vanaf Düsseldorf kunt u naar Bastia vliegen met Eurowings. Mocht u het niet erg vinden om over te stappen, dan is het mogelijk om naar Bastia te vliegen vanaf zowel Amsterdam, Brussel als Düsseldorf. Vanwege de afstanden naar de accommodaties raden wij u aan om een huurauto er bij te nemen. Informatie over de vluchtdagen en de autohuur kunt u bij ons opvragen.

Corsica:
Corsica ligt in de Middellandse Zee, op slechts 80 kilometer van de Italiaanse kust en op maar 12 kilometer van Sardinië, maar hoort wel degelijk bij Frankrijk. Met een maximale breedte van 85 km en een lengte van 185 km is het het op 3 na grootste eiland in de Middellandse zee. Het “Île de Beauté”, zoals Corsica door de Fransen genoemd wordt, is een eiland van tegenstellingen. Ruwe klippen vindt men in het westen. Kilometers lange zandstranden omzomen het eiland in het oosten. Daarachter beginnen de akkers en de wijngaarden. Deze strekken zich uit tot aan de voet van de bergen, die in het binnenland overgaan in een hoogmassief, wat grotendeels wordt gevormd door een beschermd natuurgebied. Citadellen, kerken, kastelen en burchten getuigen van een bewogen geschiedenis. Typisch voor Corsica is de schitterende plantenwereld, die bestaat uit meer dan 70 verschillende soorten die in het Middellandse Zeegebied en in de Alpen voorkomen. Hieronder bevinden zich zeldzame orchideeën en cactussen en natuurlijk de Macchia die in het voorjaar heerlijk ruikt.

Specialiteiten:
De Corsicaanse wijn is zeker het proberen waard. Meer dan 2000 jaar geleden hebben de oude Grieken wijngaarden aangeplant, omdat hier de bodem en het klimaat uitstekend zijn.

Taal:
De officiële taal in Corsica, onderdeel van Frankrijk is Frans. In elke regio spreekt men wel zijn eigen dialect. In het toeristengebied kunt je als toerist terecht met Engels.

Munteenheid:
Corsica is onderdeel van Frankrijk en maakt deel uit van de Europese Unie en u kunt hier ook met de euro betalen. Vrijwel alle pasjes om mee te pinnen worden geaccepteerd. Creditcards worden ook geaccepteerd.

Klimaat:
Corsica heeft een mediterraan klimaat. Het eiland biedt u een lange zomer aan, waarbij de zee aangenaam van temperatuur en niet te koud is om eventueel te duiken.

             
 Klimaattabel Corsica              
  apr mei jun jul aug sep okt
 Gemiddelde temperatuur 17 20 24 25 26 23 18
 Gemiddeld aantal uren zon per dag 8 9 11 12 11 9 8
 Gemiddeld aantal dagen neerslag 9 9 4 1 2 6 10
 Gemiddelde temperatuur zeewater 15 16 20 23 24 22 20

 

Villa A Sulana

Geschikt voor 2-8 personen.

Villa A Suara

Geschikt voor 2-10 personen.

Villa L’Alivu

Geschikt voor 2-10 personen.

Villa Via Ferrata

Geschikt voor 2-12 personen.

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10.00-14.00 uur

 

Reisorganisatie Internatuur