Costa Natura Singlereis

Bestemming: Spanje
Reisduur: 14 dagen

Costa Natura is een gezellig vakantiecomplex met meer dan 190 appartementen en studio’s, elk met een eigen terras gelegen aan de zuidkust van Spanje. Het is het eerste officiële naturistenpark op het Spaanse vasteland en heeft een officieel naturistenstrand. De witte appartementen op verschillende verdiepingen liggen in een mooie aangelegde tuin op een heuvel.

De singlereis is van 2 oktober tot en met 16 oktober 2024. 

 

Stel een vraag

De singlereis in het najaar van 2024 gaat naar Costa Natura, Spanje.

We hebben dit keer gekozen voor een wat actievere singlereis. Dat houdt in dat het geschikt is voor mensen die minimaal 5 kilometer over ongelijk terrein kunnen wandelen. We gaan namelijk naar El Caminito del Rey (“Het Koningspaadje”). Zie bij de excursiedag de uitleg. Daarnaast is er ook een fietstocht door Estepona inclusief een drankje en tapas. Costa Natura ligt circa 4,5 km buiten Estepona, dus als je op je vrije dag dit leuke dorpje wilt bezoeken, dan is dat een leuke wandeling. Eventueel is het mogelijk om over het strand daar naartoe te lopen.

Costa Natura ligt aan de Costa del Sol. Estepona is een authentieke, maar ook bijzonder mooie stad. Niet voor niets wordt deze plaats ook wel ‘de parel van de Costa del Sol’ genoemd. Er is een zee van bloemen, maar er zijn ook vele bijzondere muurschilderingen, de zogenaamde Murals. Ook in Costa Natura zijn muurschilderingen gemaakt door de Nederlandse Lisa die zich in Estepona gevestigd heeft.

Estepona heeft een ruime boulevard met een  grote voetgangerszone. Van origine is Estepona een vissersplaatsje en dat kun je nog aan alles merken. In het haventje aan de westkant is Estepona Marina waar vissers hun boten aanmeren. Op de menu-kaarten vind je hier veel verse vis en zeevruchten. Het is heerlijk struinen door de authentieke straatjes, die soms vlak zijn, maar ook flinke kuitenbijters kennen. Maar als je eenmaal boven bent, word je vaak getrakteerd op één of andere enorme muurschildering.

Accommodatie

Costa Natura heeft veel verschillende accommodaties, niet één is identiek aan een andere. We hebben 26 woningen in optie staan. Costa Natura werkt met een sterrensysteem. Een ster staat voor gerenoveerd, zeezicht of airconditioning aanwezig.

Appartement A2 bestaat uit 2 geschakelde kamers, met keuken en sommige met een open verbinding.

Appartement A1 is een duplexwoning met boven een slaapkamer en beneden de woonkamer met keuken en soms een extra slaapkamer. De kamers kunnen een open verbinding hebben.

Appartement B heeft vaak 2 slaapkamers.

Faciliteiten:
• Restaurant (alleen lunch en diner)
• Winkel 500 meter buiten het complex
• Wifi aanwezig
• Schoonmaakservice 1 keer per week
• Wasserette € 2,- per gebruik

Ontspanning:
• Zwembad
• Sauna
• Overdekte jacuzzi
• Tafeltennis
• Kinderspeelplaats
• In de directe omgeving golf tegen betaling
• Diverse excursies bij de receptie te boeken
• Entertainment en workshops voor jong en oud

Een grote supermarkt is 500 meter verderop.

Programma

2 oktober          Vlucht van Rotterdam of Eindhoven naar Malaga, transfer naar Costa Natura van ongeveer een uur. Avondeten in Costa Natura.

3 oktober        Aangezien we gisteren pas ’s avonds aan zijn gekomen is het vandaag een vrije dag om Costa Natura een beetje te leren kennen.

4 oktober        Vanavond gaan we naar een Flamencoshow met diner in Estepona. Het is een wandeling van circa 5 kilometer, maar degene die liever met de lokale bus willen gaan kunnen dat ook doen.

5 oktober          Vandaag is er een vrije dag, maar bij voldoende belangstelling kunnen we gaan suppen in Estepona. Suppen is op een surfboard staan en met een peddel vooruitkomen. We wandelen dan weer naar Estepona of gaan met de lokale bus en huren dan een paar supboards à € 15 per uur. Dit is niet inclusief.

6 oktober           Er is vandaag markt in Estepona. We pakken de lokale bus (of wie wil mag lopen) en gaan naar Estepona. Er is een markt in de haven van 09.00-14.00 uur en op het ABC-plein van 10.00-14.00 uur. Daarna gaan we gezellig een klein hapje eten met z’n allen in Estepona.

7 oktober          Vandaag vast opladen voor morgen. Want morgen staan we vroeg op om naar El Caminito del Rey te rijden voor de wandeltocht door deze bijzondere kloof.

8 oktober           Excursie naar El Caminito del Rey. We vertrekken om 06.00 uur, dus het is vroeg dag en je moet geen last van hoogtevrees hebben voor deze excursie. De lunch is vandaag inclusief.

El Caminito del Rey (“Het Koningspaadje”) is een wandelpad dat loopt van Álora naar Campillos door de El Chorro-kloof. Het pad is 3 kilometer lang, maximaal
1 meter breed en bevindt zich 100 meter boven de rivier ‘El Chorro’ tegen de rotswanden aan. Het kan en mag alleen vanaf de noordelijke kant (de ingang) naar de zuidelijke kant (de uitgang) worden afgelegd. Zowel aan de noordelijke kant als aan de zuidelijke kant is de dichtstbijzijnde parkeerplaats voor auto’s en bussen 1 kilometer verderop, waardoor de totale wandeling over dit pad minimaal 5 kilometer wordt. Oorspronkelijk is dit pad gemaakt om goederen tussen de Choro watervallen en de Gaitanejo watervallen te transporteren voor de bouw en het onderhoud van de hydraulische centrales aan beide kanten van de watervallen. In 1921 gebruikte de koning Alfons XIII van Spanje dit pad om de dam Conde del Guadalhorce te openen en sindsdien werd dit pad bekend als el Caminito del Rey: het Koningspaadje. In maart 2015 is dit pad na een grote renovatie weer heropend.

9 oktober            Vandaag kunnen we bijkomen van de inspannende dag van gisteren op Costa Natura. Er is een sauna en jacuzzi, of misschien wil je wel een massage boeken.

10 oktober            Traditiegetrouw hebben we een naturistenboottocht en vandaag gaan we vier uur varen langs de kust van de Costa del Sol. Drank is inclusief, net als een BBQ-lunch. We worden om 09.00 uur aan het ontbijt verwacht en om 10.00 uur komt een bus ons ophalen bij de poort van Costa Natura. Eind van de middag zijn we weer terug op Costa Natura.

11 oktober         Vandaag kunnen we weer relaxen op Costa Natura. Inmiddels is iedereen wel bekend met de omgeving en kan er natuurlijk naar Estepona gewandeld worden. Via het strand is het een mooie wandeling. Maar je hebt ook de tijd om eindelijk even dat leuke boekje te lezen.

12 oktober         Vroeg opstaan vandaag, want om 08.30 uur worden we aan het ontbijt verwacht aangezien de bus ons om 09.40 uur op komt halen om naar de Engels Enclave Gibraltar te gaan. Vergeet dus vooral je paspoort of ID-kaart niet vandaag! De pond is het betaalmiddel in Gibraltar, maar je kan ook met de euro betalen.

Gibraltar is een Brits overzees gebied gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch Schiereiland. De voertaal in Gibraltar is Engels. De rots van Gibraltar is de belangrijkste bezienswaardigheid van het gebied en hier zijn ook (brutale) apen te vinden. Hier is een natuurreservaat waar de Britten een apenkolonie in stand gehouden hebben. Het zijn Berberapen die ook in Noord-Afrika voorkomen. De kolonie bestaat nu uit enige honderden dieren verdeeld over zes verschillende troepen en de meeste apen zijn erg mak. Volgens een legende blijft Gibraltar in Britse handen zolang er apen op de rots leven. Daarom worden de apen streng beschermd. Voeren van de apen is verboden, net als aaien.

13 oktober          Na het uitstapje van gisteren, mogen we vandaag weer relaxen op Costa Natura.

14 oktober          Het wordt een actieve dag vandaag. Er worden fietsen gebracht naar Costa Natura en we gaan Estepona per fiets ontdekken. Onder leiding van een gids gaan we het Mirador del Carmen en het Orchidarium bezoeken. We hebben een flesje water voor onderweg mee en na afloop is er een drankje met Tapa om de tour af te sluiten. Dan fietsen we terug naar Costa Natura, maar als dat teveel wordt, kan je er ook voor kiezen om de fiets in het centrum achter te laten en de lokale bus naar Costa Natura te nemen.

15 oktober          Het is alweer onze laatste dag in Spanje, want morgen vertrekt het vliegtuig terug naar Nederland. We kunnen Spanje natuurlijk niet verlaten zonder dat we Paëlla geproefd hebben à sterker nog, we gaan zelf helpen met het bereiden van de Paëlla. De kok geeft een demonstratie en wie wil mag helpen. Daarna gaan we lekker de Paëlla opeten met z’n allen en bouwen ten slotte nog een klein feestje met live-muziek. Het thema van deze avond is “Spanje” en we vinden het leuk als iedereen zich in het Spaans hult om deze dag in stijl af te sluiten.

16 oktober          Vandaag hebben we de transfer terug naar de luchthaven van Malaga. De vluchten vertrekken rond 16.00 uur, dus we zullen rond 13.00 uur vertrekken met de bus om op tijd op de luchthaven aanwezig te zijn.

Het programma kan door omstandigheden gewijzigd worden. Iedere dag is gezamenlijk ontbijt en diner inbegrepen.

Prijzen

Prijs per persoon voor vlucht, accommodatie op basis van halfpension, alle transfers en alle excursies zoals beschreven, van 2-16 oktober 2024:

Appartement A2*           € 2.595,00           VOL

Appartement A2**        € 2.855,00 VOL

Appartement A2***      € 3.034,00 (nog 3 beschikbaar)

Appartement B*              € 2.160,00          VOL

Extra kosten: Bij boeking komen er nog de volgende kosten bij: € 2,50 Calamiteitenfonds, € 5 SGR-bijdrage en € 30 reserveringskosten (als je lid bent van NFN krijg je € 15,00 korting op de administratiekosten).

Annulerinsgvoorwaarden: Aangezien we het hier hebben over een groepsreis zijn er afwijkende annuleringskosten:

– Bij annulering tot 30 januari 2024: de aanbetaling;
– Bij annulering van 31 januari tot en met 31 maart 2024: 50% van de reissom;
– Bij annulering van 1 april tot en met 31 mei 2024: 75% van de reissom;
– Bij annulering van 1 juni tot en met 31 augustus 2024: 85% van de reissom;
– Bij annulering na 1 september: 100% van de reissom.

Vlucht

Wij hebben gekozen voor een vlucht vanuit Eindhoven en een vlucht vanuit Rotterdam. Op beide vluchten hebben wij 12 stoelen gereserveerd. Deze vluchten komen 5 minuten na elkaar aan en vertrekken 5 minuten na elkaar. Op die manier hebben wij maar 1 transferbus nodig voor alle deelnemers. Als je een andere vlucht wilt, dan dien je zelf de transferkosten die het met zich meebrengt te betalen.

02-10-2024         Rotterdam-Malaga         15.55-18.50 uur
16-10-2024         Malaga-Rotterdam         19.40-22.30 uur
De vlucht wordt uitgevoerd door Transavia en is inclusief 20 kilo ruimbagage, een stoelreservering en CO2-uitstoot compensatie.
De vluchten die wij in optie hebben staan zijn al volgeboekt!

02-10-2024         Eindhoven-Malaga         16.05-18.55 uur
16-10-2024         Malaga-Eindhoven         19.45-22.40 uur
De vlucht wordt uitgevoerd door Transavia en is inclusief 20 kilo ruimbagage, een stoelreservering en CO2-uitstoot compensatie.

LET OP: Vluchtprijzen kunnen wij niet garanderen, na 31/01 2024.

Costa Natura is gelegen aan de weg van Malaga naar Gibraltar. Op 40 km van Gibraltar en ca. 6 km van de stad Estepona.

Specialiteiten Aan de kust worden heel veel verse zeedieren gegeten zoals inktvis, schaaldieren o.a. gamba’s en vis. Natuurlijk eet men ook veel Gazpacho (koude soep). Dit is de specialiteit van heel Spanje maar in deze streek dikken ze deze soep nogmaals in en heet het “Porra Antequerana”.

Taal
Spaans is de officiële taal. De komst van een groot aantal toeristen in de laatste jaren heeft er voor gezorgd dat er ook Engels gesproken wordt.

Munteenheid
Spanje is lid van de Europese Unie. Het officiële betaalmiddel is dan ook de Euro. Met bijna ieder pinpasje kunt u geld opnemen en de meeste creditcards worden ook geaccepteerd.

Klimaat
Het gunstige weer is met name te danken aan de bergen van de Sierra Nevada, die de kust gedurende de winter beschermen tegen de kou uit het noorden. En het klimaat aan de Spaanse Costa’s blijkt niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor de mens te zijn. De Wereld Gezondheidsorganisatie noemt het een van de gezondste klimaten ter wereld.

                       
 Klimaattabel Costa del Sol                        
 

jan

febr

mrt

april

mei

juni

juli

aug

sept

okt

nov

dec

 Gemiddelde temperatuur

15

16

17

19

21

25

27

28

25

21

18

16

 Gemiddeld aantal uren zon per dag

6

6

6

8

10

11

11

10

11

7

6

6

 Gemiddeld aantal dagen neerslag

6

6

7

6

4

1

0

1

2

5

7

7

 Gemiddelde temperatuur zeewater 15 15 15 16 17 20 21 23 22 20 18 18

Populaire bestemmingen

Alle accommodaties zijn persoonlijk door ons bezocht. Wij helpen u graag bij uw keuze!

Ada Bojana

Ada Bojana

Villa Sabina

Villa Sabina

Casa del Palo

Casa del Palo

Appartement Luna

Appartement Luna

Origan Village

Origan Village

Cortijo Naturista con Vistas

Cortijo Naturista con Vistas

Casa Los Olivos Vista

Casa Los Olivos Vista

La Tuquette

La Tuquette

Finca Candelaria

Finca Candelaria

Domaine Alicia

Domaine Alicia

Corsica Natura

Corsica Natura

Finca Soñada

Finca Soñada

Lagun Sunset Resort All Natural

Lagun Sunset Resort All Natural

Castillo de Papagayo type 1

Castillo de Papagayo type 1

Sea Nat

Sea Nat

Rosenfelder Strand

Rosenfelder Strand

Quinta do Maral

Quinta do Maral

Samonatura

Samonatura

Monte Naturista O Barao

Monte Naturista O Barao

Casa Ronda

Casa Ronda

Valalta

Valalta

Cypress Cove

Cypress Cove

Magnolias Natura

Magnolias Natura

Parque Vacacional Eden

Parque Vacacional Eden

Villa Blanca

Villa Blanca

Monte Marina

Monte Marina

El Templo del Sol

El Templo del Sol

El Portus

El Portus

El Zorro

El Zorro

Hotel Vera Playa Club

Hotel Vera Playa Club

Costa Natura

Costa Natura

Almanat

Almanat

Euronat

Euronat

Aphrodite Village

Aphrodite Village

Club Oasis

Club Oasis

Origan Village

Origan Village

Creuse Nature

Creuse Nature

La Chiappa

La Chiappa

Riva Bella

Riva Bella

Bagheera

Bagheera

Club Corsicana

Club Corsicana

U Furu

U Furu

Hotel Vritomartis

Hotel Vritomartis

Koversada

Koversada

Ulika

Ulika

Solaris

Solaris

Le Betulle

Le Betulle

Pizzo Greco

Pizzo Greco

Terme Banovci

Terme Banovci

De Reenert

De Reenert

La Sablière

La Sablière

Casa de Cinco Hermanos

Casa de Cinco Hermanos

La Gagère

La Gagère

Sun Eden

Sun Eden

Glen Eden Sun Club

Glen Eden Sun Club

Bunculuka

Bunculuka

Laguna Del Sol

Laguna Del Sol

Bare Oaks

Bare Oaks

Domaine Laborde

Domaine Laborde

Lake Como, Florida

Lake Como, Florida

Payabay, Roatán Island, Honduras

Payabay, Roatán Island, Honduras

Lavinia Naturist Resort

Lavinia Naturist Resort

Le Colombier

Le Colombier

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar!

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid.

Reisorganisatie Internatuur

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)26 – 361 71 34 of vul het contactformulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

IJsselrust 68
6932 DW Westervoort

 Tel: +31 (0)26 – 361 71 34
 E-mail: info@internatuur.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur.
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur.

 

Reisorganisatie Internatuur